Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ból przedramion i taki maly problem

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8391

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 850 Wiek 40 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 7958
Sluchajcie mam taki problem. Nie cwiczylem przez 9 miesiecy bo mialem mature i nie mialem poprostu czasu. Ostatnio wrocilem na silownie do regularnych treningow. mam taki maly klopot zprzedramionami jak cwicze biceps. Chodzi o to ze przy uginaniu rak ze sztanga podchwytem ciezar jaki mam moje bicepsy wytrzymuja bo robie serie 4x10 jednak w momencie drugiego, badz trzeciego ugiecia przeszywa mnie ból od dolu przedramion. Jak klade sztange i puszczam chwyt to mnie nieziemsko boli i za moment przestaje. Nigdy czegos takiego nie mialem i nie wiem czy to nromalne. Drugi problem jest taki (moze to wina slabej rozgrzewki moze nie), ze przy wyciskaniu na barki zza karku jak jestem w fazie wycisniecia cos mi chyba miesien "sie ciagnie" czy cos bo mamy taki jakby zaskok. Jak z tym sobie poradzic?

Bez masy nie ma klasy !

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 154 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 3088
Dziwne.. bo ja tez cwicze prostym gryfem i nie mam bolu zadnego wiec nie wiem czym moze to byc spowodowane.. pozdro

Shut The f*** Up And Train!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 203 Napisanych postów 31902 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 94099
hmm z tym zza karku tak jakby.. h m kosci przeskakiwały?? sprobuj sprzedd klaty.

a co do przedramion. od ilu treningow juz tak masz? jesli bol sie powtarza przerwij cwizcenia na jakis czas i sprobuj- idz do lekarza - moze to wina ze nie robiles zadnego "rozruchu" po takiej przerwie tlyko odrazu na duze ceizary
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 439 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 3038
QuaTro miałem identyczny problem. Ból raczej nie był w mięśniach lecz jakby głębiejk przy kości. Przy puszczaniu sztangi olbrzymi ból.
Ćwiczyłem z bólem, w sumie to nie wiem jak mi to przeszło. Właśnie tym postem mi o tym przypomniałeś i sam sie zastanawiam kiedy mi to przeszło. Wiem jedynie ze przy uginanie na lamanym gryfie mniej boli. Zrob tez regenerke.

Liczy się wytrwałość!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 850 Wiek 40 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 7958
****master robie wlasnie sprzed karku barki. A co do tych przedramion to dokladnie taki ból przy puszczani sztangi. Tez cwicze z bólem bo to za moment przechodzi. A od kiedy to mam? Gdzies od 2-3tyg. To jest tyle ile cwicze po przerwie. A paradoks jest taki ze jak uginam hantlami na przemian to takie bólu nie ma...

Bez masy nie ma klasy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 1621 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 17763
To nie paradoks a odpowiedz. Mnostwo osob ma ten problem. Sztangielki lub gryf lamany daja bardziej swobodne ulozenie nadgarstkow.

Nie ma ludzi nieomylnych...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Czyli problem tkwi w ulozeniu nadgarstkow? Ale co z tym ze ja wczesniej czegois takiego nie mialem mimo ze cwicze caly czas ta sama sztanga....

Bez masy nie ma klasy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
ja bym powiedział, ze w przeciążaniu nadgarstków podczas ćwiczeń . Mam to samo - jak zrobie martwy ciąg progresją (ciężar ostateczyn 120kg x 4 to przedramiona są "nie moje" - to jest pewnie ten okropny ból). Trzeba ćwiczyć, ułożyć tak treningi zeby była regeneracja przedramion i po jakimś czasie ból minie . Ale to tylko moje zdanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7417
ja mam tez taki bol tylko ze podczas wznosow sztangi a przy opuszczaniu przesteje bolec podobno zmniejszenie ciezaru mam pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No tak to jest podczas wznosu sztangi podczas serii, ale juz jak mam puscic sztange z chwytu jest najgorzej. 2-3 sek boli i pozniej nic.

Bez masy nie ma klasy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 685 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 6096
Też mam taki ból, ale nie jest aż taki silny, a to przez to, że pewnie robisz gryfem prostym. Do tego jeszcze duży ciężar i stąd ból. Odpowiednie ułożenie nadgarstków trochę niweluje ból, ja nadgarstki układam w ten sposób, że staję przed sztangą, opuszczone wzdłuż tułowia ręce zbliżam jak najbardziej do ud z nagrarstkami ustawionymi podchwytem i wtedy łapię sztangę i wtedy mnie najmniej boli...
A co do barków, hmm nie bardzo rozumiem, w czym rzecz, ale sam sie wczoraj nabawiłem kontuzji - boli mnie cała okolica lewej łopatki...

-=®| Eyden |®=-
"...pieprzę ten wyścig, zatrzymam się tu... pozostając czysty..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 385 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1987
Witam, mam taki sam problem z przedramieniem, ćwicze na łamanym i na prostym gryfie, na łamanym boli o wiele mniej, ale też boli, boli nawet na sztangielkach, na gryfie prostym podczas uginania przedramion ból jest dosyć mocny, ale w momencie kiedy odkładam sztange, puszczam chwyt, i leciutko chociaż skręce rękoma, ból jest niesamowity, ta jak by miało rozerwać mi przedramiona ! :( słyszałem dwie wersje, pierwsza, że przedramie jest za słąbe, w stosunku do bicepsa, i nie wytrzymuje napięc jakie powstają na skutek wyciskania dyżych ciężarów ćwicząć na biceps, jedym słowem jest zbyt słąbe, aby dorównac bicepsom, druga wersja opiera się na przetrenowaniu :/ taką opcje słyszałem od kumpli na siłowni, ale wątpie, żeby to była prawda, może coś w tym jest, ale uważam, że niee, osobiście jestem za pierwszą opcją, czyli słąbym przedramieniem, jestem ciekaw co na ten temat sądzi Michail... albo inni specjaliści !Pozdrawiam !

"aviva, aviva... Włocławek się kiwa...!!!"

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Choroba a Trening?

Następny temat

Zmiana treningu ( pomóżcie experci !! )

Spalanie
Polecane artykuły