Dzieki za wszystkie rady! O to m.in. w tym teście mi chodzi
Skunksiarz Mam troche ponad 2500 kalorii jak napisał patrysk ale zdaje mi się, że troche zadużo jednak bo nie chce przybrać zbędnym tłuszczem.
everr Więcej białka napewno się da
Tak na serio to zobacz, że w tym bilansie jest wszystko czyli białko roślinne np. z kaszy czy nawet z pestek dyni, a nawet odżywka białkowa po treningu, choć niektórzy nie wliczają. Akurat o białko jestem najmniej zmartwiony. Skoro mam kalorie ok to fatem nie przytyje a to, że troche nadmiar to ak ćwicze tyle jem i chyba jest ok. Ale dzięki pomyśle.
Czemu za wcześnie na cykl? Jestem ambitny i gdy coś zaczne naprawde staram się wykonać jak najlepiej dlatego od roku ciezko ćwicze by nie robie tego dla zabawy, a myśle, że rok to akurat na mono
zztop Niektórzy ćwiczą boks itp. ja jak i twój kolega wybrałem siłownie. Ja nie zaczynałem jednak jako 12 latek tylko 25, roku później. Jedyne co bym się martwił o to wzrost (teraz też się boje) ale uważam na to co robie i staram się robić technicznie.
Co do przyrostów to niedziękuje
bucefau Myśle nad kaszą/ryżem jednak troche się wstydze w szkole takie żeczy jeść
myśle, że jak te 2 kromki "grahama" zjem to nic się nie stanie. Warzywa dodaje często (przynajmniej się staram jak niezapomnie) ale wiesz niechciało mi sie każdego pomidorka, czy paprczyke wpisywać do diety. Co do mięsa to często robie tak jak mówisz ale nie zawsze mam czas przygotować i kupić dlatego czasami jem piersi, a czasami udka
Dzięki za rady!
idzkos Dzięki. Starałem się wybrać dobry zestaw i nie bardzo drogi. Nie mam niestety funduszy od rodziców i na wszystko sam zarobiłem.
Wróciłem z treningu właśnie pije białeczko i niedługo dam "raport".

Skunksiarz Mam troche ponad 2500 kalorii jak napisał patrysk ale zdaje mi się, że troche zadużo jednak bo nie chce przybrać zbędnym tłuszczem.
everr Więcej białka napewno się da

Czemu za wcześnie na cykl? Jestem ambitny i gdy coś zaczne naprawde staram się wykonać jak najlepiej dlatego od roku ciezko ćwicze by nie robie tego dla zabawy, a myśle, że rok to akurat na mono

zztop Niektórzy ćwiczą boks itp. ja jak i twój kolega wybrałem siłownie. Ja nie zaczynałem jednak jako 12 latek tylko 25, roku później. Jedyne co bym się martwił o to wzrost (teraz też się boje) ale uważam na to co robie i staram się robić technicznie.
Co do przyrostów to niedziękuje

bucefau Myśle nad kaszą/ryżem jednak troche się wstydze w szkole takie żeczy jeść

idzkos Dzięki. Starałem się wybrać dobry zestaw i nie bardzo drogi. Nie mam niestety funduszy od rodziców i na wszystko sam zarobiłem.
Wróciłem z treningu właśnie pije białeczko i niedługo dam "raport".