Składniki :
Masa:
100 gram Whey smak : Czekolada
500 gram serka mascarpone
400-500 gram mielonego twarogu chudego
4 jajka
4 łyżeczki kakao
2 łyżeczki budyniu czekoladowego bez cukru ( można dodać 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej)
8 tabletek słodziku
100 gram gorzkiej czekolady 90%
50 ml napoju białkowego LC
Spód:
40 gram masła
40 gram gorzkiej czekolady 90 %
100 gram zmielonych migdałów
50 gram Whey smak Orzech
Wykonanie:
Najpierw zabieramy się za spód , czekoladę i masło wrzucamy do miseczki a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej . Gdy masło i czekolada będą rozpuszczone dodajemy zmielone migdały i whey . Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę i wykładamy na spód tortownicy.
Wkładamy do piekarnika na 10-15 minut termoobieg 180-190stopni i wyciągamy.
Następnie przechodzimy do masy , ser mascarpone i twaróg wrzucamy do miski mieszamy aż konsystencja będzie jednolita . Jajka , słodzik , kakao , whey i budyń dodajemy do masy serowej mieszając cały czas . Na koniec rozpuszczoną czekoladę wlewamy do miski mieszając cały czas . Gdy uzyskamy jednolitą masę , wylewamy na tortownice .
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( grzanie góra dół ) 180 stopni na około 15 minut a następnie zmniejszamy temperaturę na 120stopni i pieczemy 50-60 minut .
Sernik po ostudzeniu wkładamy do lodówki na noc , najlepiej smakuje na drugi dzień schłodzony .
Smacznego !!!

B-315 gram
T-380 gram
W-70 gram
Pozdrawiam