Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
całkiem niezłe . Ale muszę dopracować coś bo nie piecze się tak jak powinno
...
Napisał(a)
[LC] Placuszki z musem dyniowym
Placki:
-25-30g mąki kokosowej
-30-40g mielonego lnu
-3 jajka
- odrobina cukru waniliowego ( można pominąć)
- pół szklanki mleka
-0,5 -1 szklanki woda
-tłuszcz do smażenia
Mus dyniowy z masłem orzechowym z dodatkiem cynamonu i chilli:
-dynia hokkaido - użyłam ok 650 dyni (przed obranie i usunięciem miąższu) i wyszło tego całkiem sporo, ale wykorzystałam jeszcze do czegoś innego, więc na jedną porcję można spokojnie połowę z tego.
- 1 łyżka masła orzechowego (lub dwie )
-pół łyżeczki cynamonu
-szczypta chilli
Dynię obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy w garnku wodą mnie więcej do poziomu dyni. Dynię zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 15-20 min do miękkości. Ugotowaną dynię blendujemy na gładki mus. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką.
Wszystkie składniki na placki miksujemy ze sobą. Wodę dodajemy stopniowo żeby zbyt nie rozrzedzić ciasta, powinno być dość gęste. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy placuszki na złoto brązowy kolor.
Uwaga! są bardzo delikatne, dlatego polecam formować jak najmniejsze placuszki żeby się nie rozwalały przy przekładaniu na drugą stronę.
Mus wykładamy na placuszki, dekorujemy ulubionymi bakaliami.
Smacznego
Zmieniony przez - boska_mlc w dniu 2016-10-11 08:28:41
Placki:
-25-30g mąki kokosowej
-30-40g mielonego lnu
-3 jajka
- odrobina cukru waniliowego ( można pominąć)
- pół szklanki mleka
-0,5 -1 szklanki woda
-tłuszcz do smażenia
Mus dyniowy z masłem orzechowym z dodatkiem cynamonu i chilli:
-dynia hokkaido - użyłam ok 650 dyni (przed obranie i usunięciem miąższu) i wyszło tego całkiem sporo, ale wykorzystałam jeszcze do czegoś innego, więc na jedną porcję można spokojnie połowę z tego.
- 1 łyżka masła orzechowego (lub dwie )
-pół łyżeczki cynamonu
-szczypta chilli
Dynię obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy w garnku wodą mnie więcej do poziomu dyni. Dynię zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 15-20 min do miękkości. Ugotowaną dynię blendujemy na gładki mus. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką.
Wszystkie składniki na placki miksujemy ze sobą. Wodę dodajemy stopniowo żeby zbyt nie rozrzedzić ciasta, powinno być dość gęste. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy placuszki na złoto brązowy kolor.
Uwaga! są bardzo delikatne, dlatego polecam formować jak najmniejsze placuszki żeby się nie rozwalały przy przekładaniu na drugą stronę.
Mus wykładamy na placuszki, dekorujemy ulubionymi bakaliami.
Smacznego
Zmieniony przez - boska_mlc w dniu 2016-10-11 08:28:41
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Wszystko jak zawsze mega smacznie wygląda!!!
A to ciacho to bym nosem wciągnął
A to ciacho to bym nosem wciągnął
BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!
...
Napisał(a)
Niestety zakalec
...
Napisał(a)
"Kiedy Twoja mama znów zrobi ten pyszny zakalec? "... tak mawiali kumple mojego brata Jak wiadomo nie od dziś , domowe zakalce są zazwyczaj najsmaczniejsze
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
To akurat racja
Poprzedni temat
Najlepsze placki z cukinii by Malinowa
Polecane artykuły