Chcąc zmobilizować sie do treningów oraz na bieżąco zapisywać swoje siłowniane poczynania postanowiłem dokumentować wszystko w dzienniku treningowym.Oczywiście dziennik ten ma również służyć wymianie doświadczeń z innymi użytkownikami forum.A może po prześledzeniu mojego treningu ktoś się kiedyś skusi i spróbuje?Kto wie...

DANE
Waga: 79-80
Staż treningowy:patrz niżej
Wzrost: 176cm
Budowa Ciała: ektomorfik (ekto-endo?)
Tutaj małe wyjaśnienie co do stażu.Od pierwszego dnia na siłowni do dzisiaj upłynęło 11 lat.Z tego, jak sięgam pamięcią, będzie razem 5 lat ćwiczenia. Od ostatniej,ponad 6-cio miesięcznej przerwy upłynęło 1,5 roku.
WYMIARY(ciężko dokładnie zmierzyć samemu)
Klatka:110-111
Biceps: 38-39
Udo:59-60
Pas:89-90
Zdjęcia będą tak szybko jak tylko kupię nową cyfrówkę.Starą niestety zepsułem tuż przed świętami a telefon robi zdjęcia żałosnej jakości.Zdjęcia powinny być jeszcze w tym miesiącu.Będę zamieszczał także filmiki z treningów dlatego proszę o cierpliwość i wyrozumiałość.Nowy, porządny aparat niestety troszkę funtów kosztuje...:(
WYNIKI SIŁOWE
Wyciskanie Leżąc: +110kg
Martwy Ciąg: 185kg
Przysiad: 125kg
CEL:
Moim celem przez najbliższe pól roku jest poprawa wyników siłowych w trzech głównych bojach ale ze szczególnym naciskiem na przysiad. Wyniki w wyciskaniu i martwym ciągu schodzą na plan dalszy.
DIETA:
I śniadanie (godz 5:30):
Płatki owsiane na mleku, muesli z mlekiem, rzadziej kanapki z serem i wędliną, porcja białka serwatki, oliwa z oliwek.
II śniadanie (9:00):
Jaja,tosty,pieczywo pełnoziarniste,wędliny,ser
I Obiad (posiłek przed treningowy):
Wołowina, wieprzowina, ryby, drób, ryż Basmati, ryż
brązowy, kasza, ziemniaki, makaron, surówka z warzyw
Od razu po treningu węglowodany
20 minut później porcja białka serwatki
II Obiad (posiłek po treningowy):
Jak I obiad tylko inna konfiguracja
Kolacja(19:30):
Pieczywo pełnoziarniste, wędliny, ryba z puszki, warzywa i owoce
Przed pójściem spać(21:45):
200g twarogu lub serka wiejskiego+oliwa z oliwek
SUPLEMENTACJA:
Supreme Whey Protein - MetRX
Skrobia "Waxy Maize"
Zestaw witamin i minerałów
Glukozamina+Chondroitin
Omega 3-6-9
"Nie ruszaj gówna póki nie śmierdzi" - mówi staropolskie przysłowie
http://www.sfd.pl/_TEN-SHIN_/_Dziennik_/_Trojboj_Silowy_-_metoda_6x6-t376521.html
ZAPRASZAM!