SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jak je a twaróg

  • [...] kontekście, jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70307 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • [...] w walce z objawami tzw. grypy keto. Nazywany jest tak okres występujący zwykle parę dni po rozpoczęciu diety, w których organizm próbuje się przystosować do nowych warunków, jakim jest pojawienie się ketozy. Keto-grypa może sprawiać, że ludzie odczuwają mdłości, są osłabieni, rozdrażnieni i bardzo, ale to bardzo, czują potrzebę zjedzenia cukru. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15972 Data: 2019-03-20 20:19:04
  • Trenujesz już jakiś czas i masz wrażenie, że im więcej wiesz, tym tak naprawdę mniej, bo ciągle otwierają się przed Tobą nowe zagadnienia? Albo może dopiero chcesz zacząć i nie wiesz, jak, bo zasad dbania o siebie jest tyle, że można się pogubić? Jeśli tak, to poniższy przewodnik na temat treningu, diety i suplementacji jest właśnie dla ciebie! [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26287 Data: 2019-01-06 14:28:47
  • Tak naprawdę każdy człowiek ma jakąś dietę, lepszą lub gorszą. Jeśli chcesz budować mięśnie, nie stosując konkretnej diety, to owszem, jest to możliwe, ale bywa trudne i wiąże się z wieloma zagrożeniami. Najlepsze źródła węglowodanów Ryż brązowy, makaron razowy, komosa ryżowa, kasza gryczana, kasza jaglana, owsianka. Dla osób chcących oszczędzić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19665 Data: 2018-08-21 15:30:40
  • [...] żywności staje się coraz bardziej istotna. Etykiety to nie tylko informacje na temat zawartości kalorii czy składników odżywczych, ale także kluczowe źródło informacji o jakości i bezpieczeństwie produktów.  Podsumowanie Czytanie etykiet żywności to kluczowy krok w dbaniu o zdrową dietę i unikaniu produktów, które mogą być szkodliwe dla [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 418 Data: 2023-09-28 15:12:43
  • [...] wchłaniania wapnia, dlatego ich spożywanie jest zalecane przez lekarzy, szczególnie w przypadku leczenia osteoporozy. Kwasy te znajdziemy między innymi w rybach, takich jak: łosoś, makrela, halibut, węgorz czy śledzie, ale też w orzechach włoskich, siemieniu lnianym czy nasionach chia. Roślinne źródła omega-3 są ponadto doskonałym źródłem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9278 Data: 2017-11-06 10:15:36
  • Dieta na masę dla początkującego mężczyzny 3000 kcal.

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dla wielu osób, które zaczynają przygodę z kształtowaniem sylwetki, w pierwszej chwili okres budowania masy mięśniowej wydaje się czymś prostym i przyjemnym. Zazwyczaj myśli, jakie przychodzą do głowy, to będę jadł dużo, będę najedzony, będę miał więcej siły. Niestety, mimo iż w pierwszym skojarzeniu wszystko wydaje się proste to niestety okres [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2168 Data: 2022-12-09 07:06:45
  • [...] dla każdej części naszego ciała. Możesz zmaksymalizować korzyści płynące ze spożycia białka, jedząc jego pełnowartościowe źródła i przyjmując określone nawyki, takie jak dokładne przeżuwanie pokarmu. Zwiększenie podaży białka w diecie jest w pełni bezpieczne dla naszego zdrowia i nie niesie za sobą żadnych zagrożeń. Źródła: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5133 Data: 2020-04-19 18:43:51
  • Omlety w diecie - jeść czy unikać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] kulturystyki zauważyć można to, że w ich żywieniu często pojawiają się różnego rodzaju omlety. Jakie są plusy ich spożywania? Co powinno wchodzić w ich skład? Ostatecznie, jak przygotować taki posiłek, aby był dobry jakościowo? W tym artykule postaram się odpowiedzieć na te pytania. Czas przygotowania Wiele osób często nie ma zbyt wiele czasu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18219 Data: 2017-07-27 10:20:19
  • Nie daj się zaskoczyć - 8 zdrowych przekąsek na mały głód

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przekąski odgrywają istotną rolę w naszej diecie. Przemyślany dobór przekąsek może pomóc w dostarczeniu ważnych składników odżywczych, zaspokoić głód oraz zapewnić energię i koncentrację na część dnia. Niestety wiele popularnych przekąsek jest bogatych w tłuszcze trans, cukry proste i sztuczne dodatki, które mogą wpływać negatywnie na nasze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 388 Data: 2023-06-15 06:51:00
  • Najlepsze śniadanie dla sportowców - według naukowców

