Kiedy patrzysz na swoje ogromne miesnie zbudowane dzieki chemii - zastanawiasz sie kiedykolwiek jaki efekt na cale to twarde jak skala cialko wywiera wstrzykiwanie dawki testa czy hgh, ktora przekracza ich naturalne stezenie 20x? Tak jak kazdy inny mechanizm, ktory zostal poddany ingerecji, zmieniony lub stworzony dla korzysci czlowieka - takze [...]
[...] aminokwasu) szkielety węglowe zostają potraktowane jako źródło energii (analogicznie do węglowodanów), natomiest grupy aminowe ulegają przemianie w amoniak, z którego wątroba produkuje mocznik, wydalany następnie wraz z moczem. Identyczne przemiany zachodzą podczas diety z nadmierną ilością białek, których nasz organizm nie jest w stanie [...]
[...] A występuje wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego. Zawierają ją: masło, mleko i produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, szczególnie bogata w nią jest wątroba. NIEDOBÓR I NADMIAR WITAMINY A Funkcje witaminy A: · zapobiega wysychaniu i rogowaceniu nabłonka, · sprzyja zdolności regeneracyjnej komórek przez utrzymanie błon [...]
[...] są zobojętniane w komórkach wątroby, a następnie wydalane za pośrednictwem żółci lub przez nerki z moczem. Ale wszystkie wymienione wyżej funkcje może spełniać tylko wątroba zdrowa. Tymczasem, coraz więcej osób i to w różnym wieku skarży się na dolegliwości wątrobowe. Przyczyn jest wiele: zażywanie niektórych leków, nadmiar alkoholu, [...]
[...] Chcesz być wielki, więc bierzesz. Potem boisz się zjechać, żeby nie mówili “był wielki, a teraz mały", więc koksujesz coraz więcej. Może gdyby mnie serce mocno bolało albo wątroba czy nerki. Albo w łóżku coś było nie tak. Ale wszystko jest OK. Więc sobie myślę: inni palą, chleją, a ja piję tylko w sylwestra, papierosy rzuciłem, jem zdrowo, bez [...]
Szanowni Państwo, Mam na imię Bartosz, jestem 21 letnim mężczyzną. Błagam wszystkich o pomoc, albowiem, gdybym zamiast błagam - użył słowa proszę: użyłbym zdecydowanie słowa o zbyt małej randze. Moje kłopoty zdrowotne zaczęły się we wrześniu 2008 roku. Od tej pory szczęśliwe życie przemieniło się w koszmar, który trwa po dziś dzień, a końca nie [...]
Jeszcze nie widzialem na forum tego tematu na szerszy temat. Troche dlugie ale warto przytoczyc i przeczytac :-] Życie jest formą istnienia białka, jak mówił Engels i śpiewali Skaldowie. Znamy oczywiście wiele innych definicji życia, co dowodzi, że tak naprawdę żadna z nich nie jest zadowalająca, gdybyśmy bowiem mieli choć jedną naprawdę dobrą, [...]
[...] być wielki, więc bierzesz. Potem boisz się zjechać, żeby nie mówili "był wielki, a teraz mały", więc koksujesz coraz więcej. Może gdyby mnie serce mocno bolało albo wątroba czy nerki. Albo w łóżku coś było nie tak. Ale wszystko jest OK. Więc sobie myślę: inni palą, chleją, a ja piję tylko w sylwestra, papierosy rzuciłem, jem zdrowo, [...]
[...] aminokwasu) szkielety węglowe zostają potraktowane jako źródło energii (analogicznie do węglowodanów), natomiest grupy aminowe ulegają przemianie w amoniak, z którego wątroba produkuje mocznik, wydalany następnie wraz z moczem. Identyczne przemiany zachodzą podczas diety z nadmierną ilością białek, których nasz organizm nie jest w stanie [...]
