Wiek: 18
Wzrost: 195
Typ: Ekto
Pomiary:
BF: ~17-18%
Waga: ~88kg
Łydki: 40,5cm
Udo (l/p): 61/62cm
Biodro: 100,5cm
Pod pępkiem: 88,5cm
Nad p.: 81,5cm
Klatka: 99,5cm
Barki: 116cm
Bic(l/p): 32,5/31,5cm
Przedramie: 29cm
Trenuję ok. pół roku.
Do tej pory trenowałem jak pyzda i tak też wyglądałem, czas to zmienić.
Poprzedni trening to SPLIT 4/tyg
Grzbiet:
Martwy ciąg 5x8
Podciąganie na drążku szeroko podchwytem 4x max
Wiosłowanie sztangą podchwytem w pochyleniu tułowia 4x16,12,10,8
Wiosłowanie półsztangą w pochyleniu tułowia 3x12
Klata:
Wyciskanie na skosie 30st sztangą 5x8
Wyciskanie sztangielkami na ławie poziomej 5x8
Przenoszenie sztangielki leżąc w poprzek ławki 3x15
Rozpiętki na ławie poziomej 2x20
Naramienne + ramiona:
Wyciskanie sztangi zza karku stojąc w pozycji wykroczno-zakrocznej 5x8
Podciąganie sztangi szeroko wzdłuż tułowia 3x15
Odwrotne rozpiętki w opadzie tułowia 4x8
Uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem 5x8
Uginanie ramion ze sztangą na modlitewniku 2x20
Odwrotne pompki 5x8
Francuskie wyciskanie ze sztangielką stojąc w pozycji
wykroczno-zakrocznej 6x8
Uginanie młotkowe 3x10
Uginanie ramion ze sztangą stojąc nachwytem 3x12
Uda, łydki, brzuch
Przysiady ze sztangą na barkach nogi szerzej niż barki, stopy na
zewnątrz 5x8
Hack-przysiady ze sztangą trzymaną z tyłu stopy wąsko równolegle 4x12
Syzyfki 4x25
Martwy na sztywnych stopy wąsko równolegle 3x10
Żuraw 4xmax
Wspięcia na palce stojąc 6x12
Wspięcia na palce siedzą 3xmax
Unoszenie wyprostowanych nóg leżąc 3x20
Spięcia brzucha z talerzem za głową 5x10
Dieta:
śniadanie: owies 100g, orzechy włoskie 20g, jaja 240g
przed treningiem: 200g ryż, 250g mięsa - kurczak/ wieprz/ indyk,
20g oliwa z oliewk, orzechy włoskie 20g
po treningu: 100g kasza grycz., 250g mięsa,20g oliwa z oliewk, orzechy
włoskie 20g
kolacja: Twaróg półtłusty 250g, makrela/łosoś 100g. oliwa z oliwek 10-30g
ok. 3500kcal
B/T/W ~230/~140/~290