Jestem, ostatnich kilka dni było ciężkich - nie spisywałam miski, nie trzymałam też jej do końca, nie ćwiczyłam, ale zgodnie z planem wracam dziś do gry i zaczęłam treningi.
Dzień 1, Tydzień 1
1. Przysiad z hantlem (goblet) 4x 12, 3010
5 kg/7,5 kg/7,5 kg/7,5 kg
Szczerze nie znoszę tego ćwiczenia :). Pewnie powinnam podnosić już więcej, ale pobolewa mnie kolano, więc trochę się boję bo czasem coś tam strzyka.
2. Wyciskanie hantli stojąc (neutralny chwyt) 4x 12, 3010
3,5 kg/3,5 kg/3,5 kg/3,5 kg
3. Unoszenie bioder w oparciu o ławkę/krzesło (hip thrust z hantlami) 4x 20
10 kg/ 10 kg/ 10 kg/ 10 kg
Muszę popracować nad odległością stóp od bioder, trochę mi się nogi ślizgały, próbowałam je czymś zablokować - ogólnie śmiesznie to wyszło. Najgorsze, że nie bardzo mam jak nagrać to ćwiczenie bo robię je w takim miejscu, że nie mam pomysłu jak to technicznie zrobić. Będę próbować - dziś zrobiłam to pierwszy raz w życiu. Bardziej czuję uda niż pośladki - tak powinno być?
4. Unoszenie ramion do boku stojąc 4x 15, 3010
2x2,5 kg/2x2,5 kg/2x2,5 kg/2x3,5 kg
5. "Spacer" w pozycji deski na wyprostowanych rękach (2 kroki w prawo, 2 w lewo - na czas) 4x 60s
Zrobiłam 2 x 60 s i 2 x 45 s. Chyba trochę oszukiwałam i miałam biodra za wysoko. Czy ja mam chodzić tylko nogami czy rękami też :)? Bo "spacerowałam" jednym i drugim :).
Dieta. Dziś niestety wpadła kawa z mlekiem, ale zdarzają się dni bez niej.

Dzień 1, Tydzień 1
1. Przysiad z hantlem (goblet) 4x 12, 3010
5 kg/7,5 kg/7,5 kg/7,5 kg
Szczerze nie znoszę tego ćwiczenia :). Pewnie powinnam podnosić już więcej, ale pobolewa mnie kolano, więc trochę się boję bo czasem coś tam strzyka.
2. Wyciskanie hantli stojąc (neutralny chwyt) 4x 12, 3010
3,5 kg/3,5 kg/3,5 kg/3,5 kg
3. Unoszenie bioder w oparciu o ławkę/krzesło (hip thrust z hantlami) 4x 20
10 kg/ 10 kg/ 10 kg/ 10 kg
Muszę popracować nad odległością stóp od bioder, trochę mi się nogi ślizgały, próbowałam je czymś zablokować - ogólnie śmiesznie to wyszło. Najgorsze, że nie bardzo mam jak nagrać to ćwiczenie bo robię je w takim miejscu, że nie mam pomysłu jak to technicznie zrobić. Będę próbować - dziś zrobiłam to pierwszy raz w życiu. Bardziej czuję uda niż pośladki - tak powinno być?
4. Unoszenie ramion do boku stojąc 4x 15, 3010
2x2,5 kg/2x2,5 kg/2x2,5 kg/2x3,5 kg
5. "Spacer" w pozycji deski na wyprostowanych rękach (2 kroki w prawo, 2 w lewo - na czas) 4x 60s
Zrobiłam 2 x 60 s i 2 x 45 s. Chyba trochę oszukiwałam i miałam biodra za wysoko. Czy ja mam chodzić tylko nogami czy rękami też :)? Bo "spacerowałam" jednym i drugim :).
Dieta. Dziś niestety wpadła kawa z mlekiem, ale zdarzają się dni bez niej.

choćby w ratach