SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] K_PS w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 256064

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
Kurde objezdzilem pol miasta i nigdzie nie bylo wołowiny.
To napisz chociaz jak dokladnie robisz te szaszłyki? W piekarniku tak? Na ile stopni i ile czasu? Czym mozna by zastapic kurczaka bo nie jem go w ogóle.

>>> Maszeruj albo giń <<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4523 Napisanych postów 35801 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263149
krawat


K_PS-sorry ale czemu przy zdjeciach szamy nie dajesz chociazby skroconej wersji przepisu, troche by to ułatwiło :)



no to tak ... ja przepisów nie używam, staram sie bazować na jak najmniej przetworzonym jedzeniu
Moja micha jest jak widać bardzo prosta, nie ma tu żadnych trudnych dań
Podaje często składniki + makro, więc to już można po prostu uznać za "przepis"

Jeśli pojawiało sie coś bardziej skomplikowanego (rzadko) to rozpisywałem, lub wrzucałem przepis do działu

wnc1964

K_PS wyślij mi taki talerz poleconym. Tak na serio wygląda, bardzo apetycznie.



będzie kurierem na wtorek rano


krawat
Kurde objezdzilem pol miasta i nigdzie nie bylo wołowiny.
To napisz chociaz jak dokladnie robisz te szaszłyki? W piekarniku tak? Na ile stopni i ile czasu? Czym mozna by zastapic kurczaka bo nie jem go w ogóle.


ja steki przeważnie kupuje w lidlu

co do "przepisu" na szaszłyki no to tak jak napisałem wyżej ... doprawiasz wszystko tak jak lubisz i nadziewasz na patyk
W piekarniku 200-220 stopni, ile czasu ... nie mierzę po prostu sprawdzam co jakiś czas czy mięso już jest dobre

możesz zastąpić kurczaka takim mięsem jakim tylko chcesz
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
Ok dzieki za obszerna wypowiedz, to moze zalece pozniej do lidla i popatrze.

ps jeszcze jedno, czym posypujesz te steki? z obu stron sypiesz czy tylko z tej juz usmazonej?


Zmieniony przez - krawat w dniu 2016-08-13 14:50:13
1

>>> Maszeruj albo giń <<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 667 Napisanych postów 2385 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22105
W biedrze jest pyszna wołowina na steki. Nazywa się "stek kruchy"
1

Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4523 Napisanych postów 35801 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263149
krawat - ja przed smażeniem sypie pieprzem ziołowym i czarnym. Póżniej juz na talerzu daje troche soli + ewentualnie jakies dodatki

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
Ok, to juz nie wiem gdzie mam jechac i kupic :D:D


Zmieniony przez - krawat w dniu 2016-08-13 15:09:06

>>> Maszeruj albo giń <<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4523 Napisanych postów 35801 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263149
Mała kolacja

- Pieczone ziemniaki

- Pieczony pstrąg

- Miks sałat
- Rzodkiewka
- Ogórek
- Cebula
- Sos (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, musztarda rosyjska)

- Pepsi MAX











Zmieniony przez - K_PS w dniu 2016-08-16 22:04:47

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4523 Napisanych postów 35801 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263149
Stek z rostbefu

Ryż risotto gotowany z papryką ostrą i słodką

Sałata lodowa i papryka polane oliwą z oliwek, octem balsamicznym i musztardą















Zmieniony przez - K_PS w dniu 2016-08-19 18:37:45

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Steki coraz bardziej RARE czy mi się wydaje ?

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4523 Napisanych postów 35801 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263149
a różnie, zależy na jaki najdzie mnie chęć


ale jeśli musiałbym wybrać to tak jak piszesz

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciasto wiśniowe wysokobiałkowe

Następny temat

Truskawkowy kisiel bez kcal

WHEY premium