Sklad jest ok, wiec mozesz jesc. Zwracaj uwage zeby nie bylo zbyt duzych dodatkow maki pszennej lub karmelu. Zobacz tez ile weglowodanow jest w tym chlebie i zjedz go tyle zeby zastapic dana ilosc innego zrodla wegli.
chłopie, skąd masz tą dietę? sam ją układałeś? masz obliczony współczynnik BTW/kg? zapotrzebowanie kaloryczne? ŹRÓDŁA WĘGLI: płatki owsiane,ryz paraboliczny,brązowy,kasza gryczana, makaron durum,razowy,chleb razowy,ziemniaki.
dokładnie j/w urozmaicaj posiłki i bez śmieciowego żarcia. źródła węgli kasze, ryże, makarony, płatki, czy pełnoziarniste pieczywo. Tłuszczy orzechy oliwa tłuste ryby a prócz tego białko żebyś mnie źle nie zrozumiał i nie jadła samego białka.
Tak jak poprzednicy. Niemniej jednak jeśli spożyjesz sobie raz na jakiś czas to świat się nie zawali bowiem nie traktowałbym jej jako stałego elementu menu, gdyż istnieją inne - bardziej wartościowe źródła węgli.
Spójrz na jego skład i napisz mi co jest tam godnego uwagi. :-) Chleba nie musisz jeść przecież, są znacznie znacznie lepsze źródła węgli: kasze, ryże, makarony.
Bialko bialku nie rowne, podobnie wegle, w jogurcie niby tez jest "zwierzece", ale jako kazeina ma wartosc marginalna i w ogole nie powinno sie tego wliczac w bilans. Zrodla wegli tez slabe, margaryna to w ogole jakas porazka. 3000 kalorii to mozna i z ptasiego mleczka wyczesac, zagryzajac macdonaldem, to niczego nie zmienia...
margaryny ramy do wywalenia zastap masłem 82%, w śniadaniu nie masz pełnowartościowego białka, dużo bułek - są lepsze źródła węgli, wrzuć tam zdrowe tłuszcze awokado, olej jakies kokosowe, lniane, orzechy, tłuste mięśa, ryby.
To tylko taka sugestia. Musisz pozanć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, obniżyć poziom przyjmowanych kalorii o 500, w stosunku do całkowitej przemiany materii. Poza tym w menu nie uwzględniłem posiłku potreningowego, który jest bardzo ważny. podstawy Twojej diety (według mnie): - obniżony poziom kaloryczny - zbilansowane proporcje makroskładników [...]
Staraj sie o lepszej jakosci zrodla wegli, np kasza gryczana, jeczmienna, makarony durum, ryz brazowy, parboiled, basmati a nie tylko bialy i pieczywo. Na oliwie nie smaz tylko dodawaj co surowek lub pij do posilku.
Moje źródła węgli złożonych na redukcji to oprócz platków: kasza gryczana, ryż brązowy, makaron razowy, czasem chleb pełnoziarnisty. Na ładowaniach to: kasza kuskus, ryż biały, biały makaron, czasem jasne pieczywo
bilans prawie ze zerowy. ciezko bedzie stracic tluszcz. zjedz z 200 kalorii mniej, np wywal carbo. co do reszty to nie jedz ciagle ryzu i kurczaka. zamieniaj na inne zrodla wegli (kasza, makarony pelnoziarniste) i bialka (wolowina, wieprzowina, ryby, podroby).
ogólnie no to monotonia okrutna. Powinieneś trochę bardziej urozmaicać, ryż z kurczakiem nie są podstawą. Zamieniasz mięsa okej - zamieniaj i czasem źródła węgli na kaszę, makaron durum. Dobrze że chociaż warzywek sporo podjadasz. Twaróg z oliwą na noc to mit - jeśli ci taki posiłek smakuje to okej, ale jeśli nie to się nie zmuszaj, spokojnie [...]
Skrobia nie jest cukrem prostym, tylko złożonym (polisacharydem). A że jest polimerem glukozy i szybciej niż inne wielocukry się rozpada, to już inna bajka. Mimo to, że składa się tylko z merów glukozy, to IG ma niższe niż pokarmy oparte wprost na cukrach prostych, czy disacharydach (jak nasz cukier do kawy). Ja tu nie bronię bananów jako źródła [...]