SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

co zawiera mało węglowodanów

  • [...] białkowa, czy warto sięgać po suplementy białkowe, jak zadbać o wysoki poziom protein w diecie, skąd je czerpać i wiele, wiele więcej. Jeżeli interesuje Cię białko, odżywki zawierające ten makroskładnik z pewnością także Cię ciekawią. W takim razie zasiądź do lektury i lepiej poznaj ich właściwości, a także zorientuj się, kiedy i w jaki sposób [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70424 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] bilans”. W menu były zupki „gorący kubek”, wysokoprzetworzone produkty i wiele innych, nie zalecanych wyrobów. Zapewniam, iż większość stron w Internecie zawiera podobne, absurdalne rozwiązania, o których wielokrotnie pisałem: dieta ONZ, Dukana, McDonald’s, warzywna, owocowa, bazująca na sokach, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15504 Data: 2019-03-16 11:43:38
  • Dieta ketogeniczna to jedna z najpopularniejszych strategi żywieniowych w świecie fitness. Ludzie na całym świecie zabierają się za nią, żeby schudnąć i kontrolować poziom tkanki tłuszczowej. Czym jest dieta ketogeniczna? Jakie są jej rodzaje? Czy jest odpowiednia dla ciebie? To i jeszcze więcej w przewodniku poniżej. Suplementacja Wielu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16003 Data: 2019-03-20 20:19:04
  • [...] I i II w porównaniu do picia beztłuszczowej proteiny sojowej lub węglowodanów (maltodekstryn); napoje miały taką samą wartość energetyczną. Słowo komentarza – mleko zawiera o wiele za mało węglowodanów, aby miało to znaczenie dla resyntezy glikogenu. Z kolei same maltodekstryny o wiele słabiej sprawdzą się w kontekście stymulowania [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14854 Data: 2018-03-11 11:44:40
  • [...] WPI, WPH i mieszanki; są to różne formy przetworzonego białka serwatkowego), węglowodanowe (tzw. carbo). Czym się różni gainer od bulka? Odżywka typu „gainer” zawiera przeważnie od 15 do 35 g białka w 100 g, resztę stanowią węglowodany, w małym stopniu tłuszcze. Można powiedzieć, że jest to carbo z niewielkim dodatkiem odżywki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18573 Data: 2018-08-19 18:10:54
  • Glikogen, fruktoza - jak to jest?

    Artykuł
    Pogromcy Mitów

    [...] w porównaniu z glukozą, spożycie fruktozy spowodowało również obniżenie stężenia glukozy w osoczu i zmniejszenie wydajności wysiłku następnego dnia Wnioski Mieszane posiłki (zawierające tłuszcz i białko), a także fruktoza lub glukoza, wywołują podobne odnowienie tłuszczów wewnątrzmięśniowych i glikogenu mięśniowego. Tak więc ostatecznie, wbrew [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2876 Data: 2019-03-13 09:50:36
  • Jakie parówki są najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] wyboru, po które parówki sięgnąć, gdy najdzie Cię na nie ochota. Tarczyński Parówki z fileta Skład: filet z kurczaka 85%, woda, skrobia, sól, cukier, przyprawy i aromaty (zawierają gorczycę i seler), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, stabilizatory: cytrynian sodu, octany sodu, substancja [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 50665 Data: 2017-08-30 09:40:14
  • Suplementy na masę mięsniową

