SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mleko cała prawda

  • [...] pogarsza samopoczucie oraz kondycję skóry, włosów, paznokci i zębów. Niebezpieczne dla organizmu może być też zbyt duże spożycie protein, co wynika z produkcji kwasu mlekowego, do którego dochodzi w trakcie przemiany białek w energię. Jeżeli zgromadzi się on w stawach, istnieje ryzyko powstania stanów zapalnych. Spożywając więcej białka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70295 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • [...] miażdżycy, cukrzycy, otyłości, nowotworów i chorób neurodegeneracyjnych, wpływając tym samym na większość przewlekłych chorób społeczeństw zachodnich”. Oznacza to, że mleko powoduje choroby dziesiątkujące współczesnych ludzi. Same nowotwory odpowiadają za ok. 10 mln zgonów rocznie. Nie doliczam tu już nawet cukrzycy, która zabija co roku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1835 Data: 2022-08-23 10:44:17
  • Dieta bezglutenowa - przykładowy jadłospis modnego żywienia

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Diety bezglutenowe ostatnio dość mocno zawojowały światem, chociażby z tego powodu, że część ludzi ma problemy z układem trawiennym. Często wszystkie bolączki przypisuje się właśnie glutenowi, który znajduje się w pszenicy, życie, owsie oraz jęczmieniu. Oczywiście eliminacja dla niektórych jest modą, nowym trendem, a dla niektórych koniecznością. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3635 Data: 2018-02-16 10:29:26
  • [...] taki model odżywiania nie jest odpowiedni, chyba że pałasz chęcią wydatnego skrócenia swojego życia. Najlepszym przykładem są „zdrowe” produkty nafaszerowane hormonami (np. mleko i liczne produkty mleczne w Polsce, mięso w USA i w krajach Ameryki Południowej). To, że coś jest powszechnie uznawane za zdrowe lub jest tak reklamowane, nie oznacza [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2037 Data: 2022-01-31 13:22:15
  • Wielu z Was zastanawia się, czy bardziej opłaca się wybrać nieco droższy izolat białka serwatkowego (WPI), czy wystarczającym wyborem będzie zakup koncentratu białka serwatkowego (WPC). Zanim pokusimy się o werdykt i wytyczne, przybliżymy Wam czym jest WPC i WPI oraz na czym polegają różnice... Co, jeśli mam alergię na białka mleka? Obecnie nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6792 Data: 2019-12-17 16:45:52
  • Czy warto pić surowej jaja? Czy picie surowych jajek szkodzi?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czas płynie, a ludzie ciągle powielają te same mity i kłamstwa. Źródła mitu o surowych jajkach są różne, niestety duży wpływ na zachowania ludzi mają filmy. Bardzo dużo zamętu wprowadziła seria filmów „Rocky”. Jest to tak samo realistyczny film, jak seria „Rambo”. Podsumowanie To, że filmy z Hollywood powielają patologiczne zachowania, wcale nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25059 Data: 2019-11-07 09:47:00
  • Czy można być zarówno kulturystą i wegetarianinem?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Ludzie żyjący według jego wskazań starają się uzyskiwać białka z roślin, jednak do swojej diety włączają także jaja(„ovo" to po łacinie jajko- przypisek red.) oraz mleko i przetwory mleczne. Ci ludzie, podobnie jak najbardziej obsesyjni wegetarianie, wieżą, że spożywanie mięsa jest praktyką bardzo niezdrową. Jednak w związku z tym, że [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 17929 Data: 2004-03-17 07:42:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Arginina, artykul do oceny

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, słonecznik Zapamiętaj! Pożywienie to [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 9447 Data: 2011-03-10 17:32:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Artykuł o AAKG

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, słonecznik Zapamiętaj! Pożywienie to [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3212 Data: 2012-08-06 19:32:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pierwsza redukcja do oceny :)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] - 1.3gr x 55kg ~ 70gr - 630kcal Węglowodany - pozostałość zapotrzebowania, czyli nieco ponad 100gr ~ 400kcal Dieta: 1. - płatki owsiane górskie - 30gr 5 3 25 - mleko 0.5% - 150ml 4 1 7 - 2 jaja całe kurze - 13 10 0 - oliwa z oliwek - 5gr 0 5 0 - pomidor - 100gr 0 0 2 - Omega 3 - 1 Mega Caps. B - 22 T - 20 W - 34 = [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1561 Data: 2008-10-22 16:43:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Leczenie naturalne Art

