TERAZ PYTANIE ZA 100 PUNKTÓW ile czasu mięso przygotowane(po obróbce termicznej i przyprawione) może leżeć w lodówce ? chodzi mi o : primo - pierś z kurczaka secondo - wieprzowina terzo - podroby (np. wątróbka, żołądki, serca) quatro - ryby tłuste
[...] tym z własnego doswiadczenia wiem, że będzie trudno - mimo, że dla chcącego nic trudnego }:-( pisałem już wcześniej, że jem na ogół piersi z kury, indyka, podudzia,wołowina, wieprzowina - trzeba sie rozejrzeć za tym, najgorzej, że to tłuste - jedyna myśl, co z tego zrobić to smażenie ? Nie chodzi o mocno tłuste mięsa, raczej o takie które mają [...]
[...] - wejdzie do mojej diety, czytałem trochę i można przygotować MEGA posiłki z tego 2.podroby - wątróbka wieprzowa/wołowa/drobiowa, serca (czas najwyższy spróbować) 3.wieprzowina - muszę się przekonać do tego, mam uraz do tłustych mięs %-) ale jak wliczam do diety BTW, więc powinno być OK Będę dodawał to wszystko sukcesywnie, ale nie ma [...]
[...] tak bardzo ważne jest to, aby dostarczyć odpowiednią ilość białka w diecie. Zalecenia mówią o 2 g/kg masy ciała, a dostarczyć je warto z następujących źródeł: - mięsa (drób, wieprzowina, cielęcina, wołowina, dziczyzna), - ryby (świeże lub mrożone, z wyjątkiem hodowlanych), - nabiał (twarogi, serki wiejskie, mleczne napoje fermentowane), - jajka [...]
Blueberry wróciła :-) Ale mięso to nie tylko kurczak. Wieprzowina, wołowina, królik, inne rodzaje drobiu - indyk, kaczka - to z tych łatwo dostępnych. Ryby. Podroby. Co do strączków, to nie wszyscy je tolerują.
Chińszczyzna przede wszystkim np. kurczak na słodko-kwaśno z ryżem, wieprzowina gong-bao, kurczak w pięciu smakach. Czasami zjem coś niezgodnego z dietą ale trudno. Świat jest niedoskonały, bo jesteśmy grupą indywidualistów. Zbiorowa świadomość rulez. Wiedza która przyda się w życiu każdemu : http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=67052 A tak poza [...]
Dieta, szczególnie ta dobrze dobrana pod nas organizm jest podstawą w każdej dyscyplinie sportu. Szczególnie w sportach sylwetkowych. Aby była możliwość sprawdzenia i poprawienia Twojej diety, konieczne jest zastosowanie pewnych podstaw, które dla sprawdzającego będą niezbędne. Przede wszystkim powinieneś wypełnić dokładnie ankietę działu. [...]
[...] u 90% osob trenujacych: owsiane, jaja, owoc-bo zazwyczaj jem na slodko sniadania (uzywam slodzika, lub nie dodaje nic poza owocem) reszta posilkow w ciagu dnia to mieso: ryby, drob, rzadko wieprzowina(nie lubie) +ryz/makaron przed snem zazwyczaj laduje jaja z wpc do smaku w formie zaparzanego miksa, by sciac jajco, poprawiajac jego biodostępność
[...] podniesienia poziomu testosteronu. W przypadku soku z pokrzywy, wiele zależy od tego, jaki jest jego skład i jakie są ilości składników aktywnych. Bez wątpienia w przypadku anemii warto zwiększyć w diecie spożycie źródeł żelaza hemowego jak: wątróbka, serca, żołądki, wołowina, wieprzowina. /SFD/2017/12/7/ce27972949e54be0a1175167cfbcd2ae.jpg
Drób/wołowina/wieprzowina/ryby z ryżem/kaszą/batatami/ziemniakami i np. olejem mct lub kokosowym. Uważasz, że jednak przed treningiem lepiej zjeść taki posiłek "obiadowy" a dopiero po treningu płatki z owocem i odżywką (na odwrót niz ja zaproponowałam)? Ostatnio zjadłam przed treningiem właśnie taki posiłek i tak średnio sie czułam na treningu. Na [...]
Nie wiem jak jest z innym mięsem typu wołowina i wieprzowina (bo są one tak dobre że wytrzymają w mojej lodówce max pół dnia) ale drób akurat wyjątkowo cuchnie gdy jest zepsuty. 3 dni w lodówce to wg mnie nie jest jednak dużo żeby świeży cyc zmienił się w odpad...inna sprawa ze nie wiesz co było z nim wcześniej. Zmieniony przez - Detoxik w dniu [...]
[...] Gdy wysokoweglowodanowa to piersi kurczaka, wolowina i cielecina (najmniej tluste i dlatego najmniej kaloryczne). Jak zrodlem energii ma byc tluszcz to moze byc j.w. plus wieprzowina. ______________________________ Niepijacy kawy i nieleniwy Kawosz. Chyba nie chce byc grubasem. ______________________________ Doradca w Odżywianiu BTW: Nie [...]
Jam bym stawiał na piersi, bo faktycznie są niskokaloryczne, ale to tylko zaleta, bo kalorie do energii czerpiemy skąd inąd i na czerwone mięso, wołowinę. Wieprzowina jest nie tylko tłusta ale i ohydna. Dam Ci radę, jeśli chcesz przymasować, to rób to z głową, nie obżeraj się tylko łap mase powoli, będzie ona lepszej jakości, chodź przyjdzie [...]
[...] Bazujesz w zasadzie na pierś z kurczaka, nabiale i jajkach jako źródłach białka, w wybór masz spory. Między innymi: wieprzowina: https://www.sfd.pl/T%C5%82uste_mi%C4%99sa__po_kt%C3%B3re_si%C4%99ga%C4%87%2C_czy_nale%C5%BCy_si%C4%99_ich_ba%C4%87_-t1131895.html Tłuste ryby morskie: [...]
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]
[...] diecie wynosi około 2 g/kg masy ciała. Wśród zalecanych źródeł białka wyróżniamy: - ryby (wszystkie świeżę i mrożone ryby, które nie pochodzą z hodowli), - mięsa (wołowina, wieprzowina, drób, dziczyzna, cielęcina), - nabiał (serek wiejski, twaróg, sery dojrzewające, mleczne napoje fermentowane), - jaja (kurze, kacze, przepiórcze, strusie), - [...]
[...] minerałów i witamin - jest budulcem mięśni Gdzie występuje białko? - mięso oraz produkty z niego wytworzone (wędliny, kiełbasy, pasztety, pieczenie i inne) – drób, wołowina, wieprzowina, dziczyzna - ryby i owoce morza - jaja - produkty mleczne (z mleka krowiego, owczego, koziego) – sery, twarogi, jogurty, maślanki, kefiry, mleko zsiadłe, śmietana [...]