Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Masa masa masa!!!!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2196

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 764 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17259
Witam proszę o pomoc w urozmaiceniu diety na masę oraz sprawdzenie jej poprawności. Jeśli chodzi o posiłki ryż = ryż biały, brązowy, parb....coś tam , Jeśli chodzi o mięcho to kurczak= kurczak, schab, wieprzowina, indyk.
Krótko o mnie.
Pracuję fizycznie na budowie 7-17, do tego planuje ćwiczyć 3x w tyg. treningiem typowo masowym (fbw 5x5).

Współczynnik BMR 1919.6
Aby utrzymać wagę
Kalorie 3311.31
Węglowodany 55% 1821.22kcal = 455.31gram
Białko 15%% 496.7kcal = 124.18gram
Tluszcz 30% 993.39kcal = 110.38gram

Nie jestem pewien czy nie obciąć początkowo węgli w posiłkach w pracy do 50g i potem stopniowo je podnosić (co 2 tyg o 25g aż dobije do 100g), i od razu nie dam 2 gainera po treningu, tylko też może stopniowo. I może zakupie jakieś vitaminki i by było wszystko pięknie.
Co myślicie na ten temat?

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 52544
Przede wszystkim, nie widze nic wartego uwagi (ewentualnie tłuszcz mleczny) w polączeniu troche mleka i bananów. Ta, zastrzyk węgli, jednak ich jakość pozostawia do życzenia. Poza tym, indeks sytości niezbyt przemawia za takową wstawką.

Znam lepsze i smaczniejsze rzeczy, które mogę z powodzeniem jeść.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 863 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 42581
napisz cos o sobie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 972 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 10493
przez prawie 5 h nie masz normalnego posiłku...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 636 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 27194
białka daj spokojnie 200-210g, węgle zmniejsz do 420g~ i obserwuj, a co do tych gainerów to nie jest dobry pomysł żeby zastępować tym posiłki po treningu ok, ale przed po co. Daj jeszcze źródło tł do ostatniego i nie wliczaj warzyw do bilansu

Zmieniony przez - friskenn w dniu 2012-07-27 13:30:24

Pomogłem? PRZYZNAJ SOGA :D !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1198
On gainer pije nie jako posiłek... . Przecież ma posiłek potreningowy, moim zdaniem powinieneś podbić białko(może z rana cos dorzucić więcej(bo masz dużą przerwe między posiłkami np. wywalić olej lniany, a zamiast niego wrzucić 3 całe jajka). Na wieczór ser biały 250g sugeruje. Tak już nic nie obcinać, myśle że około 4000kcal to będzie dobrze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 10294
zle oblicza chyba ten kalkulator na potreningu.pl wychodzi zawsze jakas kosmiczna suma wegli i wieksza ilosc kcl, co inngeo w dzienniku vitalmaxa z korego obecnie korzystam i oczywiscie jestem zadowolony, masa idzie powoli ale beztluszczowa co innego bylo jak stosowalem sie do potreningu.pl szybko sie zalalem przez co 2miechy stracilem na redukowaniu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 764 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17259
Super mi pomagacie widzę.
Dzięki wielkie za to.
A co myślicie o takiej diecie?
Na początek co 2tyg bd zwiększał o 100 kcal na początku przez węglowodany. Potem w/g uznania.
Na śniadanie wolał bym nie jeść żadnego koksa już ale nie mam pomysłu jak podbić białko do płatków owsianych z mlekiem i olejem.
Jajka nie pasują na twardo.... ;-(

Coś o sobie?
Hmm wydaje mi się że jestem Ektormofikiem. Nie mam kłopotu z podlewaniem się. Przytyło mi się dopiero jak rzuciłem palenie. 10kg skoczyło moment. Teraz nawet nie jest zle przez 3 tyg leciałem na redukcji i zrzuciłem 5kg (połowa brzucha spadła). Jeszcze dziś wrzucę moje wymiary może zdjęcie jak coś to pomoże w określeniu całości jak i ułatwieniu spisania diety.

Zmieniony przez - StakeMan w dniu 2012-07-31 08:55:42
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 195 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15149
Ja tam do śniadania bardzo podobnego jak ty często wcinam jajca na twardo z warzywkiem jakimś i później owsianka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Mi niestety nie podchodzą... ;-(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Oto uważam za dietę dopiętą na ostatni guzik aktualnie:

I tak to na początek bd wyglądało.Obliczyłem sobie swoje własne dokładne zapotrzebowanie z tematu podwieszonego i wyszło mi 3428kcal. Wraz ze wzrostem apetytu zacznę dodawać na początku więcej ryżu do 2 i 3 posiłku w pracy a potem wyjedzie już w praniu. Planuje dobić najpierw do 100g ryżu przy tych posiłkach lecz znam swój brzuch i na razie bd to niemożliwe (myślę ze po jakiś 2 tyg dobije o 25g i później jakoś też) jednocześnie podbijając tłuszcze aby sięgnąć większą kaloryczność. Zaczynam nie od zawyżenia ponieważ rzuciłem palenie i boje się podlania, lecz na spokojnie bd pilnował się w lustrze, jak również otworzę dziennik aby to dokładnie kontrolować. Spokoju nie dają mi tylko te koksy ale niestety nie mam za bardzo co przekąsić przed tym treningiem w pracy. A po zależy mi po prostu na szybkim uzupełnieniu po treningowym a taki zastrzyk amino lekko wchłaniających się węgli i białka jest według mnie świetnym rozwiązaniem. Jeśli jest on zbędny jestem skłonny go wywalić.
Czekam na wasze podpowiedzi.

PS
Oczywiście takie małe szybkie wytłumaczenie
ryz= ryż biały/brązowy/parboled (jakos tak) /makaron pełnoziarnisty durum
Kurczak = kurczak/wieprzowina/schab/mięso z inydka.
Warzywa bd zmieniał wedle uznania, też nie bd jadane stale te same. Śniadania i kolacji raczej w ogóle nie bd zmieniał.

Zmieniony przez - StakeMan w dniu 2012-07-31 16:12:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 195 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15149
I nadal nie ma białka przy śniadaniu. Jak nie lubisz na twardo to se wymyśl coś innego. Zrób jajecznice czy omleta...takie trudne?
I zastanawiają mnie te pistacje. Ja osobiście bym przyciął oliwę z posiłków 2 i 3 do 10g i dał do ostatniego chociaż to nie konieczne.
pozdr
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta + suplementacja do poprawy i oceny

Następny temat

Leangains, czy 6 normalnych posiłków? Dyskusja

Spalanie
Polecane artykuły