[...] grafik w ciągu dnia, że szukają produktów, które będą w stanie szybko spożyć i zapewnić sobie dobrej jakości mini posiłek czy przekąskę. Müller Müllermilch Napój mleczny o smaku mango Skład: mleko częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, [...]
Owoce są nieodłącznym elementem naszej diety, na ich bazie robimy ciasta, muffinki, lody czy koktajle. Są też bogactwem i minerałów, dlatego też powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie. Należy dodać, iż wiele owoców ma prozdrowotne właściwości. Dziś przyjrzymy się, co kryją w sobie: mango, banan, czarne jagody oraz pomarańcze. Sałatka z [...]
Mleka, a właściwie napoje roślinne są coraz częściej spożywane nie tylko przez osoby z nietolerancją laktozy, ale też wegan i osoby aktywne fizycznie, które kupują je dla smaku. Producenci wyszli konsumenckim oczekiwaniom naprzeciw, dlatego dostępne są różne rodzaje napoi. Co powinno, a czego nie powinno zawierać dobre mleko roślinne? Czy roślinne [...]
Wielu zawodników wspomina białko Rheo H. Blaira, jako rewolucyjny dodatek do diety kulturysty. Białko Blaira składało się z białka jaja kurzego, suszonych całych jaj oraz kazeinianów uzyskanych z odtłuszczonego mleka. Tak naprawdę Blair nazywał się Irvin P. Johnson. Stworzył on zresztą całą linię produktów, a wiele z jego pomysłów w tamtych [...]
Masło orzechowe jest jednym z najczęściej stosowanych dodatków w żywieniu sportowca i nie tylko. Używamy ich do ciast, deserów czy omletów. Stanowi ciekawe urozmaicenie diety. Natomiast na sklepowych półkach zobaczyć można, że masło orzechowe niejedno ma imię. Kruche ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą Składniki: 240 g bananów 145 [...]
[...] na której znaleźć można wszystkie niezbędne informacje o produkcie, obecna w składzie mąka pełnoziarnista jest dobra jakościowo, niska cena, powszechnie dostępny, dobry smak w porównaniu z makaronami żytnimi, brak barwników, czas gotowania około 8-10 minut. Minusy: obecność glutenu, błonnik w sporej ilości może być minusem w przypadku osób [...]
[...] że na wakacjach all inclusive, to nie brak energii/kalorii będzie problemem... Ćwicz siłowo Trudno wyobrazić sobie lepsze zalecenie, choć oczywiście nie każdemu będzie ono w smak albo może okazać się, że siłownia nie jest osiągalna, niż to, abyś swój dzień rozpoczął od treningu siłowego. Absolutnie nie mam tutaj na myśli prób pobicia jakichś [...]
[...] przyrządzeniu) dostarczy 52 kcal, w tym: 1,7 g białka 0g tłuszczu 11 g węglowodanów (w tym 11 g cukrów) 0 g soli. Plusy: produkt jest ogólnodostępny, producent posiada inne smaki, galaretka po przygotowaniu posiada bardzo dobry smak, wyrazisty, jest aromatyczna, słodka. Idealnie pasuje z owocami, posypana wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą. [...]
[...] g tych żelków dostarczy 332 kcal, w tym: 0,1 g tłuszczu 77,1 g węglowodanów (w tym 56 g cukrów) 5,9 g białka 0,05 g soli. Plusy: żelki są ogólnodostępne, w dobrej cenie, w smaku są bardzo słodkie, przyjemne kształty serduszka od razu wprawiają człowieka w uśmiech, miękkie, soczyste, po ugryzieniu w środku wypływa słodkie nadzienie. Minusy: duży [...]
Kannabidiol (CBD) jest jednym z kannabinoidów pochodzących z konopii. Na szczęście nie jest zakazany do stosowania u ludzi, bo sytuacja dotycząca marihuany w naszym kraju jest patologiczna. Dlaczego? Bo w obrocie jest jeden z najcięższych narkotyków, tj. alkohol, przynoszący katastrofalne skutki zdrowotne i społeczne. W Polsce koszty związane z [...]
Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, błonnika, żelaza i wielu witamin. Oferuje w związku z tym bardzo dużo zdrowotnych korzyści. Czytaj dalej, jeśli chcesz poznać jej właściwości, rodzaje fasoli oraz w jaki sposób można ją wykorzystać w kuchni. Fasola może powodować wzdęcia i gazy Fasola jest zdrowym produktem, ale u niektórych może [...]
[...] jednak do tej pory nie miałeś takiej świadomości warto, abyś wziął sobie do serca poniższe wskazówki: jedz świadomie ciesz się każdym kęsem potrawy poczuj jej prawdziwy smak nie spiesz się Znajdź sobie zajęcie Będzie to po części uzupełnienie poprzedniego punktu, gdy łączyć będzie je wspólny mechanizm - skupienia uwagi. Być może udało się [...]
Papryka to jędrny, błyszczący i o specyficznym smaku owoc. Zaraz, zaraz… Jak to owoc? Przecież papryka to warzywo… To wcale nie błąd, ponieważ pod względem botanicznym papryka jest owocem (tak samo, jak ogórek, cukinia, awokado). Powstaje ona z kwiatu rośliny i zawiera w swoim wnętrzu nasiona. I to wystarczy, by uznać ją za owoc. Ostre odmiany [...]
[...] Zestawienie porównawcze popularnych napojów zero Coca Cola Zero Bez wątpienia najpopularniejszy napój gazowany dostępny na rynku. Występujący w różnych pojemnościach i smakach. Skład: Skład: woda, dwutlenek węgla, barwnik E150d, kwas fosforowy, substancje słodzące: cyklaminian sodu, acesulfam K, aspartam, aromaty, w tym kofeina, regulator [...]
[...] Wiele rodzajów batonów proteinowych zawiera jeszcze sporo błonnika, dzięki czemu dają one sytość i korzystnie wpływają na przewód pokarmowy. Dostępne są w różnych, słodkich smakach, co czyni je nie tylko szybkim, ale i smacznym sposobem na utrzymanie diety w ryzach. Obiad – Fitmeal, Veganmeal, Dziki Chicken Gotowy do odgrzania w garnku lub [...]
[...] wegetarian. Wyróżniamy tutaj głównie izolat białka sojowego, hydrolizat białka pszenicznego, jak i białka na bazie grochu czy też ryżu. Charakteryzują się one tym, że ich smak nie jest taki delikatny, jak w przypadku WPC, jak i rozpuszczalność pozostawia wiele do życzenia. Kolejną grupą są białka jajeczne i białka wołowe. O ile białka jajeczne [...]
[...] g białka. Ryż z fasolą można jeść jako przystawkę, lub jako pełne danie z dodatkiem warzyw. Świetnie do tego pasuje hummus, tak więc można kombinować, przyprawiać i się rozsmakować. Ziemniaki Duży pieczony ziemniak to aż 6-8 g białka. Choć zwykle ziemniaki dodajemy, jako źródło węglowodanów, to jednak mają całkiem sporo tego białka. Mają także [...]
Gdy przyjrzymy się tematyce aminokwasów, szybko dojdziemy do wniosku, że jest to dość obszerna wiedza, która obejmuje praktycznie wszystkie aspekty naszego życia. Rola aminokwasów jest szczególnie ważna z punktu widzenia osób trenujących, ale nie tylko z punktu widzenia sportowców. Aminokwasy wykorzystywane są również w kosmetologii, stanowiąc [...]
Sosy chyba od zawsze stanowiły i stanowić będą nieodłączny element posiłków. Bez nich smak potraw często jest jałowy, nudny i mało wyrazisty. Dlatego też warto szukać innych rozwiązań, jeśli nie mamy pomysłu na swój sos, albo też brak nam czasu. Warto wtedy przejrzeć ofertę firmy SFD, gdyż wprowadziła na rynek trzy niesamowicie smaczne sosy, które [...]
Banany to jedne z najpopularniejszych owoców na świecie. Uważa się, że pochodzą z dżungli Malezji, Indonezji i Filipin. Obecnie uprawiane są w całej Azji Południowo-Wschodniej, na półkuli zachodniej w Ameryce Południowej i Środkowej – jest to głównie Ekwador, Kostaryka, Honduras. Banany są również uprawiane w niektórych częściach Ameryki [...]