[...] 7,26±0,38 mmol/L, odnotowano spadek do 5,62±0,18 mmol/L (norma wynosi 3,3 – 5,5 mmol/L; a więc uzyskano prawie idealne stężenie glukozy na czczo), wpływ na kreatyninę i mocznik we krwi był nieznaczny (nie odnotowano szkodliwego wpływu diety na nerki). Uwaga, przechodzimy do najlepszego fragmentu filmu propagandowego! Cytat nr 5 9 min. 37 [...]
W przyrodzie nie ma nic za darmo. Wykazano, iż organizm bardzo niechętnie buduje mięśnie, gdyż jest to związane z ogromnym kosztem energetycznym. Niestety, w momencie, gdy chcesz poprawić jakość muskulatury (pozbyć się zwałów tłuszczu), poniesiesz mniejsze lub większe straty masy mięśniowej. Dlaczego? Bo ograniczasz podaż tłuszczów i/lub [...]
[...] mocz, analizowano posiłki oraz ilość protein w diecie. W osoczu znaleziono większe ilości kwasu moczowego oraz wapnia, jednakże klirens dla kreatyniny (filtracja nerkowa), mocznika oraz albumin były w normie. Naukowcy doszli do wniosku, iż podaż do 2,8 g protein na kg masy ciała nie upośledza funkcji nerek u dobrze wytrenowanych sportowców. W [...]
[...] Meegan Hefford zabiły szejki białkowe. Sprawa jest tym bardziej podejrzana, iż wspomniane zaburzenia genetycznie funkcjonowania enzymów uczestniczących w przemianach cyklu mocznikowego ujawniają się już w krótkim czasie po urodzeniu. Czy zawodniczka przez kilkanaście lat ignorowała objawy, których nie da się przeoczyć (senność, wymioty, [...]
Cytrulina to aminokwas, który zyskuje coraz większą popularność jako element suplementacji sportowej i prozdrowotnej. Cytrulina produkowana jest w organizmie i w niewielkich ilościach znajduje się w niektórych produktach żywnościowych. Przyjmowanie cytruliny w postaci suplementu skutecznie zwiększa jej poziom w organizmie. W tym artykule dowiesz [...]
Rak wątroby jest trudny do leczenia i stanowi trzecią najczęstszą przyczynę zgonów związanych z nowotworami. Główną formą jest rak wątrobowokomórkowy, który stanowi 75-85% przypadków. Wskaźniki dotyczące zachorowalności na ten typ nowotworu rosną na całym świecie. Źródła: Blum, Hubert E. “Hepatocellular carcinoma: therapy and prevention.” World [...]
Woda jest głównym składnikiem naszego organizmu, stanowi nawet 80% masy ciała dorosłego człowieka. Pełni kluczową funkcję w regulowaniu temperatury ciała, transporcie składników odżywczych, produktów przemiany materii oraz bierze udział we wszystkich reakcjach biochemicznych w naszym organizmie. Jej deficyt wpływa bezpośrednio m.in. na pogorszenie [...]
[...] ilościowo nowe biomarkery nerek, cząsteczkę-1 uszkodzenia nerek i białko chemoatraktanta monocytów-1 (MCP-1). Mierzono również albuminy w surowicy, kreatyninę w surowicy, mocznik w surowicy, szacowany współczynnik przesączania kłębuszkowego (eGFR), białkomocz i albuminurię. Czyli zastosowano klasyczny pakiet badań, które służą diagnostyce [...]
jaki jest dopuszczalny poziom mocznika, czy wartość 64 jest niebezpieczna. Jakie należy zastosować odżywianie się aby obniżyć zawartość mocznika. Czy musi być stosowana dieta, czy też odrzucić nadmierne ilości białka .
Wczoraj odebrałem wyniki badania krwi stwierdzono poziom mocznika 7,39. wysoki poziom kreatyniny 147 I coś o oznaczeniu: D.BIL 15,01 Mam 59lat i jestem po zawale o czym to świadczy i czy jest niebezpieczne
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Devil%27s_Claw_i32178_d380x380.jpg Opis - Wspiera elastyczność stawów - Wspiera zdrowy poziom cholesterolu i mocznik we krwi - Pobudza wydzielanie żółci i wzmaga apetyt Korzeń diabelskiego pazura (Radix Harpagophyti), zawiera gorzkie irydoidy, cukry. sterole, kwasy fenolowe, tłuszcze woski. Zarówno korzeń, jak i [...]
[...] przez bakterie (NH3) silnie zatruwa cały organizm; znajduje się on we krwi i płynach ustrojowych w postaci jonu amonowego (NH4), który następnie jest przetwarzany na mocznik. Ze 100 g przyswojonego białka organizm musi wydalić 16,5 g azotu na dobę. Przy spożyciu 170 g białka na dobę (Atkins I) musiałby wydalić 44,5 g azotu. Przy spożyciu [...]
[...] jest z tkanki mięśniowej, poprawia czynność przewodu pokarmowego, zwiększa produkcję glikogenu w wątrobie i potrzebna jest do rozkładu "trucizny komórkowej" - amoniaku - w mocznik (cykl mocznikowy). L-glutamina pełni również za inne ważne funkcje w komórkach. Zwiększa biosyntezę DNA i RNA, pobudza wzrost komórek i jest potrzebna do wytworzenia [...]
[...] organizmowi więcej (1,2 do 1,5 g protein dziennie na kilogram) pod warunkiem, że pije się wystarczająco dużo, by wyeliminować pozostałości przemiany materii (kwas moczowy, mocznik, kwas mlekowy). Zwiększenie ilości dostarczanych protein może być bardzo pomocne w fazie chudnięcia. Jest tak przede wszystkim dlatego, że ich metabolizacja pociąga [...]
[...] jest z tkanki mięśniowej, poprawia czynność przewodu pokarmowego, zwiększa produkcję glikogenu w wątrobie i potrzebna jest do rozkładu "trucizny komórkowej" - amoniaku - w mocznik (cykl mocznikowy). L-glutamina pełni również za inne ważne funkcje w komórkach. Zwiększa biosyntezę DNA i RNA, pobudza wzrost komórek i jest potrzebna do wytworzenia [...]