Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
64
Witam, ćwiczę już 2 lata i już od 6 miesięcy w ogóle nie idę w górę. Nigdy nie brałem odżywek ale widocznie czas najwyższy zacząć. Chce przybrać na masie i nabrać więcej siły. Nie znam się w ogóle na odżywkach więc najlepiej jak zacznę wszystko od podstaw.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
324
na początek, to chyba najlepiej brać białeczko (np. WPC 80 ostrowii), jakieś węglowodany (Carbo max albo coś w podobie), no i na poprawienie siły, to kreatyne. Wszystko uwieńczyć odpowiednimi witaminami. Ale nie powinno sie brać suplementów, bez diety, bo to nie ma sensu (!). Poczytaj troche na forum- jest wiele fajnych wypowiedzi jak zacząć i co robić, żeby osiągnąć zamierzony cel.
Szacuny
17
Napisanych postów
2237
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
33857
,,na początek, to chyba najlepiej brać białeczko (np. WPC 80 ostrowii), jakieś węglowodany (Carbo max albo coś w podobie)´´ wez ogarnij troche.... najlepiej nie brac ani tego ani tego tylko spozywac naturalne posilki. Jezeli celem jest masa to na pierwszy cykl mono (monohydrat) np z firmy vitalmax. pzdr
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
324
Monohydrat jest spoko na pierwszy raz, to normalna kreatyna. Można łączyć, co chcesz, zależy na co masz kase. Jak ja zaczynałem, to łączyłem właśnie kreatyne, białko i węgle, a skoro już ćwiczysz dwa lata, to myśle, że czas już na odżywki. Ale przede wszystkim DIETA!
Szacuny
17
Napisanych postów
2237
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
33857
samo mono styknie , najwyzej witamin/mineraly , diete na mase , z gory Ci dawkowanie rozpisze: cykl 5-6 tyg , 5g (mala lyzeczka) mono rano na czczo i 5g mono po treningu, razem 10g dziennie. Polecam to z Vitalmaxa w zielonym opakowaniu tanie i skuteczne. pzdr