[...] odzywcze), ale o roznym skladzie ilościowym. Najczęściej stosowany jest podzial na 12 nastepujacych grup: IProdukty zbozowe. IIMleko i produkty mleczne. IIIJaja. IVMieso, ryby i ich przetwory. VMaslo i smietana VIInne tluszcze. VIIZiemniaki. VIIIWarzywa i owoce zawierające duzo witamin C. IXWarzywa i owoce zawierające duzo karotenoidow. XInne [...]
[...] wrażliwość insulinową mięsni i pogarsza wrażliwość insulinowa w komórkach tłuszczowych, takim suplementem są wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (ich źródłami są ryby mórz południowych, olej lniany, tran), spożywanie omega-3 codziennie prowadzi do szeregu pozytywnych zmian prozdrowotnych w organizmie łącznie ze wspomnianym wzrostem [...]
[...] źródła białek? Przede wszystkim drób, czerwone mięso, wołowina( nie polecam wieprzowiny, która ma dużo zwierzęcego tłuszczu, spowalniającego procesu trawienia białek), ryby, jaja oraz twaróg. Węglowodany To główne żródła energii.Organizm magazynuje je w postaci glikogenu w wątrobie, a także mięśniach. Stanowią wówczas materiały zapasow, po [...]
[...] się do przyrostu siły i masy mięśniowej. Zapotrzebowanie: średnio 2,6mg/d dla mężczyzn i 1,8mg dla kobiet. Witamina B3 (niacyna, wit PP). Występowanie: drób, chude mięsa, ryby, kasze gruboziarniste, pieczywo razowe. Rola: udział w procesach utleniania komórkowego - wytwarzaniu energii na drodze tlenowej. Zapotrzebowanie: średnia dzienna dawka [...]
[...] stosuj olej lniany w postaci suplementu. * Zjadaj co najmniej 2,2g białka na kilogram wagi ciała. * Niech to będzie białko pochodzące z chudych źródeł ( ryby, soja, chuda wołowina, piersi z kurczaka lub indyka, chudy twaróg, chudy jogurt i chude mleko). * Jedz głównie węglowodany złożone ( fasola, brązowy ryż, [...]
[...] Wpływa na formowanie krwi i układ nerwowy. Jej brak powoduje zapalenie nerwu, choroby skóry łojotok i trądzik. Źródła występowania: Nieuskane ziarna zbóż, orzechy, banany, ryby, drożdże, śliwki, fasola, pomidory. Zalecane normy: 1,6-2,0 mg kobiety, 2,0-2,5 mg mężczyźni. Odpowiada to dwóm porcjom chleba lub klusek z pełnej mąki plusjeden owoc i [...]
[...] ze wzgledu na prace latwiej mi zjesc odzywke w pracy. Co do zamiennikow: ryz brazowy/ pasta brazowa/ soczewica / pieczywo brazowe taki niemiecki pelnoziarnisty chleb.... ryby to zjadam zamiennie : tunczyka z puszki z wody/ tilapie mrozona/ losos mrozony/ tunczyk mrozony/ oraz inne biale ryby/ jadam rowniez ryby surowe ale tylko tunczyka i [...]
[...] Jordi Salas-Salvado, pracujący na Uniwersytecie Rovira i Virgili w Hiszpanii. Orzechy dostarczają nam “dobrego" tłuszczu, eliminując toksyczny tłuszcz. * Chude mięso i ryby bogate w proteiny Pokarmy zawierające proteiny są najlepszymi spalaczami tłuszczu z brzucha. Do strawienia, proteiny wymagają więcej energii od Twojego ciała niż [...]
[...] 2 żółtka, 20g WPC, warzywa 4. posiłek: 150g piersi z kurczaka, 25 ml oliwy z oliwek, warzywa 5. posiłek: 150g piersi z indyka, 25ml oliwy z oliwek, warzywa 6. posiłek: 200g ryby, 25ml oleju lnianego, 5 ml tranu, warzywa teraz z racji na suplementację yohimbiną, zalecenia co do jej dawkowania a zwłaszcza przymus unikania węgli przy każdej jej [...]
Tran (niem. Tran, olej wątłuszowy, farm. Oleum Jecoris Aselli, Oleum Morrhuae, Oleum Gadi) - to ciekły tłuszcz otrzymywany ze świeżej wątroby ryby dorsza atlantyckiego - Gadus morrhua lub innych ryb z rodziny dorszowatych - Gadidae. Posiada charakterystyczną woń i smak. W tranie zawarte są duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, a [...]
[...] itp. TRAN - najstarszy i najprostszy sposób na stawy "z żelaza", silne serce i kości. Nie trzeba brać regularnie, można sobie darować w dniu w którym spożywasz tłuste ryby - makrelę, halibuta, karpia itp. (tłuszcz z ryb w przeciwienstwie smalcu jest korzystny dla kulturystów, znakomicie wzmacnia stawy). Jeśli nie lubisz zapachu ryb nie [...]
[...] wybrać?? Dieta:Nie będe pisał dokładnie każdego dnia i dokładnych posiłków napisze tylko ogólny zarys. Produkty.Jajka,piersi,steki,wołowe,jogurty,maślanki,twarogi,ryby,oliwa,tran,kujawski(do smazenia),ryż,kasz,chleb razowy,ziemniaki,,brokuły i ogólnie zielenina wszelkiego rodzaju. 90x24x1.2+300=2900 0.7g tłuszczy 2g białka 4,4 wegli [...]
[...] wybrać?? Dieta:Nie będe pisał dokładnie każdego dnia i dokładnych posiłków napisze tylko ogólny zarys. Produkty.Jajka,piersi,steki,wołowe,jogurty,maślanki,twarogi,ryby,oliwa,tran,kujawski(do smazenia),ryż,kasz,chleb razowy,ziemniaki,,brokuły i ogólnie zielenina wszelkiego rodzaju. 90x24x1.2+300=2900 0.7g tłuszczy 2g białka 4,4 wegli [...]
[...] w wodzie), ale podobno nie jest aż tak źle w porównaniu z mięsem zwierzęcym (łososie, makrele są stosunkowo mało zanieczyszczone... najgorzej jest np. z wielorybami ). Jakie ryby najlepiej jeść? Które z nich zawierają najwięcej kwasów Omega-3? Łososie, makrele, a może tuńczyk? W rybach jest praktycznie tyle samo białka, co w piersi z kurczaka, [...]
Siema jestem tydzien na diecie redukcyjnej. Mam tylko jedno pytanie czy moge zastapic ryby Tranem??? Nienawidze ryb nie chce sie mordowac jedzac je ;D? czy tran godnie zastapi rybe w diecie? przyjmuje tran w kapsulkachSiema jestem tydzien na diecie redukcyjnej. Mam tylko jedno pytanie czy moge zastapic ryby Tranem??? Nienawidze ryb nie chce sie [...]
[...] czy dać sobie spokój i chodzić na siłownię (wolałbym pierwszy wariant). - Dla regulacji stosunku kwasów tłuszczowych wystarczy tran + olej lniany + plus codziennie kawałek ryby? - Rozumiem, że zjadanie kilkunastu jajek tygodniowo nie powinno być jakoś specjalnie szkodliwe? - Co myślicie o marketowych surówkach typu koperkowa, wiosenna, [...]