Składniki:
70 g masło
200 gram zmielonych migdałów
50-60 gram Whey
100 gram 90% czekolady gorzkiej
50 ml jogurtu ( ja dałem 50 ml napoju białkowego LC)
opcjonalnie słodzik
Wykonanie:
Masło pokroić w kostkę i wrzucić do miski następnie dodać zmielone migdały, 2 łyżeczki kakao , 50-60 gram whey (opcjonalnie można dosłodzić słodzikiem masę).
Dolać 50 ml napoju białkowego i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Następnie należy wziąć dużą łyżkę i nabrać masę , a z niej wyrobić kluki do środka dodawać kawałki czekolady.
Uformowane kulki wykładać na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni(termoobieg) na 15-20 minut.
Smacznego!!
Całość
B-95gram
T-220 gram
W-20 gram