Szacuny
0
Napisanych postów
298
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1757
Witam wszystkich postanowiłem założyć ten dziennik dla własnej motywacji, od lipca 2009 r poznałem ten sport czyli trójbój siłowy- i się zakochałem dlatego będę tu przedstawiać moje zmagania,walekę z przeciwnościami i własnym organizmem
Szacuny
0
Napisanych postów
298
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1757
Na wstępie parę danych o mnie:
Staż: ok 6 lat-profesjonalnie od lipca 2009
Trener: Wuchta34-niesamowity człowiek wzór do naśladowanie nie tylko w sprawach sportu ale i o życiu dużo wie zawód: przede wszystkim student 3 roku politologi na Uam, praca:krojczy :)
WYMIARY -biceps 42 -pas 98 -klata 122 -udo 65 -łydka 41 -wzrost 190 -waga 104 Na razie są to moje początki cały czas oswajam się z techniką (której przedtem nie znałem-odrywanie nóg głowy, tyłka to wszystko poszło do kosza), powoli zaczynam sie oswajać ze sprzetem, jestem w fazie gromadzenia: na początek zakupiłem kostium do siadów TITANA, w planach bandaże,koszula itd.
Co do diety nigdy nie stosowałem, jadłem co popadło nie zastanawiałem sie nad składem, wartosciami energetycznymi itd
ale to sie ZMIENIA: jestem na etapie tworzenia wstepnej diety razem z Panem Wuchtą-zobaczymy co z tego wyjdzie...
Moje osiągniecia:
Poznałem Wuchtę ćwicząc na siłowni, kojarzyłem go z jednych zawodów akademickich w TS, poprosiłem o pomoc i tak się zapoznaliśmy! Zdarzenia potoczyły sie błyskawicznie, zmieniłem trening, zacząłem stosować suplementację. Efektem moich zmagań było wstąpienie do sekcji Trójboju Siłowego na mojej Uczelni UAM.
I.Pierwsze zawody w jakich uczestniczyłem były w Złotoryji:
niesamowite przeżycie, obycie sie na zawodach wynik :157.5kg z odbiciem -ale chodziło o doświadczenie bo konkurencja zostawiła mnie daleko w tyle.
II.To już występ na akademickich mistrzostwach Wlkp w których uzyskałem wynik 152.5kg z zatrzymaniem i 9 miejsce na 54, był to mój osobisty mały sukces.
III.zawody takze akademickie w TS. gdzie po raz pierwszy wystepowałem w bojach:
przysiad 145kg (mała kontuzja mi przeszkodziła), WL160kg z zatrzymaniem (ale technika nieidealna) martwy ciag200kg (tu czułem zapas) uzyskałem 13 miejsce warto dodać iż były to zawody z sprzętem którego ja wtedy nie miałem.
Plan na ten rok:
I.zawody w wyciskaniu organizowane przez Wuchtę (nie znam żadnych info)
II.zawody akademickie w WL ok 04.10
III.zawody akademickie w TS ok 05.10
IV.zawody w WL- Złotoryja ok 11.10
V. Najważniejsze akademickie zawody w WL i TS 12.10- Najwiekszy CEL!
Wiec mam co robic, ostry trening, dobra suplementacja, obycie ze sprzętem, no i dobra micha to podstawa.
TRENING by WODYN:
Poniedzialek trening 15-tek :
1a. WL progresja 60-80-100-110 aż do serii gdzie nie dam rady na 15powtrz w superserii z:
1b.podciąganie w opadzie podchwyt tą samą sztangą
2.Rotacja barków 5 serii
3. Przysiady 60-80-100-110 aż do serii gdzie nie dam rady na 15powtrz
4.składanka na barki 5 serii jednorącz:
-unoszenia w opadzie
-unoszenia stojąc
-wyciskanie tą samą sztangielką
5.ModWod 5 serii
MÓJ PIERWSZY RAZ:
Zapraszam do obserwowania i komentowania.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - Wuchta34 w dniu 2010-01-17 21:30:33