B - 2.5 G/KG kazdego dnia , maksymalnie 3g/kg . jesli 3g/kg to automatycznie wiecej warzyw , by wykluczyc zakwaszenie orgnizmu. W - jak napisales moze byc .3g/kg dnt , 5g/kg dt T - reszta ,by uzupelnic zapotrzebownie kcal. z supli proponowalbym kreatyne , moze byc monohydrat , nie trzeba od razu inwestowac w staki kreatynowe lub drozsze jej [...]
[...] -> kwas mlekowy 2 ADP -> 2 ATP * Glukoza magazynowana jest w tkance mięśniowej w postaci glikogenu, * Gromadzenie się kwasu mlekowego powoduje silne zakwaszenie środowiska tkanki mięśniowej (charakterystyczny skurcz lub ból).Działanie szlaku ustaje. * Kwas mlekowy przenika do krwi i jest transportowany do wątroby, [...]
2,6-2,7 będzie ok. bo w sumie przy większych dawkach trzeba bardziej uważać na zakwaszenie organizmu oraz jeść większą ilośc witamin itp. i racja nie każdy zareaguje na to ok. Zmieniony przez - orjon w dniu 2011-11-01 12:50:02
Tak, kapusta i ogórki kiszone też pomagają na zakwaszenie. Wyniki są niezłe, jak mówiłem, ważne że trójglicerydy są dobre. Obserwuj co się będzie działo na redu. I oczywiście warto skonsultować się z lekarzem, ale na to też uważaj bo dzisiaj lubią nadmiernie stosować statyny. Możesz też dodatkowo zbadać poziom homocysteiny coraz częściej uważanej [...]
jak raz, a surowka ? Eleine chcesz akty wieprzowiny? Nie posądzałem cię o to surowka Cała pekińska, cebula, marchewka + łyżka majonezu zakwaszenie organizmu nie ma ze mną szans! Wieprza jak robie? Smaze na teflonie z pieczarkami i cebulą oraz czosnkiem dość mocno wcześniej doprawia mięso potem na patelnie, podsmażam z obu stron dorzucam cebule, [...]
[...] kreatyny), wzbogacony beta-alaniną w opatentowanej formie CarnoSyn®, która wpływa na ograniczenie akumulacji kwasu mlekowego w pracujących mięśniach a tym samym zmniejsza zakwaszenie mięśni podczas długotrwałych sesji treningowych. Dodatek sproszkowanych nasion kozieradki pospolitej (Trigonella foenum-graecum L.) dostarczającej [...]
[...] Rutinoscorbin i Gripex, prawdopodobnie też jakiś antybiotyk, a antybiotyk = odstawienie suplementacji na 2 tygodnie. Nie daj Boże aby wspomniał że boi się o przebiałczenie/zakwaszenie organizmu, powie mu swoją dietę i suplementację, to taki lekarz rodzinny, który jest najczęściej laikiem w kwestii żywienia sportowców, pierwsze co zrobi, to każe [...]
warzywa na noc ew. mozna sobie odpuscic....chodzi tutaj o unkniecie zakwaszenie org. przy dyzej ilosc białka jest takie ryzyko. Zanim zaczniesz pic na potege białko w proszku to naucz sie zastepowac je normalnymi posiłkami. nie potrzebujesz tego białka w proszku bo spokojnie mozesz je zjesc z normalnych produkótów i tak bedzie zdrowij dla twoich [...]
[...] (wołowina, drób, ryby); drogie to ale skuteczne, póki mogę sobie pozwolić na taką dietę to ją stosuję i efekty mam na prawdę więcej niż zadawalające - trzeba tylko uważać na zakwaszenie więc codziennie piję proszek zasadowy od września będę próbował zwiększać w/w kosztem białka i zobaczę co się bedzie działo, ale wiem jedno; eksperymentowac [...]
w sportach wytrzymalosciowych wazniejsze jest, ze poprawia usowanie amoniaku z organizmu /spowalnia zakwaszenie/ i zwieksza efektywnosc metabolizmu kwasu mlekowego ale zwiekszanie przez cytruline puli dostepnego atp to tez fakt co do pompy - to jak pisalem dla mnie jest ona o wiele mniejsza niz po argininie
[...] obiadowej, ponieważ posiadają wanad, cynk, magnez, fosfor - to te elementy które powodują zanik np. łaknienia i ochoty na słodkie a przy dietach wysoko białkowych występuje zakwaszenie np. pryszcze na twarzy, zmiana barwy na skórze... oleje roślinne po zjedzeniu obiadu lub też w porze wieczorowej uelastycznia błony komórkowe w typach wolnych [...]
[...] (brzmi prosta prawda:P). Wraz z intensywnoscia treningow wzrasta zapotrzebowanie na bialko a takze mozliwosci organizmu do przyswajania go. Nadmiar bialka powoduje takze zakwaszenie organizmu przez co mamy problem z przyrostami, jestesmy ospali i nie mamy energii. Spozywanie duzej ilosci bialka przez dlugi czas bez jedzenia blonnika moze [...]
tak, z tym olejem z pestek winogron to przesadziles zdrowo, tym bardziej ze omega-3 nie widac wogule. ale nie to bedzie przyczyna tych objawow, a raczej zakwaszenie organizmu, ewentualnie jakas alergia...
[...] chudnięcia ( w takim sensie przekazała mi to konsultantka Clifornia...)." a czy przypadkiem nie sprzedawala przy okazji czegos na redukcje tego zakwaszenia ;) zakwaszenie jest slowem naduzywanym, tak na prawde najbardziej zakwaszajacymi produktami jest np. biale pieczywo czy Cocacola a nie jak sie potocznie slyszy mieso; [...]
[...] ścianą, której nie możesz przebić. Znasz dobrze to uczucie? Zastanawiałeś się kiedyś jaka jest tego przyczyna? To wzrastające w skutek intensywnych przemian metabolicznych zakwaszenie włókien mięśniowych, które uniemożliwia im wydajną produkcję energii oraz szybkie i intensywne skurcze. Kto powiedział, że jesteś skazany na słabe treningi? [...]
[...] (odpada bo jem codziennie jajka, sery, mięsa) i zj**ane nerki - to mi tylko zostało... Tylko od czego miałyby się zepsuć nerki? Nie piję, nie palę, jem raczej zdrowe produkty, staram się stosunkowo mało przetworzone. Tylko owoców i warzyw brakuje, może to przez zakwaszenie organizmu? Zmieniony przez - chudywysokigrubas w dniu 2016-02-05 18:53:35
Zwiększona podaż białka w diecie to nie tylko zakwaszenie, ale wiążę się również chociażby ze zwiększoną ilością amoniaku. W moim przekonaniu ładowanie takich ilości białka jest zupełnie niezasadne. Poza tym, nie specjalnie interesują mnie założenia p90x, bo ktoś sobie tak wymyślił i tak ma być.
to nie chodzi o białko: produkty zakwaszające organizm trzeba jeść również produkty odkwaszające: produkty zmniejszające zakwaszenie Dlatego zbilansowana dieta pozwala na zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie Zmieniony przez - kanap w dniu 2013-05-09 21:17:15