Szacuny
0
Napisanych postów
537
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
8810
Jeśli chodzi o ból w nadgarstkach to jest on spowodowany naciąganiem ścięgien i włókien mięśniowych przy jednoczesnym ich napinaniu. Kiedy odkładasz lub opuszczasz sztangę nadgarstki wyginają ci się do tyłu. Można to wyeliminować przez zmniejszenie ciężaru i kontrole ruchów nadgarstka lub zastosowanie bandaży usztywniających lub rękawiczek z usztywnieniem nadgarstka. Miałem ten sam problem i tak się go pozbyłem. Pozdro.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja mialem tie bóle okresowe przedramion to normlana sprawa, przezwycięzyłem ból i już nie boli nic zawsze jak odkąłdałem sztang eczy cos to bolało ale teraz nie boli, samo przejdzie zobaczysz, duzo ludzi tak ma
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja mialem tie bóle okresowe przedramion to normlana sprawa, przezwycięzyłem ból i już nie boli nic zawsze jak odkąłdałem sztang eczy cos to bolało ale teraz nie boli, samo przejdzie zobaczysz, duzo ludzi tak ma
Szacuny
5
Napisanych postów
385
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1987
ja dodatkowo ćwicze na worku, więc po takim treningu z workiem, jakoś 30 minut po jego zakończeniu, mam taki ból w przedramieniu, że nie wnikam ! boli tak jak bymn wystawił ręke w zime gdzie jest -30 stopni i by drętwiała aż z zimna, i nagle ją do ciepłego wstawił, nie czuć jej wogóle a napierdziela :(, dlatego nawając w worek, zakłądam lekarskie ściągacze na nadgarstki (dostępne w aptece), owijki bokserskie i rękawiczki Mad-Max Extreme ze ściągaczami nadgarstka, dopiero na to zakłądam chwytaki :), wtey przedramie mam większe od bicepsa ale podczas treningu nie boli :)
Szacuny
2
Napisanych postów
126
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
25216
dokladnie mam ten sam problem.Podczas odkladania gryfu mam ogromny bol nadgarstka.musialem zrobic sobie tydzien przerwy.a teraz nawet nie wchodze na modlitewnik. cwicze na samych hantlach i jest spoko tzn nie ma przynajmniej bolu