Dla smakoszy łososia wazne informacje.
Dla smakoszy łososia wazne informacje.
i tak mrozony jest z reguly oceaniczny , wedzony - z farmy
a swiezego po kolorze i cenie widac jaki - intensywny kolor i 3x wieksza cena to dziki , no a o smaku nie powiem ....a za 8 funtow swiez to farma szkocka najcesciej
ale w uk obowiazuja przepisy o pochdzoeniu...czasem to na nr farmy mozna trafic..
akcja 40 tka i nie tylko http://www.sfd.pl/leah_/akcja_40stka_str._77-t760511-s85.html#post4
przemiana 2014 http://www.sfd.pl/konkurs/leah-t1015494.html
dla Ciebie:
tekst:
Zmieniony przez - babcia1950 w dniu 2012-08-02 23:38:18
Zmieniony przez - babcia1950 w dniu 2012-08-02 23:52:57
przerwa: http://www.sfd.pl/TYGODNIK_babci-t749907-s2.html; http://www.sfd.pl/ATG_challange_:_-t821563-s50.html
2 + 2 = 5 (przy dużych wartościach "2")
Chce wykorzystać Twój art "Pochwała przysiadu", znaczy się skopiować dwa-trzy najmądrzejsze zdania, których sama lepiej nie napiszę A wykorzystać chcę w zacnym celu - piszę petycję coby na mojej siłce doposażyli wolne cięzary o klatkę do przysiadów (jak stojak kupią to już będzie sukces). Mam nadzieję, że mogę.
Jak robiłam maksy to na tych moich kombinowanych stojakach nie czułam się zbyt pewnie. Jak nie dokupią sprzętu to będę za inną siłką się rozglądać ale tej mi szkoda, bo nawet jak wujaszek odejdzie (a niestety ten czas się zbliża) to i tak zostaje mi dwóch ogarniętych instruktorów.
otóż mam pytanie do dziewczyn, które maja kombuche-ja mam od 3 dni i zrobilam tak jak w instrukcji ale poki co grzybek siedzi bardziej przy dnie tylko jeden rog ma zadarty wyzej i jest wokol niego troche takich niteczek (brzydko powiem farfocli) ale nic nie babelkuje i nie pachnie jakos kwaskowato
czy tak ma byc, czy cos z nim nie tak?
Zanim nastawiłaś obmyłaś go w ciepłej wodzie z tych osadów i wsadziłaś bardziej gładką białą powierzchnią do góry? Ile cukru na ile herbaty dałaś? Dałaś starter z poprzedniego nastawu?
Pierwszy rok: http://www.sfd.pl/DT/shrimp2_/_redukcja/_podsumowanie_6m_s.81,_rok_s.189-t695381-s189.html#post2
Drugi rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok2_/_podsumowanie_s._157_-t835141-s157.html#post2
Przemiana: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_PRZEMIANY_/_SHRIMP2-t953222.html
Redukcja: http://www.sfd.pl/Brand_New_Kreweta,_czyli_startując_od_pulpeta_;__-t956939.html
Trzeci rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok3-t917908.html
on byl cieniutki, wlasciwie 1/4 tego byla, tak jakby jeden duzy wysylajaca podzielila, a tego startera tez bylo malutko
w instrukcji napisala, ze do 0,5l herbaty wsypac 3 lyzki cukru
o myciu nic nie pisala
Sama jestem ciekawa kiedy ten grzyb powstaje gruby, a kiedy taki cienki, jak piszesz. Moje jak się oddzielają są cienkie, a ten co dostałam od filonki ładny grubas.
Pierwszy rok: http://www.sfd.pl/DT/shrimp2_/_redukcja/_podsumowanie_6m_s.81,_rok_s.189-t695381-s189.html#post2
Drugi rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok2_/_podsumowanie_s._157_-t835141-s157.html#post2
Przemiana: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_PRZEMIANY_/_SHRIMP2-t953222.html
Redukcja: http://www.sfd.pl/Brand_New_Kreweta,_czyli_startując_od_pulpeta_;__-t956939.html
Trzeci rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok3-t917908.html
to nie wiem teraz- zrobic jeszcze raz herbate i obmyc go? moze odżyje? a może kupić ocet winny i trochę dolać?
Zmieniony przez - victoria7803 w dniu 2012-08-10 20:45:34
Pierwszy rok: http://www.sfd.pl/DT/shrimp2_/_redukcja/_podsumowanie_6m_s.81,_rok_s.189-t695381-s189.html#post2
Drugi rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok2_/_podsumowanie_s._157_-t835141-s157.html#post2
Przemiana: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_PRZEMIANY_/_SHRIMP2-t953222.html
Redukcja: http://www.sfd.pl/Brand_New_Kreweta,_czyli_startując_od_pulpeta_;__-t956939.html
Trzeci rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok3-t917908.html
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- ...
- 56