[...] tych ograniczonych enzymowych zasobów? HOWELL: Tak. Dotyczy to każdej osoby będącej na diecie termicznie przetworzonej żywności. Trzeba mieć na uwadze to, że kiedykolwiek żywność jest potraktowana temperaturą ok. 100oC (212oF) enzymy w niej zawarte są kompletnie zniszczone. Gdy enzymy byłyby zawarte w żywności, którą spożywamy ww. mogły by [...]
[...] swój udział na rynku żywności funkcjonalnej do wartości mieszczącej się w granicach 20 – 25% (niestety nie posiadam aktualnych danych). Na całym świecie popyt na żywność funkcjonalną nieustannie rośnie. Związane jest to głównie z chęcią posiadania długowiecznego zdrowia. Nieustanna edukacja oraz propagowanie zdrowego stylu życia [...]
RYŻ Z PLASTIKU! Tak. Problem z jedzeniem organicznym czy GMO to już nie zmartwienie. Teraz gdy żywność produkowana jest z plastiku. Odkrycia dowodzą, że jest to głównie ryż produkowany z syntetycznych materiałów. Właśnie teraz, gdy myśleliśmy, że produkcja organicznego pożywienia wzrasta, podczas gdy ilość żywności przetworzonej zmniejsza się, [...]
Nie wiem czy już było? Niby nic wielkiego ale ciekawostka i w ramach ostrzeżenia: "Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie produktu pn. CHLORELLA tabletki 100g W próbkach produktu badanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne na poziomie przekraczającym ponad 30-krotnie najwyższą [...]
[...] służyć produkty żywnościowe. Wytyczne te chronią władzę przemysłu farmaceutycznego nad systemem opieki zdrowotnej. Przez ostatnie lata w centrum zainteresowania Codexu była żywność organiczna. Komitet Codexu do spraw Oznaczania żywności próbuje osłabić światowe standardy organiczne, dążąc do tego, aby dopuściły one stosowanie takich substancji, [...]
[...] http://www.ecoportal.com.pl/zywnosc/atomowa-kolacja-czyli-jak-napromieniowana-zywnosc-moze-trafic-do-naszej-kuchni "Wprawdzie żywność nie staje się radioaktywna, jednak następująca w wyniku napromieniowania reakcja łańcuchowa zaburza strukturę molekularną produktów żywnościowych i niekorzystnie [...]
[...] żywnością, a medycyną. W 1991 roku po raz pierwszy na świecie podjęto legalizację żywności funkcjonalnej. Zmiana ustawodawstwa odnoszącego się do zdrowia, ujęła termin żywność o specjalnym zdrowotnym przeznaczeniu (Food for Specjal Health Use – FOSHU). W 2001 roku poszerzono termin do żywności ze specjalnymi żywieniowymi [...]
[...] /SFD/2017/1/24/394807c82ec0430e88d00c5bc201dca8.jpg Dla jaglaków to tylko Junk food. Ale jaka jest definicja Junk food ? Napiszą żywność przetworzona. Albo jaka jest różnica pomiędzy Junk food albo clean food ? Chyba ich rozczaruje jak napisze ze po zjedzeniu białej bułki albo burgera nie zejda godzinę [...]
Na logikę, jak można zrobić organiczną żywność i wypuszczać (X) kg do setek marketów w Polsce, nie możliwe , chwyt producentów i sposób na zarobek , tak samo z owocami a ludzie niestety się na to łapią. Najlepiej kupować od rzeźnika , ale nie każdy ma dostęp, takie realia niestety :/. Nie wiem jak to wygląda w Polsce. Ale wiem jak wygląda w [...]
[...] W niektórych krajach GMO jest nie legalne. Taka ciekawostka. Monsanto chce kupić lub już wykupiło firmę farmaceutyczną Bayer, aby przez nią wprowadzić do Europy żywność modyfikowaną genetycznie. Teraz jest głośnio o umowie o wolnym handlu CETA i TTIP, której założeniem jest wprowadzić GMO, tak jak wyżej pisałem. Jeszcze napisze o [...]
[...] wytwarzania. 2. Każda obróbka (mech., cieplna, chem.)znacznie obniża wartość produktów. 3. Aby utrzymać wartość handlową dodaje się różne świństwa do żywności. 4. Zdrowa żywność to taka, która powstała przy współudziale słońca, ziemi i wody bez żadnej ingerencji chemii i innych nienaturalnych zjawisk. 5. Zgubny wpływ środowiska na wytworzoną [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jedząc "dobre" produkty. Można tak na prawde wp*****lać wszystko jak leci, jeden ch** co i w jakich ilosciach bo i tak nic sie nie stanie, masa będzie zawsze ta sama, na choroby to nie wnika i wgl. Liczą sie tylko makroskładniki. Mówiąc dobre produkty mam na mysli jak najmniej przetwożoną żywność bez szkodliwych dodatków i tłuszczów trans
[...] natura należy zastąpić tymi chemikaliami z apteki. Przejdę do rzeczy. Pogorszy sie nasz stan zdrowia, wszystkich. Po 31 grudnia 2009r (jeśli nic z tym nie zrobimy).: - cała żywność będzie musiała być poddawana napromienianiu promieniowaniem jonizującym w celu wydłużenia trwałości produktów co m.in. niszczy strukturę produktów czyniąc je [...]
ale wy bijecie pianę , nie przeszkadza wam ze ktoś podrabia żywność,obuwie,ciuchy,perfumy ,pieniądze ? wszystko podrabiają i to jest norma na świecie a wy tutaj ze ktoś podrobił cybera to robicie afere jak by nie wiadomo co ile firm już miało swoje klony? praktycznie wszystkie które się sprzedawały i kolejne które wejda i będą na topie też [...]
[...] ludzie beda o tym gadac na forach, jutubach i fejsbukach w wyniku czego przybedyie ogladajacych :-)) To moje spostrzezenie tylko, filmu mi sie nie chcialo ogladac. A jak nie masz udziałów w firmie która sprzedaje "zdrową żywność" to chociaż e-Booka napisz o vege dietach dla koksów jak Kai Greene %-) ("Insulina i brokuły" - taki tytuł bym dał)
[...] drzewa herbacianego, bratka. Ktoś z was testował l-karnitynę + b6? Cynk 100mg na noc. Estro kontrolowanie. Antyoksydanty mi pomagały swego czasu Co do jedzenia cukry odstaw,żywność przetworzona,papierosy z alkoholem też mają wpływ - ja smarorowałem na noc sudocremem twarz i było okej :) a swoje z tym syfem już przeżyłem i sie nawk***iałem... Na [...]
[...] zgodziliśmy się na tą pandemię i ograniczenia. I sami się stosujemy. Za kilka lat czy kilkanaście lat: nie bedzie fizycznej gotówki, zakaz podróżowania bez kontroli, kontrolowana żywność itd.... Idźcie na oddziały nowotworowe to tam jest ogrom umierających pacjentów i z roku na rok więcej....a nie jakiś kaszel covid zgadzam sie 100% zolo piona