Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
20892
Cześć. Chciałbym się was zapytać jak to jest w końcu z tym treningiem naczczo na redukcji. Czy trzeba brać bcaa/eaa przed lub w trakcie treningu ? Napisze tylko, że w grę nie wchodzi picie białka bo z rana wstaje i zaczynam ćwiczyc, a wypicie białka i od razu na trening to ciężko mi na brzuchu, a naczczo bez jedzenia fajnie mi się ćwiczy. Czy trening naczczo pali mięśnie przy dobrej diecie ? Dopiero zaczynam ćwiczyć i bf dość spory koło 40%, ale chciałbym wycisnąć jak najwięce. trening trwa max rozgrzewka 15 minut + max 40 minut trening.
Zmieniony przez - dario89 w dniu 2023-01-16 20:23:19
Szacuny
525
Napisanych postów
1516
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22239
Trening na czczo nie popali ci mięśni, bez obaw. Aczkolwiek trenowanie na pusty żołądek, to nie jest dobry pomysł, zawsze warto wrzucić jakieś węglowodany proste, przynjamniej te 40g przed treningiem, dla szybkiego zasztrzyku energii. EAA/BCAA można, ale nie jest to niezbędne. Z doświadczenia wiem jednak, że popijanie EAA/BCAA w czasie treningu fajnie orzeźwia i tonizuje, także jak kto woli.
Szacuny
24
Napisanych postów
94
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
2547
Jeśli pasuje Tobie na czczo to tak ćwicz i nie martw się, że mięśnie sobie popalisz bo zwłaszcza na początku i przy bf 40% nie będziesz w stanie tego zrobić.
Szacuny
463
Napisanych postów
1085
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
13325
Jak masz siłę ćwiczyć i trening nie jest dużo słabszy niż po posiłku to czemu nie, ja po sobie wiem np ze cardio dłuzsze niż 30min z jakąkolwiek sensowną intensywnoscią jest dla mnie niemożliwe naczczo a siłowego szczerze nie próbowałem bez jedzenia jeszcze, Ale spadków przez to nie będziesz miał tyle ze zjedz dobry posiłek po
Szacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
jak Ci pasuje to ok, nie musisz nic stosowac, w moim przypadku to się nie sprawdza, nawet po posiłku, po prostuy brak energii do treningów, musz w ciagu dnia zjeść te 2-3 posiłki jak pójdę na trening
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
20892
Trening naczczo jest dla mnie bardziej wydajny niż po posiłku. Sił tyle samo, za to na żołądku jest lekko. Poza tym pracuje na 3 zmiany więc idąc np. na 2 zmianę wolę zrobić trening naczczo bo o 8 nie dam nic w siebie wcisnąć nawet szejka. To powiedźcie mi bo opinie są podzielone. Czy EAA/BCAA na treningu w czym mi pomoże ? Tylko lepsza regeneracja czy jakąś cegiełke dołozy do zachowania mięsa.
Oglądam filmiki na youtubie i jedno przeczy drugiemu. Macie jakies konkretne badania jakies świeże ?
Zmieniony przez - dario89 w dniu 2023-01-31 23:05:39
Szacuny
463
Napisanych postów
1085
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
13325
Szkoda kasy to jest bez żadnego znaczenia. Są ludzie co robią masę na oknach żywieniowych 4 godzinnych. Wiec to że przez noc nic nie jadłeś przed treningiem niema najmniejszego znaczenia. Pewnie nie jest to idealne rozwiązanie, zawsze znajdzie się na wszystko jakieś badanie które potwierdzi że zyskałbyś 4,57% masy więcej robiąc coś inaczej czy pijąc bcca realnie przekłada się na 50gram mięśni wiecej w kwartał xd ja przez swoj pierwszy rok treningu nie jadłem więcej białka niż 1g na kg masy ciała a i tak zrobiłem z 7 kg miesa czystego, czy jakbym jadł 2,2 zrobiłbym 14kg? No nie. Są chyba jakieś badania które mowia że powyżej 1,6 g na kg to picie dodatkowo bcca czy białka można przyrównać do polewania się szklanka wody w basenie xd
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106327
Napisanych postów
378356
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711697
dario89
Trening naczczo jest dla mnie bardziej wydajny niż po posiłku. Sił tyle samo, za to na żołądku jest lekko. Poza tym pracuje na 3 zmiany więc idąc np. na 2 zmianę wolę zrobić trening naczczo bo o 8 nie dam nic w siebie wcisnąć nawet szejka. To powiedźcie mi bo opinie są podzielone. Czy EAA/BCAA na treningu w czym mi pomoże ? Tylko lepsza regeneracja czy jakąś cegiełke dołozy do zachowania mięsa.
Oglądam filmiki na youtubie i jedno przeczy drugiemu. Macie jakies konkretne badania jakies świeże ?
Zmieniony przez - dario89 w dniu 2023-01-31 23:05:39