Dwa dni wolne od treningu.
Suplementacja tradycyjna.
Dieta tak samo, 3200kcal, ok.200b reszta węgle, fatu ok.100.
Dwa dni poświęcone na regeneracje aby od dnia 1 kwietnia, można było
porządnie rozpocząć ostatni miesiąc budowy masy mięśniowej.
Dzisiaj zrobiłem mega konkretną szamę. Polecam i poniżej daję przepis
Bakłażan faszerowany piersią z kurczaka, pieczarkami, cebulą i papryką czerwoną w sosie pomidorowym zapiekany z serem.
+ dodatki /sałata/ ryż biały długoziarnisty
SKŁADNIKI
BAKŁAŻAN FASZEROWANY
kurczak pierś 300g
pieczarki, papryka, cebula /na oko
pomidory z puszki
łyżka ketchupu
sól, pieprz, oregano
ulubiona przyprawa do kurczaka
10g cukru
80g ser żółty
1szt. bakłażan średniej wielkości
SAŁATKA
mix sałat (do kupienia w biedronce)
100g pomarańcz
100g jabłko
15g orzechy włoskie
30ml olej rzepakowy
2 łyżeczki musztardy
łyżeczka soku z cytryny
sól pieprz
WYKONANIE
Bakłażana umyć, i wydrążyć środek.
Kurczaka bardzo drobno pokroić. Kostka 1cm x 1cm. I przyprawić delikatnie ulubiąną przyprawą, ja dałem, kurczak złocisty, papryka ostra, przyprawa do gyrosa.
Pieczarki, cebula, papryka, na patelnie i smażyć/dusić około 10 min aż wszystko ładnie się przegryzie. Można dodać trochę kostki rosołowej drobiowej.
Potem na osobną patelnie dajemy kurczaka, smażymy go delikatnie, nie za długo, dodajemy pieczarki cebule i papryke, zalewamy wszystko pomidorami z puszki (nie za dużo), łyżeczke ketchupu, wszystko dusimy, doprawiamy 10g cukru, oregano, sól pieprz do smaku.
Bakłażana lekko smarujemy olejem na ciemnej stronie żeby skórka była bardziej delikatna i żeby sie nie przypalało nic. Faszerujemy go masą "mięsną" i układamy ser na górę.
Wrzucamy do piekarnika na 15-20min do temp 150st. I na ostanie 2-3minuty maksymalna temperatura i funkcja opiekanie czy coś takiego, żeby ser bardziej się "przyprażył"
Sałatę myjemy, łączymy z resztą składników (orzechy prażymy na patelni przed dodaniem). I łączymy z sosem vinegret.
Musztarde mieszamy i powoli dolewamy olej do uzyskania jednolitej konsystencji. potem dajemy troche soku z cytryny, troche soli i ja osobiście daje dużo pieprzu.
POLECAM
Przygotowania 2016. Hi-Tec Nutrition !
http://www.sfd.pl/Patryk_Gimiński__Czas_się_pokazać__2016.-t1090758.html