Młotki rób zawsze na końcu, rozciągnie to mięsień przed pójściem do szatni, myślę że to sporo daje. Dwanaście serii i tyle izolowanych, wg. mnie dużo za dużo. Ja robie sześć do ośmiu i biceps to jedna z moich najlepszych partii. Kiedyś był krótki, teraz ludzie mówią, że mam okrutnie długie bicepsy. Najczęstszy zestaw treningowy to 3-4 serie sztanga prosta stojąc dbając o technikę nie o ciężary, a potem 3-4 serie młotki hantlami również z naciskiem na technikę wykonania. Całość zajmuje około 15 minut. I dbaj o to, żeby nie było to dzień przed czy po treningu pleców. A jak trenujesz w ten sam dzień co plecy, to już tymbardziej 6 serii wystarczy. Może napieprzam tu jakieś herezje, ale chodzę z trzema ziomkami na siłownię, oni katują bicepsy, a ja robię to w powyższy sposób. Efekty mam największe. Jeden gada, że zazdrości mi łap, drugi narzeka na krótkie bicki, ale mimo moich rad wciąż zadziera nosa i tyle z tego. \
Wczoraj widziałem typków co na nogi robili wykroki z pięciokilogramowymi hantlami. Akurat byłem z młodszą siostrzyczką która również robiła wykroki z 5kg hantlami.
Spostrzeżenie numer jeden: Typ robi hardkorowe objętościowo treningi na bicka z dużym obciążeniem, a na uda bierze 5 kg hantelki? O kvrwa. To jest profanacja tego sportu. Na szczęście przetrenowane
mięśnie nie rosną.
Zmieniony przez - Masyn w dniu 2013-05-29 11:41:55