Przede wszystkim na początku robić mniej serii lub na mniejszych ciężarach na daną partię bo takie długotrwałe zakwaszenie nic dobrego mięśniom nie przynosi.Po paru tygodniach,wraz ze wzrostem wytrenowania "zakwasy" bedą coraz słabsze i krótsze.A trenować trzeba-lapiej unikac zakwasu niz treningu
Zgadzam się z MrPapaj.Spore zakwaszenie,do tego zaleganie w żołądku takiej ilości mięcha.Obciążenie dla organizmu trochę jest.W dzień nietreningowy Bcaa możesz wziąć po przebudzeniu i przed głownym posiłkiem.
Szoho - nieżle kombinujesz. Ja wziąłem ostatnio na tapetę tą sprawę przemiany kreatyny w kreatyninę. Faktycznie - zakwaszenie środowiska sprzyja tej reakcji (laktamcji). Jednak znalazłem badania, z których wynika, że środowisko kwaśne sprzyja też rozrywaniu pierścienia laktamowego, czyli w przypadku kreatyniny - jej ponownej przemianie w kreatynę. [...]
po raz kolejny zaznacze ze nie chodzi tylko o zakwaszenie org! czytaj "charon". skutkiem ubocznym moze byc i osteoporoza ps : Pampuch a nie boisz sie wysokiego IG marchewki?:) nie przesadzaj z tym ogromnym IG w gotowanych warzywach. pzdr. Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2007-03-13 20:40:26
Aleks po czym wnioskujess zakwaszenie? Lodzianin Hcg byla tylko 1 amp rozbita na 8dni ok kwietnia z dawka testa 300/week solo jako mostek bo kontuzja powazna byla i pauzowalem 2 mies. Ps dzis wynuki odebralem mimo 0,5 tabl ari do 600 testa progesteron sie trzyma tej samej wartosci co przy 0,25 tabl jakies pomysly jak go zbic? [...]
to nie chodzi na czczo ale przed posiłkiem i warto sprawdzić zakwaszenie jakie mamy czy warto go dokładać.ostatnio jest moda dość spora widzę na forach. najprostszy test domowy to woda i sodka ja wrzucam raz przed posiłkiem ok 20-30 ml rozrobione w szklance wody , kwaskowa woda wychodzi i pije się bez problemu
[...] są nie wiele lepiej wchłanialne jeśli wogóle lepiej i nie każdy minerał w postaci chelatu jest lepiej wchłanialny. magnez ponoć dobrze sie wchłania w kwaśnym środowiskku a zakwaszenie powoduje właśnie b6. Ponoć na pusty żołądek węglany dobrze sie wchłaniają. Ja sam juz nie wiem co o tym myśleć. Na razie kupuje filomag. Może wkrótce bedzie [...]
ciężko wyrównać ten odczyn bo dlaprzykładu 100 gram jajka ma 29 na plus (zakwasza) a warzywa średnio -5 (odkwasza) na 100 gram więc jak widzisz żeby wyrównać zakwaszenie i odkwaszenie na 100gram jajka powinieneś zjeść 700gram warzyw....z tego też względu diety ubogie w warzywa i owoce są do DU*Y. z tego co pamiętam zakwaszające jajka 29 tłuste [...]
wg informacji zawartych w internetach, jak i badaniach, MSM reguluje gospodarkę kwasowo-zasadową, wiec nawet jezeli jest produktem posiadajacym odczyn kwasowy, to nie ma co sie przejmowac wplywem na zakwaszenie organizmu. produkty, ktore posiadaja kwasne pH niekoniecznie, zakwaszaja organizm.
[...] obnizyc cukier i zpowodowac zmeczenie... jednak 'wypompowanie' po ciezkim treningu jest spowodowane czym innym, to bardziej ochrona organizmu przed przetrenowaniem go i zwiekszeniem ryzyka kontuzji...prosta zasada: uszkodzenie wlokien miesni->sygnal dla organizmu+zakwaszenie miesni przez prace beztlenowa->oslabienie mozliwosci wysilkowej..
Nie bardzo. Ja bym dorzucil błonnika do diety, zwiekszyl spozywanie warzyw i ewetualnie proszek zasadowy-jesli to zakwaszenie organizmu. Owsiane podobno powoduja u niektorych wzdecia, chociaz ja jem ich sporo i nic mi nie dolega
Zakwaszenie organizmu powstaje na skutek jedzenia mocno zasadowych produktów (odwrotna reakcja organizmu), są to właśnie m.in. słodziki, cukier, biała mąka, mięso, alkohol, czekolada itd. Odwrotny efekt uzyskujemy jedząc kwaśne produkty (w praktyce wszystkie owoce, warzywa, ostre przyprawy itd). Trzeba utrzymać równowagę między tymi produktami - a [...]
Również nie widzę takiej konieczności. Daj dwóch posiłkach duże ilości warzyw, np. 300-400 gramów. W tym jednym, który jest koktajlem wystarczy dać jakieś owoce i będzie dobrze. Zakwaszenie organizmu na pewno Tobie nie grozi, więc nie ma powodu do zmartwienia. Proszek zasadowy oczywiście można stosować raz na jakiś czas. Nie zepsuje się on w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Mleko też ma białko ;). A to zakwaszenie polega na obniżeniu pH płynów ustrojowych, np. krwi która normalnie ma odczyn obojętny, lub spermy o odczynie zasadowym, a spożycie mleka obniża tylko pH treści żołądkowej, przez co trawienie jest mniej wydajne.
Do 18, a nawet do 20 roku życia odżywki białkowe są zabronione. Przyczyn jest wiele. Najważniejsza to zakwaszenie organizmu. Oznacza to, że na poziomie komórkowym żadna reakcja enzymatyczna nie będzie prawidłowo przebiegała ze względu na nieodpowiednie pH. Oznacza to brak wzrostów i nasączania kości (czyli zahamowanie wzrostu), a nawet brak [...]
[...] jedzenia( z przerwą 2 tygodnie) zaczęło mnie piec w rzuchu przez około poł godziny po produktach: banan owsiane makaron, kurczak serek biały, wywnioskowałem że to przez zakwaszenie jednak probowalem jesc te najmniej zdrowe rzeczy tupu czipsy, pizza hot dog hambuerger gazowany napoj i paradoksalnie nie odczuwałem po nich żadnych dolegliwości, [...]