[...] Organizm ludzki wytwarza niewielkie ilości tauryny, są one zbyt małe dla osób wykonujących wysiłek fizyczny. Jej naturalnym źródłem jest mięso, szczególnie podroby (np. wątroba), ryby, małże. Najważniejsze zalety tauryny to: magazynowanie azotu (powoduje dodatni bilans azotowy) działanie antykataboliczne ograniczenie wytwarzania [...]
[...] przez kierowców. Niestety, jak do tej pory nie wymyślono żadnego farmaceutyku ani innego sposobu, który doraźnie przyspieszałby oczyszczenie krwi z alkoholu. Zdrowa wątroba jest w stanie rozkładać około 0,15 promila alkoholu na godzinę. Jest to jednak wartość mocno umowna, bowiem w procesie tym bardzo istotną rolę odgrywają czynniki [...]
[...] szczególnie w inicjacji syntezy białek mięśniowych. Jeśli stosujemy BCAA wraz z alaniną, to szybciej zbudujemy mięśnie i zahamujemy katabolizm wysiłkowy a jednocześnie nasza wątroba będzie efektywnie produkować glukozę w trakcie wysiłku fizycznego. Na szczególną uwagę, wśród substancji insulinomimetycznych, zasługuje D-pinitol. Substancja ta [...]
[...] lub laurate (okres półtrwania estrów) W dawce tygodniowej 100/50 mg. Oraz :Boldenon,Methenolone Tarczyca Jod Selen Witamina H-biotyna Piśmiennictwo: Apteka on-line(opisy-wątroba). Miesięcznik „Zdrowie"(serce). Reszta własne wiadomości. Art. był już na innym serwisie , ALE tutaj dam w wersji poprawionej. Copyright by Infamous Pozdrawiam
[...] najważniejsze dla naszego organizmu są wspomniane już - beta-karoten i likopen. Witamina A (retinol), znajdująca się w produktach pochodzenia zwierzęcego (podroby, zwłaszcza wątroba, ryby (tuńczyk), jaja, masło) jest znacznie lepiej przyswajalna przez organizm niż karotenoidy. Bogatym źródłem karotenoidów są warzywa: marchew, natka pietruszki, [...]
[...] ważną rolę w tworzeniu się czerwonych krwinek. Osoby żyjące w stresie potrzebują jej więcej, bo to ona umożliwia wydalanie nadmiaru adrenaliny. Główne źródła: grzyby, mięso, wątroba, mleko, tłuste ryby, warzywa strączkowe. Dzienne zapotrzebowanie pokryje np. jajko na miękko, mała porcja twarożku i szklanka mleka. Witamina A (retinol) Zapobiega [...]
[...] na potrzeby energetyczne wykorzystuje jedynie 40-60g przyjętej glukozy. Pozostała jej cześć odkładana jest w formie zapasu. Głównym magazynem węglowodanów są mięśnie i wątroba, gdzie składnik ten gromadzony jest w formie glikogenu. Jednak tkanki te posiadają ograniczoną pojemność, w związku z czym mogą pomieścić tylko ściśle określoną pulę [...]
Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]
[...] tryb życia w wieku 18-26 lat - 1,6-1,8 mg /d. Witamina B2 (ryboflawina). Występowanie: Mleko i produkty mleczne, kasze gruboziarniste, ciemne pieczywo, chude mięso, wątroba. Rola: udział w przemianach węglowodanów, tłuszczów i białek, udział w wytwarzaniu energii w łańcuchu oddechowym, przyczynia się do przyrostu siły i masy mięśniowej. [...]
[...] rodopsyny, potrzebna do prawidłowego funkcjonowania nabłonków Skutki niedoboru - sucha i łuszcząca się skóra, tzw."kurza ślepota" Źródła witaminy - jaja, mleko, masło, wątroba, zielone i żółte owoce oraz warzywa zawierające karoten Witamina D Funkcja w organizmie - reguluje wchłanianie i formowanie się kości, zębów. Skutki niedoboru - [...]