Szacuny
0
Napisanych postów
14
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
621
Cześć,
Jestem początkujący, ćwiczę w domu (ławka, hantle, w niedalekiej przyszłości gryf i drążek), ale jak wiadomo dieta kluczem do wymarzonej sylwetki. Wcześniej po prostu jadłem zdrowe rzeczy, raczej bez nadwyżki kalorycznej, ale postanowiłem że trzeba iść do przodu, poczytałem trochę na temat układania diety i coś takiego udało mi się rozpisać (Zdjęcie poniżej). Prosiłbym o opinie, poprawki itp.
Dodaję też zdjęcie sylwetki i mam pytanie czy taki jadłospis, że tak to nazwę mogę stosować codziennie? W dni nietreningowe? Na dniach postarałbym się coś rozpisać na inne dni, żeby nie jeść w kółko tego samego.
Dodaję pierwszy raz post na tym forum więc z góry przepraszam jak coś źle zrobiłem.
Szacuny
33
Napisanych postów
2169
Wiek
36 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
26676
Ogólnie dobrze to wygląda, tą torilla bym sie nie przejmował w Twoim przypadku. Ja jednak dałbym więcej białka, bo procentowo wuygląda to na 17% kaloryczności. Odważnie podbijałbym do 25-30%, z rozkładem B30%/WW40%/T30% starając się nie łączyć WW i T w jednym posiłku. Ale taki schemat na mnie najlepiej działa, ty musisz jeszcze troche poeksperymentować.
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
621
Sos postaram się zrobić sam, tosty wywale, spróbuję jakoś usunąć ten nadmiar białka tylko mam problem z dobraniem odpowiedniej proporcji do tluszczy i wegli. Czemu 2 posiłek odpada?
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
621
W sumie bardziej by mi też odpowiadało te 5 posiłków więc to również poprawię, ale zaczekam jeszcze na jakieś opinie/uwagi. No i dalej nie wiem czemu 2-gi posiłek do wywalenia.
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
621
Okej, racja. Parówki to nie najlepszy dodatek do jajecznicy, chleb tostowy jak już napisałem lecą out, ale dajmy na to zamiast niego chciałbym dać własnie jakiś chlebek żytni i mam kilka pytań.
1. Masło roślinne = margaryna?
2. Czy mogę smarować pieczywo? Jak masłem to jakim najlepiej? A jak nie to czym?
3. Czy mogę dodawać sobie troszkę startego sera do np. makaronu czy tortilli? Czy raczej to kiepska opcja ze względu na tłuszcze?
4. Podobno można jeść twaróg codziennie na noc, ale czy można jeść go z pieczywem? (Taki chleb żytni ma dużo węgli, a na noc to raczej nie dobrze)
No i byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące tej rozpiski, bo jest to moja pierwsza dieta rozpisana przeze mnie i chciałbym, żeby to miało ręce i nogi. Wiem, że śniadanie jest ok, posiłki około treningowe też chyba mogą być tylko tej jajecznicy i posiłku na noc nie jestem pewien. :P
Zmieniony przez - Adrippa96 w dniu 2016-02-23 00:04:42
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
621
Popuri, a czy taki ser (Ser Edamski - Bluedino) jest okej (Zdjęcie poniżej)? Dodaję go naprawdę mało, lepiej mi po prostu smakuje jak sobie zetrę na makaron i wymieszam. To samo pytanie mam co do surówki (Zdjęcie poniżej) - jest spoko czy sytuacja jak z sosem, że lepiej samemu zrobić? Też nie dodaje jej zbyt wiele, ale jak myślę że miałbym wszystko samemu przygotowywać to chyba bym musiał pół dnia stać w kuchni.
Załączam też zdjęcie poprawionej diety ( Sosy Dawtona na razie zostawiłem bo już kupiłem, a nie wyrzucę ich przecież, ale po wyczerpaniu zapasów Dawtona będą samoróbki :D ). Zmieniłem z 6 posiłków na 5, pozmieniałem pare rzeczy, ale mam problem z proporcjami B/W/T bo jak dodaję np czegoś więcej to kalorie mi się zgadzają, ale białka wtedy jest zdecydowanie za dużo. To samo z węglami i tłuszczami, tych za mało, tych za dużo...
Jakieś pomysły? :P
Myślałem nad jakimiś 'wspomagaczami', że tak to nazwę bo jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o jakieś białka, kreatyne, gainery, czy jak to się tam nazywa :D ale nie wiem czy nie lepiej ułożyć po prostu porządną dietę - to mnie zastanawia już od dłuższego czasu.
Zmieniony przez - Adrippa96 w dniu 2016-02-23 16:25:20
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
621
Okej, surówki i sosy ogarne na dniach i będę sam przygotowywał. A co mogę dać zamiast miodu żeby węgle podbić? Albo co mogę dodać zmniejszając ilość miodu?