W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!
BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Jakis sprawdzony przepis na spód do pizzy z kalafiora ? Robiłam raz i mi nie podeszła.
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
źródło : blog mrfit-trener Mateusz Gąsiński
Składniki:
Na spód:
- 200/250g startego kalafiora
- 25g sera parmezan
- 1 jajko
- oregano
Na sos:
- kilka świeżych pomidorów lub przecier pomidorowy
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- bazylia, oregano, sól, pieprz
Przygotowanie:
Zaczynamy od przygotowanie spodu do pizzy: kalafiora oczywiście myjemy i ścieramy na tarce (na większych oczkach). Kalafiora wrzucamy na patelnię i smażymy na małym ogniu 8-10 minut, aż pozbędzie się nadmiaru wilgoci, ale nie przypali!
W osobnej misce roztrzepujemy jajko ze startym drobno parmezanem. Dorzucamy przestudzony kalafior, doprawiamy oregano i dokładnie mieszamy. Powstałą papkę wykładamy na papier do pieczenia i blacha wjeżdża do pieca na 8-10 minut w temp. 200 stopni.
W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy. Tak naprawdę możemy przygotować sos z przecieru i ziół lub zrobić go samemu z pomidorów. Ja wybrałem opcję nr 2: do garnka wrzucamy kilka pomidorów świeżych lub tych z puszki, pokrojoną cebulę, czosnek i zioła. Gotujemy przez kilkanaście minut do odpowiedniej gęstości.
Gdy nasz spód do pizzy się przyrumieni wyciągamy go z pieca, smarujemy sosem, układamy wszystkie składniki i posypujemy ziołami. Pizza ląduje ponownie w 200 stopniach na około 5 minut. Na koniec rukola na wierzch i dzieło zakończone