    Artykuł
    Suplementy

    [...] wtedy występują. Dla niektórych osób odżywka węglowodanowo-białkowa przyda się do zwiększania kaloryczności diety. Czym się różni gainer od bulka? odżywka typu „gainer” zawiera przeważnie od 15 do 35 g białka w 100 g, resztę stanowią węglowodany, w małym stopniu tłuszcze. Można powiedzieć, że jest to carbo z niewielkim dodatkiem odżywki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6190 Data: 2018-09-17 09:20:22
  • [...] fizycznego. Co więcej, większość produktów chętnie wykorzystamy jako źródło minerałów.  W diecie osoby chorej natomiast, wiele produktów musi zostać odrzuconych, gdyż zawierają znaczne ilości potasu, sodu i fosforu, które są wymagające niekorzystne dla nerek. Dieta ukierunkowana na poprawę zdrowia, nie tylko powinna zawierać te produkty, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4174 Data: 2020-07-03 11:22:11
  • Odżywki białkowe kojarzymy głównie z budową masy mięśniowej, tymczasem białko jest ważnym składnikiem odżywczym w procesie odchudzania. Dostarczenie wystarczającej ilości protein może przyspieszyć metabolizm, zmniejszyć apetyt i pomóc w utracie tkanki tłuszczowej, minimalizując jednocześnie spadek masy mięśniowej. Podsumowanie Odżywki białkowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8768 Data: 2020-04-29 10:09:16
  • Jakie warzywa na diecie ketogenicznej?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dieta ketogeniczna, znana również jako dieta keto, zyskała na popularności ze względu na swoje potencjalne korzyści zdrowotne i ułatwiające utratę wagi. Jest to dieta wysokotłuszczowa, która ogranicza spożycie węglowodanów do minimum, zwykle poniżej 50 gramów dziennie i jak każda inna dieta przy ujemnym bilansie energetycznym stymuluje organizm do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 373 Data: 2023-06-09 12:15:10
  • Płatki owsiane czy płatki jaglane?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Płatki zbożowe dla dużej części osób są nieodłącznym elementem diety. W szczególności śniadań, które z reguły smakują nam lepiej na słodko. Powszechnie przyjęło się, że tymi najlepszymi są płatki owsiane. Zdecydowanie najczęściej można zaobserwować ich obecność w dietach. Coraz bardziej popularne jednak stają się płatki jaglane, między innymi z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 34331 Data: 2017-11-01 11:51:35
  • Kolagen jest powszechnie występującym białkiem, należącym do białek włókienkowych, stanowi 25% masy białek w organizmie człowieka. Inne, ważne białka z tej grupy to keratyna (nie mylić z energetycznym związkiem i suplementem diety o nazwie kreatyna) oraz miozyna. Miozyna jest białkiem umożliwiającym skurcz mięśni szkieletowych, a więc jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1832 Data: 2019-06-16 14:05:38
  • Co się dzieje w organizmie po wypiciu coli?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zmniejsza aktywność hydroksylazy 1α i wytwarzanie 1α,25-dehydroksy-witaminy D. Zauważono, że wysokie spożycie Coli powoduje kwasicę u niedojrzałych szczurów. Oba te napoje zawierają kwaśne składniki (dwutlenek węgla, kwas fosforowy w napojach Cola i kwas cytrynowy w Fanta®), które mogą zaburzać metabolizm kości. Napoje cola a nowotwory W jednym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6464 Data: 2019-08-05 08:57:22
  • Jeśli chcesz rozpocząć wojnę na dowolnym forum, zapytaj o „idealną ilość protein”, „najlepszy trening”, dozowanie węglowodanów przed i po treningu, najlepsze ćwiczenia na daną partię mięśniową lub najlepszy cykl dopingowy. Jak to może wyglądać? Śniadanie: 40 g protein (7:00); białko o wolnej kinetyce, np. jajka; można uzupełnić np. WPC, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5587 Data: 2019-11-02 08:47:49
  • Aktualizacja 02 stycznia 2024 Redukcja tkanki tłuszczowej to moment, w którym dochodzi do testu naszej silnej woli trzymania diety, jak i wytrzymałości pod kątem uczęszczania na treningi, pomimo braku sił czy też chęci. Treningi wysokiej intensywności, restrykcje kaloryczne, wszelkie pokusy czyhające na nas dookoła sprawiają, że czasem trudno [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 382075 Data: 2017-10-10 12:13:45
  • Czy na diecie wegańskiej można budować mięśnie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dla sportowców, którzy podejmują intensywne treningi, może być wskazane wybieranie żywności o niskiej zawartości błonnika. Żywność, taka jak: ryż, makaron i gryka, zawiera mniej błonnika, niż owies, soczewica, fasola i pieczywo pełnoziarniste, a usunięcie skóry z bulw i warzyw korzeniowych zmniejsza zawartość błonnika w tych produktach, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2093 Data: 2019-11-04 09:19:07
  • [...] izolat oraz hydrolizat. Różnią się one przede wszystkim sposobem wchłaniania, smakiem i ceną: Koncentrat (WPC) – proteina mlecznego pochodzenia, szybko się wchłania, zawiera zwykle 65-80% białka i często dodatki wzbogacające jej smakowitość Izolat (WPI) – również pochodzenia mlecznego, różni się od WPC większą zawartością białka – 85-90% [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26306 Data: 2019-01-06 14:28:47
  • [...] źródła podają 0.6 – 0.7%), w tym 70-80% przypada na α-laktoalbuminę i β-laktoglobulinę, 2.5% składu mleka stanowi kazeina. Dlatego białka serwatkowe są takie drogie (gdyż zawierają np. 80% i więcej protein serwatkowych w 100 g). Podsumowując najciekawsze właściwości: α–laktoalbumina - uczestniczy w biosyntezie laktozy; nośnik Ca2+ (także [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8227 Data: 2019-04-12 13:01:00
  • [...] tkanki tłuszczowej o 1.0 ± 1.8 kg oraz to, iż jednocześnie w badanej grupie spadła wrażliwość na insulinę. Niestety nie wierzę w to, iż 100% sok zawierający 3.2 g sacharozy, 2.7 g glukozy i 3.0 g fruktozy w 100 ml, nie wywołał wpływu na ilość tkanki tłuszczowej (jeśli był pity razem z posiłkami)! [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14839 Data: 2019-03-20 07:23:55