SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] całe życie na pudełkach

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 49527

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
O mamo - pieczony kalafior, smaki dzieciństwa <3
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1362 Napisanych postów 3570 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 55653
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
1. Pieczona papryka z mielona wołowina
2. Twarożek z bakaliami i masłem orzechowym
3. Jajówka na boczku
4. HEIDI










...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1362 Napisanych postów 3570 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 55653
Muszę kupić jakąś gorzką bo tragedia chyba z tydzień nie jadłem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Uwielbiam taką paprykę Fajnie można pokombinować

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Boska wszystko wygląda mega dobrze! dobrze, że akurat pora obiadowa

Jakis sprawdzony przepis na spód do pizzy z kalafiora ? Robiłam raz i mi nie podeszła.

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
Przepis z jednego bloga wzięłam nie wiem czy mogę tu podlinkować ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Możesz skopiować przepis i podać źrodło

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
Spód do pizzy z kalafiora

źródło : blog mrfit-trener Mateusz Gąsiński
Składniki:
Na spód:
- 200/250g startego kalafiora
- 25g sera parmezan
- 1 jajko
- oregano
Na sos:
- kilka świeżych pomidorów lub przecier pomidorowy
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- bazylia, oregano, sól, pieprz

Przygotowanie:
Zaczynamy od przygotowanie spodu do pizzy: kalafiora oczywiście myjemy i ścieramy na tarce (na większych oczkach). Kalafiora wrzucamy na patelnię i smażymy na małym ogniu 8-10 minut, aż pozbędzie się nadmiaru wilgoci, ale nie przypali!
W osobnej misce roztrzepujemy jajko ze startym drobno parmezanem. Dorzucamy przestudzony kalafior, doprawiamy oregano i dokładnie mieszamy. Powstałą papkę wykładamy na papier do pieczenia i blacha wjeżdża do pieca na 8-10 minut w temp. 200 stopni.
W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy. Tak naprawdę możemy przygotować sos z przecieru i ziół lub zrobić go samemu z pomidorów. Ja wybrałem opcję nr 2: do garnka wrzucamy kilka pomidorów świeżych lub tych z puszki, pokrojoną cebulę, czosnek i zioła. Gotujemy przez kilkanaście minut do odpowiedniej gęstości.
Gdy nasz spód do pizzy się przyrumieni wyciągamy go z pieca, smarujemy sosem, układamy wszystkie składniki i posypujemy ziołami. Pizza ląduje ponownie w 200 stopniach na około 5 minut. Na koniec rukola na wierzch i dzieło zakończone
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Najlepsze placki z cukinii by Malinowa

Następny temat

Test mielonej wołowiny beef mastera-chilli con carne z fasolką szparagową i czekoladą

WHEY premium