SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[LC] Łatwy sernik (piekarnik)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 121200

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3377
;D no no no :D Pychoty :D

500g twarogu półtłustego
7 jajek
10 tab śłodzika
łyzką miodu
yyyy :D 100g borówek? :) a wyszło tak :D

A tak to wygladało :) (PYCHA)




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3377
'

Zmieniony przez - Brzydki09 w dniu 2013-03-06 22:53:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 77
Robiłem dzisiaj sfd'owe wypieki, mieszane uczucia, dobrałem proporcje jak w pierwszym poście, dodałem trochę kakao, tylko bez odżywki białkowej - nie mam, masa na wypiek była bardzo wodnista, po wypieczeniu, wystudzeniu okazało się iż ciasto, smakiem podbiega do niczego. Jak bym kartke papieru jadł :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 44 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1315
Cholera. Sernik zayebisty. Jest tylko mały problem. Do mieszania w mojej wersji potrzebuję wiertarki i mieszalnika do zaprawy xD.

800g twarogu pt
9 jaj
80g WPC czekoladka
kakao
cynamon
40 g na wierz orzechów nerowca


Musze kupić nowy blender, w starym spalił się silnik.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 139 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2607
Fajny przepis choć mam problem Jak piekło się to miało wysokość ok 12cm, po wyjęciu opadło do 2.5cm :D Co zrobić z tym fantem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 43 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1195
serniki zawsze opadają, ale po wyłączeniu piekarnika zostaw sernik na kilkanaście minut w środku, a potem tylko uchyl drzwiczki i też czekaj to opadnie troche mniej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3377
dawido10
Robiłem dzisiaj sfd'owe wypieki, mieszane uczucia, dobrałem proporcje jak w pierwszym poście, dodałem trochę kakao, tylko bez odżywki białkowej - nie mam, masa na wypiek była bardzo wodnista, po wypieczeniu, wystudzeniu okazało się iż ciasto, smakiem podbiega do niczego. Jak bym kartke papieru jadł :/



No i masz odpowiedz zrobiłeś wszystko jak należy ale zabrakło jednego magicznego składnika "ODŻYWKI BIAŁKOWEJ" która dała by ci smak + słodzik albo miód i np jak w moim przypadku Borówki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 550 Napisanych postów 7987 Wiek 47 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 99207
Moj wyszedl odrobine zbyt suchy - dolac nieco wody ? I powtarzam swoje pytanie z tematu o serniku na zimno, czy ser mielony ( taki w wiaderku kilogramowym, kremowy ) sie nada ? Twarog musze importowac z Polski i mam wieczny deficyt ;)

Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/_DT_Xzaar._Triathlon,_cel_Double_IronMan_2017_-t1018057-s340.html

Cele 2016:

1. Sieraków Triathlon dystans 1/4 IM - http://triathlonsierakow.pl - 28.05.2016 - 02:34:12
2. Challenge Venice dystans IM - http://www.challenge-family.com/challenge-venice/ - 05.06.2016 11:47:48
3. Challenge Poznań ME dystans IM - http://challenge-poznan.pl - 24.07.2016 11:35:22
4. Ironman 70.3 Gdynia - http://ironmangdynia.pl/pl/ - 07.08.2016

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1353 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15467
Jakiś czas temu zrobiłem,ale bez odżywki białkowej, dosypałem słodzika i jest git

"The only one who can tell you 'you can't' is you. And you don't have to listen."
Dziennik: http://www.sfd.pl/[DT]_Forma_luks__Frycekz-t1065140.html#

Pomogłem? Daj SOGacza ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Eh, no i sernik wyszedł... z piekarnika A tak serio to sfajczyłam wierzch. W środku był ok, ale na wierzchu i spodzie zrobiła się taka spalona bardzo gruba czarna "skóra" i musiałam to zrywać. Dałam 500g twarogu, 4 jajka, 60g odżywki waniliowej i trochę żurawiny. Jak wyłączyłam piekarnik to sernik moment mi oklapł :/ Nie otwierałam drzwiczek piekarnika ani nic, po prostu go zostawiłam w środku i tak mi zdechł. W smaku oczywiście super, nie do porównania ze zwykłym twarogiem, teraz chyba tylko tak będę jeść. Jak się delicji spróbowało, to już się zwykłego sera nie chce Sog.



Zmieniony przez - Neysha w dniu 2013-04-19 15:43:15
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

batoniki owsiane. moga byc platki owsiane blyskawiczne?

Wiecej