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Każdy z nas często zastanawia się, jakie śniadanie najlepiej zjeść. Jakie produkty sprawią, że będziemy syci, naładowani pozytywną energią na cały dzień? Co zapewni nam najlepsze efekty na treningach i dzięki czemu nie zaczniemy gromadzić tłuszczu wokół pasa? Odpowiedzi na te oraz inne pytania znajdziesz poniżej. Wniosek Sportowcy i osoby, które [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 53300 Data: 2017-12-24 10:13:25
  • Kto z Was nie lubi tej puszystej pianki pokrytej warstwą czekolady? Ja jeśli już, jadam je od wielkiego dzwona, najpierw obgryzam czekoladę a potem zjadam środek. Zwykle kończy się na dwóch kostkach bo cukier w ilości "hurtowej" nie pozwala mi zjeść więcej - a i wyrzuty sumienia dochodzą do głosu... By nie odbierać sobie przyjemności stworzyłam [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12271 Data: 2018-01-29 08:51:39
  • Czy wszystkie przetworzone produkty są złe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] niektóre z nich do naszej zdrowej diety? Podsumowanie Możesz jeść niektóre przetworzone produkty, jeśli wybierzesz mądrze. Jak widzisz, nie wszystkie są złe. Kluczem do zdrowego odżywiania jest przede wszystkim świadomość. Szukając produktów, czytaj skład i wybieraj te, które mają na liście jak najmniej składników (oprócz składnika głównego).

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 791 Data: 2022-08-11 06:56:27
  • [...] ale także tego, co akurat mamy w lodówce. Amerykański naleśnik... Pankejki zawładnęły Ameryką. Jada się je tam na potęgę z różnymi dodatkami. Placek ten to nic innego, jak amerykańska wersja naszego standardowego naleśnika, z tym że do pankejków dodaje się zazwyczaj środka spulchniającego, w postaci drożdży, sody oczyszczonej czy też [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10602 Data: 2017-12-31 08:51:30
  • Tania dieta na masę, jak tanio jeść na masę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Będziesz osiągać najlepsze wyniki, dobrze trawić i szybko regenerować się, jeśli będziesz regularnie spożywać wartościowe posiłki, które samodzielnie przygotujesz, ale jeśli raz na jakiś czas po ciężkim treningu zjesz burgera na mieście, nic złego Ci się nie stanie. Pamiętaj, że Twoim celem w kuchni i w posiłkach nie jest doskonałość, a postęp!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24579 Data: 2019-11-12 23:44:38
  • [...] gdy większość przeciwutleniaczy znajduje się w żywności (głównie w warzywach i owocach), tak glutation jest produkowany przez nasze ciało i powstaje z takich aminokwasów, jak glutamina, glicyna i cysteina. Co warto zapamiętać i jak tę wiedzę wykorzystać Glutation należy do najsilniejszych antyoksydantów, jakie występują naturalnie w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2446 Data: 2020-05-23 13:43:58
  • Co jeść, gdy bolą mięśnie? Co jeść na zakwasy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Prawdopodobnie każdemu wielokrotnie zdarzyło się mieć problemy z poruszaniem się dzień lub dwa dni po mocnym treningu. Kiedy doskwiera Ci silny ból mięśni, gdy wstajesz, chodzisz, siadasz na toaletę lub podnosisz swoją torbę, prawdopodobnie masz do czynienia z DOMSami, czyli opóźnioną bolesnością mięśniową. Chociaż DOMSY są technicznie częścią [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16333 Data: 2018-12-02 09:57:23
  • Dieta eliminacyjna, która może odmienić Twoje życie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] pamiętać, że każda eliminacja powinna być przeprowadzona w sposób racjonalny tak, aby nie doprowadzić do niedoborów żywieniowych. Bezmyślne zastępowania produktów mlecznych jakimikolwiek produktami roślinnymi może prowadzić do niedoborów wapnia. Pszenicę należy zastępować innymi wartościowymi zbożami takimi, jak żyto, gryka, proso czy owies. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5245 Data: 2018-03-01 10:36:20
  • Statystyczny Polak zjada w tłusty czwartek 3 pączki, dostarczając tym samym około 800-1200 kcal. Czy tyle wystarczy, aby przytyć? Pączki twarogowe Na 6 porcji: ser twarogowy półtłusty – 250 g mąka owsiana/ mąka orkiszowa – 100 g dżem owocowy – 60 g jajko kurze  syrop klonowy – 50 g proszek do pieczenia – 3 g czas przygotowania: 30 minut. Przepis: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8964 Data: 2020-02-20 07:27:19
  • Pomysły na szybkie i zdrowe śniadania dla zapracowanych

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Śniadanie to ważny posiłek w ciągu dnia, ale wielu z nas jedyne, o czym myśli wstając rano, to kubek gorącej kawy i jakoś dotrzeć do pracy na czas. Poranki to często walka o przetrwanie i mało kto ma czas myśleć o czymś tak banalnym, jak śniadanie. Jakie są tego skutki? Albo wydajemy mnóstwo pieniędzy na gotowe kanapki, albo sięgamy po pełne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 902 Data: 2023-01-24 13:39:32