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] szyszki chmielu. moczopędne (praca nerek) - ziele skrzypu, poziomki, piołunu, na-włoci, rdestu ptasiego, miodunki, pokrzywy, przetacznika, liść brzozy i kminku. mlekopędne - kminek, koper włoski, anyż, bazylia, nasienie pie-truszki. napotne (przeziębienia) - kwiat lipy, bzu czarnego, wrzosu, liść brzozy, owoc maliny. [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-29 22:11:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Natura dostarczyła istocie ludzkiej pokarmu, matczynego mleka, które wyposaża dziecko we wszystko, co jest mu niezbędne do życia. Jak sądzisz, ile procent białka zawiera mleko matki? 50? 25? 10? Znacznie mniej. Kiedy dziecko się rodzi, mleko matki zawiera 2,38 procent białka. W ciągu sześciu miesięcy jego ilość zmniejsza się stopniowo do [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 17029 Data: 2009-04-24 14:59:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Dobre: Pełnotłusty nabiał, zwłaszcza sery podpuszczkowe miękkie takie jak mozzarella, gouda, fermentowane przetwory mleczne bez dodatku cukru (kefir i jogurt naturalny), mleko mikroflitrowane 2 – 3,2% tłuszczu, sery twarogowe pełnotłuste i półtłuste, całe jaja Owoce i warzywa Złe: Dżemy owocowe, marmolady, musy, konfitury, soki i koncentraty [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-20 15:43:05 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • na początku proszę o to aby nikt się nie obrazioł jeśłi zobaczy tu swoją wypowiedź.. (HAns kieruję to do Ciebie) poprostu sklei łem wszytsko w jedną całość i chciałem to tutaj przedtsawić bo wiem że ludzie bardzo często pytają właśnie o "SKOKA"AIR ALERT II - Trening skoczności Program ten zawiera osiem stopni, które powinny być wykonywane w [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 13184 Data: 2002-11-13 22:00:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • SYSTEM SPRZEZEN NAPRZEMIENNYCH - REWOLUCJA! ;)

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] 30 g dziennie. jesli zjesz za duzo, wysrasz to co zjadles. poza błonnikiem jest to rowniez świetne źródlo folacyny (kwasu fioliowego). (E) MLEKO - o nim możesz zapomnieć. mleko samo w sobie jest bardzo zdrowe, ale to od krowy. to UHT, po pasteryzacji w 1000 st. C. to jest g**** a nie mleko. uwierz że szkoda ci wątroby. wiele badań sugeruje że [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 6593 Data: 2010-02-14 20:37:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ABC tenisa ziemnego

    Temat
    Inne dyscypliny

    [...] jest niezbędne dla uzyskania optymalnej sprawności. Dla zaspokojenia potrzeb białkowych powinno wystarczyć uwzględnienie w diecie produktów takich, jak: mięso, ryby, jajka, mleko, ziarna zbóż i ziemniaki. 4. Dane dotyczące witamin. Witaminy są niezbędnymi składnikami, które zapoczątkowują reakcje biochemiczne w organizmie. Chociaż [...]

    Odpowiedzi: 152 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-04-20 11:40:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART] awokado [ART]

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] (które musza być dostarczane przez naszą dietę) z 18 aminokwasami łącznie oraz 7 kwasów tłuszczowych, włączając w to omega 3 i 6. Awokado zawiera więcej białka niż krowie mleko, około 2% w części jadalnej. Gwałtownie wzrastający noworodek karmiony piersią uzyskuje nie więcej niż 2% białka z mleka matki, ostrożnie wiec przyjmujemy, że dzieci i [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 12963 Data: 2009-02-08 15:19:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jest pasteryzacja mleka. Wystarczy naprawdę krótka chwila podniesionej temperatury podczas takiej pasteryzacji, by je tam uszkodzić. Zatem nasi dziadowie, którzy pili surowe mleko, jedli świeże masło, krasili świeżym olejem lnianym, dostarczali swojemu organizmowi naturalne a nie przemysłowo przerobione NNKT. Nic też dziwnego, że na ogół nie [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3297 Data: 2012-07-20 18:23:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wiele osób ćwiczących na siłowni za główny cel stawia sobie zbudowanie dużej masy mięśniowej. Zaczynają ćwiczyć z zamiarem zwiększenia wagi ciała i zyskania atletycznej budowy. W pierwszych fazach ćwiczenia rezultaty są wielce zadowalające- siła wraz ze wzrostem masy mięśni, idą bardzo szybko- takie są w końcu zalety początkowych miesięcy [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-06 18:28:59 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] spowoduje wolniejszy wzrost poziomu intoksykacji, niższy także będzie poziom alkoholu we krwi. W przypadku napojów alkoholowych, których składnikami jest cukier, tłuszcz lub mleko dochodzi do wolniejszego wchłaniania alkoholu przez organizm, zatem wolniej osiąga się szczytowa wartość poziomu intoksykacji. Jeśli wypijemy kilka drinków wkrótce po [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 11780 Data: 2008-01-19 00:31:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)