Walka praktycznie pewna więc myślę że śmiało możemy zaczynać rozmowy na ten temat. Dla mnie to będzie bardzo ciężka walka dla Adamka. Arreola to prawdziwy bydlak i rasowy ciężki. Koszmar ma na prawdę potężne *******nięcie z obu rąk, ma twardy łeb i ma szybkie łapy. Jego minusem jest technika, Adamek z pewnością będzie przewyższał go technicznie. Arreola ma również słabą pracę nóg często idzie do przodu a nogi zostają w tyle. Tomek mógłby go wtedy dobrze skontrować. Wierze ,że pan Gmitruk opracuje na prawdę doskonałą taktykę na Chrisa. Tomek musi poprawić tą gardę ( chociaż zawsze miał z tym problemy i pewnie nigdy do końca tego nie wyeliminuje ). Jeżeli przyjmie tyle ciosów co z Estradą to niestety ale może zostać wyniesiony z ringu. Walka w półdystansie z Arreolą nie może mieć miejsca, chociaż znając górala może jego temperament i chęć wojny weźmie górę w którymś momencie i pójdzie na wymianę, a wtedy może być kiepsko. Jeżeli będzie słuchał rad Andrzeja to będzie dobrze. Wiele osób pisze o betonowej szczęce Tomka, fakt szczękę miał bardzo dobrą w LW i CW teraz walczy w HW i tu musi być niesamowicie czujny. Z Estradą mógł sobie pozwolić na wyłapanie kilku sierpów ale z Arreolą to nie przejdzie z wiadomych powodów. Jeżeli dojdzie do walki to zaryzykuję i postawie na wygraną Tomka na punkty chodź wiem ,że będzie bardzo ciężko. Ciekawy jestem również terminu walki. Jeżeli pojedynek będzie w kwietniu to nie dobrze, gdyż uważam że Adamek powinien mieć trochę więcej czasu na regenerację i pełne oraz dobre przygotowania.
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)
Trener Arreoli zapewnia ,że Chris wyjdzie do tej walki z 106 kg. Wątpię w to patrząc z perspektywy ostatniej walki z Brianem Minto w której ważył 120 kg
Główną bronią Tomka w tej walce powinna być szybkość , więc nie ma potrzeby nabijania kolejnych kilogramów.
How much can you know about yourself if you've never been in a fight?
1265721075000
Lady M www.fight24.pl
Wysłana - 09 lutego 2010 14:19
cóż, jako Polka obstawiam Adamka. jako kibic obstawiam Arreole - właśnie przez to, że Góral tak naprawde nie testował na sobie jeszcze zawodnika, który ma parę w łapach.
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within."
Szanse oceniam na 50 na 50,Adamek na pewno nie znokautuje Arreoli,bo Vitali Kliczko z młotem w łapach go obijał i nie położył,jak przez KO to Arreola,jak na punkty to nie wiem.
Arreola vs Adamek hmm nie mam pojecia.Faworytem dla mnie jest Arreola.
Oto co zrobił Arreola z gościem z którym przegrał Estrada-Travisem Walkerem,fakt,że sam leżał na dechach oraz,ze Estrada przegrał z Walkerem na punkty,ale to był wałek.
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2010-02-09 15:16:33
No widzę kolejny temat do dyskusji Ja kibicuję polakowi, dlatego w ankiecie jestem pozytywnej myśli obstawiam na KO w wykonaniu Adamka Ale tak realistycznie to rzeczywiście szanse na KO u Adamka są nikłe, u Arreoli napewno większe. Pewne jest jedno mamy przed sobą ciekawy pojedynek.
"Wylewając pot na treningu, oszczędzasz krew w czasie walki" "On the street nobody can hear you tap out"
1265726916000
Calder0n
Wysłana - 09 lutego 2010 15:55
Na pewno bym chciał, aby wygrał Adamek, jednakże mam mieszane uczucia co do tej walki. Nie mniej jednak, jeśli Adamek chce zostać mistrzem świata musi stawić czoło Arreoli i co więcej - wygrać z nim. A. Gmitruk na pewno znajdzie słabe punkty Chrisa i obmyśli odpowiednia taktykę, a Adamek na pewno da z siebie wszystko i tego jestem pewien. Jaki będzie efekt końcowy? Zobaczymy, pozostaje czekać. W ankiecie zaznaczyłem wygraną Polaka na punkty, na nokaut na pewno nie ma co liczyć. P.S. Faworytem najprawdopodobniej będzie Arreola.
Zmieniony przez - Calder0n w dniu 2010-02-09 15:57:10
1265727356000
jarzynek
Wysłana - 09 lutego 2010 16:19
Thai-Mati Arreola już po walce z Walkerem się zarzekał ,że zacznie trzymać wagę itp a jak jest to każdy widzi i wie... Jeżeli Adamek go nie zlekceważy i nie wyłapie tego prawego sierpa którego Arreola ciągnie aż z Meksyku to powinno być ok. Nie wierze że Arreola zbije do 106 to mogło by go bardzo osłabić. Planowy termin 24 kwietnia, wiadomość jeszcze nie jest 100% potwierdzona ale co o tym sądzicie? Ja uważam że za szybko. Tak jak pisał Cezli jak Vitek go nie znokautował to nie liczę na to że Tomek to zrobi.
Zmieniony przez - jarzynek w dniu 2010-02-09 16:19:58
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)