...
Napisał(a)
Mieszkam w akademiku w którym nie ma lodówki ani żadnej kuchenki. Dla osoby liczącej makro jest to katorga, codziennie dobijam białkiem w prochu i twarogiem z dżemem. Czym mogę jeszcze je uzupełnić? Bo już twaróg z białkiem puchnie w buzi...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Teraz masz pełno gotowych produktów w sklepach, chociażby filet z piersi z kurczaka wędzony, ryby wędzone jak makrele jak masz więcej fatu, tuńczyk w puszce w sosie własnym no własnie twaróg i odżywka białkowa to tez dobra opcja no ale piszesz że już się przejadło.
teraz tak na szybko to jeszcze śledzie ale tam też na fat musisz uważać ale też dobre źródło białka. łosoś w puszkach też jest, szybki chude z fileta z indyka tam jest chyba 1g fatu na 100g.
teraz tak na szybko to jeszcze śledzie ale tam też na fat musisz uważać ale też dobre źródło białka. łosoś w puszkach też jest, szybki chude z fileta z indyka tam jest chyba 1g fatu na 100g.
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
...
Napisał(a)
Z produktów dostępnych na szybko w każdym większym sklepie:
- wędzona pierś z kurczaka lub indyka
- udka z kurczaka(jeśli masz troche fatu na dobicie)
- wędzony na zimno łosoś, makrela, pstrąg(dostępne na lodówkach)
- wszystkie chude wędliny tj polędwica sopocka itp, itd.
- tuńczyk z puszki
- dostępne są też takie mięsne konserwy fit mit czy jakoś tak, tam bardzo fajne makro było :)
- wędzona pierś z kurczaka lub indyka
- udka z kurczaka(jeśli masz troche fatu na dobicie)
- wędzony na zimno łosoś, makrela, pstrąg(dostępne na lodówkach)
- wszystkie chude wędliny tj polędwica sopocka itp, itd.
- tuńczyk z puszki
- dostępne są też takie mięsne konserwy fit mit czy jakoś tak, tam bardzo fajne makro było :)
...
Napisał(a)
Są też jogurty i serki wysokobiałkowe typu skyr, różne smaki, batoniki proteinowe
Zmieniony przez - Gucio547 w dniu 2022-05-07 21:04:19
Zmieniony przez - Gucio547 w dniu 2022-05-07 21:04:19
...
Napisał(a)
Polecam kupic jakas mala lodówkę, nawet turystyczna. Do gotowania są takie płyty indukcyjne jedno stanowiskowe. Myślę że temat do ogarnięcia jeśli masz troche luźnej gotówki.
...
Napisał(a)
guban1988Polecam kupic jakas mala lodówkę, nawet turystyczna. Do gotowania są takie płyty indukcyjne jedno stanowiskowe. Myślę że temat do ogarnięcia jeśli masz troche luźnej gotówki.
Taka plyte sam sobie ostatnio.sprawilem na w razie W. W netto była za 140 zl więc nie wiele a działa jak należy:)
1
...
Napisał(a)
Jak wyżej chłopaki wspomnieli, kup sobie jakąś mini lodówkę +nl taką małą płytę i możesz zacząć działać o ile inni lokatorzy nie będą sapać o zapachy xd takie gotowe filety wędzone itp to Ci tylko zrujnują portfel w dodatku jeść to zimne to też żadna przyjemność. Swoją drogą dziwne że nie macie nawet zwykłej lodówki, przecież gdzie trzeba trzymać podstawowe produkty.
Kompleksowe prowadzenie online.
...
Napisał(a)
niks90DOkłądnie jak wyżej , ogarnij sobie na OLX jakąś małą lodówkę , kupowałem 2 lata temu na działkę to te małe kosztowały około 480 zł ale używki już po 200 chodziły a często ludzie oddają na różnych grupach . Lodówka to podstawa i nie wyobrażam sobie bez niej funkcjonować .Jak chodzi o coś do grzania to dwupunktowa płyta indukcyjna i mikrofala i masz full wypas .Mieszkam w akademiku w którym nie ma lodówki ani żadnej kuchenki. Dla osoby liczącej makro jest to katorga, codziennie dobijam białkiem w prochu i twarogiem z dżemem. Czym mogę jeszcze je uzupełnić? Bo już twaróg z białkiem puchnie w buzi...
1. WĘGLOWODANY ---
- KASZE
gryczana, jaglana, orkiszowa, jęczmienna, owsiana, bulgur, kuskus
- PŁATKI
owsiane , orkiszowe , żytnie , gryczane, jaglane , ryżowe
- RYŻ
paraboiled, basmati, jaśminowy, brązowy, dziki, czarny, czerwony
- MAKARON
durum, pełnoziarnisty, żytni, razowy, ( pszenny raz na czas)
- PIECZYWO
najlepiej domowe , kupne z jak najkrótszym składem i z jak najlepszy.( żytnie graham )
- ZIEMNIAKI – BATATY
-STRĄCZKI
bób , fasola, groch ,ciecierzyca, soczewica
- OWOCE - wszystkie !!!
- WARZYWA - wszystkie !!!
2. BIAŁKA ---
- wieprzowina
- wołowina
- drób
-podroby
- ryby
- nabiał
- jaja,
-kasze
-produkty zbożowe
-orzechy
-strączki
- odżywki białkowe,
- batony białkowe.
3. TLUSZCZE---
- oliwa z oliwek, olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia ,olej lniany , oliwki
- orzechy włoskie, laskowe, , brazylijskie, nerkowce, kokos, makadamia , pestki dyni , sezam , siemię lniane ( ziemne sporadycznie )
- mięsa tłuste ( wszystkie )
- jaja ( całe )
- ryby tłuste i średnio tłuste ( śledź, makrela , szprot , łosoś , pstrąg , halibut ),
- masło. masło klarowane , smalec, ser żółty
-feta, majonez, nabiał
-awokado
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Na temat zalecanych źródeł składników odżywczych (nie tylko białka) polecam poczytać w artykułach przedstawionych poniżej. Jeżeli nie znasz źródeł białka, to zapewne tłuszczów i węglowodanów również.
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
Poza tym, w Lidlu/Biedronce masz dostępne gotowe mięsa/ryby, np. pieczone, wędzone. Duży asortyment nabiału, itp. Możesz również zainwestować w grill elektryczny i podłączyć sobie w pokoju.
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
Poza tym, w Lidlu/Biedronce masz dostępne gotowe mięsa/ryby, np. pieczone, wędzone. Duży asortyment nabiału, itp. Możesz również zainwestować w grill elektryczny i podłączyć sobie w pokoju.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
też tak walczyłem na pierwszym pół roku w akademiku, o ile zimą i wczesną jesienią załatwiał częściowo temat parapet, to niestety jak przyszły ciepłe miesiące to nie szło tego ogarnąć, rozejrzyj się na lokalnych portalach ogłoszeniowych i kup jakąś lodówkę używaną, może na pół z kimś i dzięki temu zabiegowi na pewno zwróci się ta inwestycja bo nie będziesz musiał kupowac produktów na bieżąco i tylko takich co nie mogą za długo poleżeć bez lodówki, do tego zaoszczędzisz na czasie dzięki gotowaniu na kilka dni
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2022-05-10 22:10:43
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2022-05-10 22:10:43
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Poprzedni temat
Budowa masy mięśniowej - porady
Następny temat
Redukcja tkanki tłuszczowej - brak efektów
Polecane artykuły