FiQusCo ty muszynianki nie wliczasz
kabo9K_PS czy maka gryczana ma jakiś charakterystyczny posmak taki jak kasza gryczana palona? czuć ją w naleśnikach? nigdy nie jadłem i ciekaw jestem
szukam jakiejś kombinacji z mąką ryżową, bo jak dajęja samą to wydaje mi się że naleśniki sztywnawe wychodzą, chyba że się mylę, albo masz jakiś patent?
Moim zdaniem nie ma posmaku, choć niektórzy twierdzą, że jakiś tam ma
Mi bardzo pasuje gryczana, czy to do naleśników czy chociażby do mielonych jakie wcześniej wrzucałem
Ale też trzeba spojrzeć na to z tej strony - jak robie nalesniki na słono daje do masy bazylie, pieprz, papryke itd samo to juz nadaje odpowiedni smak, więc nie czuć żadnych posmaków mąki, tak samo w przypadku słodkich rzeczy - kakao itd
faktycznie, naleśniki z samej ryżowej wychodzą troche twardsze i mniej plastyczne
co do "patentów", żeby było lepiej (pisałem o tym juz pare razy tutaj ) po smażeniu kłade na talerzu naleśniki jeden na drugim i przykrywam je na pare minut folią aluminiową, pod wpływem pary i ciepła naleśniki robią sie miększe i bardziej plastyczne
co do kombinacji mąk mi właśnie najlepiej pasuje połączenie gryczana + ryżowa, zarówno pod względem smaku jak i założeń mojej diety
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."