[...] na szybko w każdym większym sklepie: - wędzona pierś z kurczaka lub indyka - udka z kurczaka(jeśli masz troche fatu na dobicie) - wędzony na zimno łosoś, makrela, pstrąg(dostępne na lodówkach) - wszystkie chude wędliny tj polędwica sopocka itp, itd. - tuńczyk z puszki - dostępne są też takie mięsne konserwy fit mit czy jakoś tak, [...]
[...] wędzona DO GŁÓWNYCH PRODUKTÓW NA LOW CARB MOŻEMY ZALICZYĆ: BIAŁKO: Mięsa chude: pierś z kurczaka, pierś z indyka, wołowina, cielęcina, tuńczyk, panga, dorsz, mintaj, pstrąg Mięsa tłuste rybie: makrela, pikling Jaja, ew 1 raz na noc twaróg WĘGLOWODANY rano i okołotreningowo: Ryż brązowy, ewentualnie biały, makaron najlepiej razowy, [...]
gotowanie ryb jest nie smaczne chyba że jak kolega napisał na parze, dla mnie najlepiej wchodzą z grilla robione w folii lub pieczone no i pstrąg oboważkowo na parze z czosnkiem i delikatnie tymianek
Dzięki yupie za namiary (mamie też podziękuj ;) - sprawdze! A co do innej ryby to jaką? Jak patrzyłem po tabelach to ze świerzych ryb tylko ten śledź ma troche tłuszczyku... no może pstrąg jeszcze, a reszta lipa :/... A normalnie prawie w każdym sklepie jest tylko ten chol...rny mintaj! 0,6 tłuszczy - sic!
Dobrałeś orientacyjnie? A wyliczyłeś swoje,własne zapotrzebowanie? Płatki Chocapic i desery Monte zostaw przedszkolakom. Ty jedz płatki owsiane,dodaj do tego posiłku białko i owoc. Makrelę jedz 1-2 razy w tyg-zamień na świeża rybę-łosoś/pstrąg I dodaj do diety warzyw żeby tak było 1 kg
[...] najlepiej glukoze od 20 do 50 gram albo wafle ryzowe i jakis owoc a potem polecam te danie z piersiom i ryżem a na noc tunczyk albo jakas inna chda ryba jak dorsz, mintaj, amur, flądra, kargulena, leszcz, morszczuk, nototenia, okoń, płoć, pstrąg, sandacz, sieja, sola, szczupak, homar, krab, krewetki, małże, raki, ślimaki, tuńczyk,itp.
[...] duszona + ryż/makaron + jakaś sałatka z warzyw pokropiona oliwą. IV posiłek: Podobny/taki sam do III. V Posiłek: 200g twarogu/serka wiejskiego Czasami, jak pozwolą środki, wskoczy jakaś ryba: smażony dorsz na oliwie, wędzony łosoś, pstrąg. Nie wiem jak z chlebem razowym... Nie można zastąpić ryżu/makaronu chlebem? Np w ciągu dnia, poza domem?
[...] trawienne jak i zaburzyć wchłanianie poszczególnych pierwiastków. Wędzone ryby jedynie okazyjnie, dostarczaj DHA i EPA ze świeżych: śledź, makrela, halibut, łosoś dziki, pstrąg. Warto również wzbogacić menu o ALA: siemię, nasiona chia, orzechy włoskie. Nie widzę sensu wpychać w siebie ryżu brązowego, w niektórych posiłkach nie masz [...]
http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html Ryb nie należy jadać codziennie 2-3 razy w tygodniu zupełnie wystarczy. Dość w fajnych cenach w Biedronce jest pstrąg, filet z tuńczyka, dorsz bywa też w korzystnej cenie.
kurczaka mozesz zastapic wieprzowina, wolowina, innym drobiem (np indyk) albo podrobami od czasu do czasu. za rybami sie rozejrzyj u siebie. losos niby drogi ale np u mnie pstrag czesto jest zblizony cena do kurczaka a to juz dobra ryba Zmieniony przez - Corsairs w dniu 2013-02-22 09:59:42
strasznie duzo tych kalorii. nie wydaje mi sie zebys az tyle potrzebowal. na poczatek wywalil bym gainera i zobaczyl jak bedzie bez niego. co do samej diety to na sniadanie platki owsiane zamiast kukurydzianych. kurczaka staraj sie jesc raz dziennie. na kolejny posilek wybierz sobie rybe albo inne mieso. jezeli chcesz dolozyc troche tluszczu to [...]
Niedoczytałem ;-] Skoro wszędzie są warzywa to dieta jest w porządku,ew.możesz dorzucić suplementację Omegą 3 i/lub wzbogacać dietę w tłustą rybę jak łosoś,pstrąg czy halibut
Takie same, jak na masie. Pstrąg jest jedną z tańszych ryb. Do tego śledź, makrela, mintaj, morszczuk, dorsz, miruna, karmazyn. Wszystkie do 25-30zl/kg. Tusza oczywiście tańsza niż filet.
Zacznijmy od tego, że ryby są z reguły drogie. Jeśli zjesz raz na jakiś czas pstrąga to budżet Ci się nie uszczupli, nie przesadzajmy. Zrezygnujesz z czegoś innego, polecane ryby to przede wszystkim śledź, łosoś dziki, pstrąg, szproty, sardynki, co do makreli można mieć pewne zastrzeżenia bowiem jeśli pojawi się raz na jakiś czas to nie zaszkodzi. [...]
[...] gotować i jeszcze raz gotować. Szukać swoich ulubionych smaków, dodanie czasami jednej przyprawy do potrawy możesz zmienić ją diametralnie. Co do źródeł białka : mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, jogurty naturalne.