Dieta niskowęglowodanowa przed maratonem treść: Metoda stosowania i doświadczenia z dietą niskowęglowodanową. autor: Paweł Zach Kiedy kilka lat temu zacząłem poważnie myśleć o sprawdzeniu moich maksymalnych możliwości w maratonie, zastanawiałem się nad innymi - poza treningiem - ważnymi elementami przygotowania. Szukałem tak zwanych rezerw. Doping [...]
1. Jajecznica z 3 jaj Liśc kapusty 4 łyżeczki oliwy łyżeczka tranu Masło (20 gram) //Myśłałem o kapuście kwaszonej, jeśli dasz radę to zjeść to może być. 2. Makrela //Tutaj możesz coś dodać np: kawałki makreli z brokułami(zgodnie z zapotrzebowaniem) i oliwa ze śniadania. 3. Pomidor/Rzodkiew Kabanos Ser żółty //Rozumiem, że to posiłek w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Czy można jeść 100g watróbki drobiowej dziennie, czy to za dużo?Ostatnio o to samo pytałem ale wczesniej wyczytałem w necie ze dorosły nie powinien spożywać więcej niż 100gr dwa x w tygodniu z racji na duża zawartość witaminy A która w nadmiarze jest toksyczna . PIĘĆ POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO JEŚĆ WĄTRÓBKĘ 16.10.201307:43 Podroby takie jak [...]
Wczoraj między innymi własnoręcznie zrobiona wątróbka drobiowa. Z cebulką. To akurat nie moje,mojej kobiety. Bo jeszcze jakoś apetycznie wygląda. Ale wątróbka pierwsza klasa. Pamiętam za gowniarza , unikalem jak ognia. A teraz? /SFD/2017/8/2/f356a246d1c54d5ba53ba52947db33c1.jpg
Może nie wyglada za ciekawie. Ale w sumie ma głównie smakować. A ostatnio wątróbka drobiowa i hot dogi wchodzą jak piwo w upalny dzień /SFD/2017/10/20/f0418b1ce1e44263b01fd5d9482757c8.jpg Wątróbka 250g Chleb razowy 2x hot dog Kisiel Owoce 250g Baton = 190g wegli 25g fatu Potem jeszcze to Stejk plus frytki Rosół Jakiś gulasz czy h#j wie co [...]
Że niby redukcja? A co przeszkadza temu, aby zjeść sobie typowy "niedzielny" obiadek? Własnoręcznie robiony, więc smakuje jeszce bardziej. Wątróbka w cebulce. Plus rosołek z odrobina makaronu. /SFD/2017/8/20/ceb639ad309540609335260b3698236e.jpg /SFD/2017/8/20/3b9bfbd2fe4f47eebc03778151a7af58.jpg Czym to się różni od piersi z kury, pół worka ryżu [...]
Oj tak wątróbka jak stek;-) Ja obtaczam w mące, podsmażam na oleju z obu stron, potem dodaję cebulę i przykrywam patelnię pokrywką, żeby się chwilę dusiła, ale tak żeby wątróbka nadal miała chrupiącą skórkę. A i nie solimy przed smażeniem, dopiero na talerzu inaczej będzie twarda. A parówki u nas w sklepach też wydają się coraz lepsze, z coraz [...]
Za małolata taka wątróbka czy kaszanka to jak za karę było. Teraz jak robimy raz na tydzień to lepiej jak stek. Wątróbka to w mące i na głęboki tłuszcz. Po kilka minut z każdej strony.
Teraz w kwestii diety. Co do węglowodanów to słusznie zauważyłeś i zgadzam się tutaj z M-ka, że lepiej bazować na produktach z mąk oczyszczonych oraz lekkostrawnego, oczyszczonego ryżu czy kaszy jaglanej. Wykluczenie glutenu również może być korzystne, ale jeśli dobrze na niego reagujesz to nie musisz. Chleb najlepiej właśnie biały, z mąki [...]