Ale jajka można zrobić sobie na milion sposobów, jakieś pasty, omlety, smażone, gotowane; z różnymi przyprawami i dodatkami - to się nie powinno nigdy znudzić. Kwestia pomysłowości.
[...] nienawidze wyrzucac jedzenia. Mam w głowie wszystko, co od Was usłyszałam, jutro skoczę na zakupy i zacznę od małych zmian- mój chleb na taki prawdziwy, na zakwasie, porobię pasty kanapkowe- uwielbiam wszelkiego rodzaju hummusy. Ostatnim odkryciem jest 'hummus' z bobu- pyszny! Będe musiała pomyśleć nad drugimi śniadaniami, skoro owoc+orzech to [...]
Upiekę karkówkę :D Wolałabym nie odpuszczac mięsa na kanapkach, wtedy musiałabym robic pasty strączkowe, na co nie zawsze mam czas. Nabiału nie jem, więc on odpada od razu, z biegu.
Robisz z nich coś dobrego, czy solo wcinasz? Jak na razie solo, albo jako przekąska albo jakos zagryzka tuż po posiłku :) albo jeszcze tak, ze przygotowuje jeden posiłek i mam 20-40g orzechow już oskubanych z łusek i podjadam podczas kucharzenia :) Niedługo pomysle o czyms innym - jakies pasty czy cos...
Do czego używasz pasty kokosowej? Ostatnio w Sklepie eko kusiła mnie, ale boję się że skończy się na wyjedzeniu w dwa wieczory łyżeczką %-) nie kupiłam z rozsądku;-) podobnie z pastą daktylowa - pewnie też bym popłynęła. Łyżeczka czasem dwie służą jako deser :)
Awokado nie zjadłabym w takiej postaci ;-) Na szczęście świetnie się komponuje z jajkami w formie pasty jajecznej albo po prostu zblendowane w koktajlu. A warzywa ostatnio odkrywam na nowo w różnych kombinacjach wegańskich "gulaszy" i sosów :-)
[...] postaci drobnego proszku (jest to zmielone ziolko) mozna ja parzyc i pic jak herbate chociaz niezbyt przyjemnie pachnie i smakuje czytalem, ze mozna ja przygotowac w postaci pasty: kozieradka + miod w (stosunku 1:1) + lecytyna (odstawiamy wszystko na jakis czas) i nastepnie dodawac lyzeczke 2x dziennie do herbaty jezeli kogos to interesuje moge [...]
[...] użyliście lOOg kozieradki, należy dodać 100 g płynnego miodu. Wszystko to uzupełniamy jedną łyżką stołową lecytyny instant i dobrze mieszamy, aż do uzyskania dość gęstej pasty. Dodatek lecytyny jest niezwykle istotny, ponieważ substancje czynne kozieradki będą wtedy o wiele lepiej przyswajane. Przyswajanie wzrasta nawet pięciokrotnie. [...]
Czy branie Kozieradki bezposrednio(nie robiac zadnej pasty itd) i popijajac ja woda moze spowodowac jakies skutki uboczne( nie chodzi mi o "gazy" albo o "smród". Zajrzyjcie... http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=99707
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] po zmydleniu, ale jestem zbyt leniwa %-) To ze zdjęcia to olej kokosowy, olej ze słodkich migdałów, olej z nasion bawełny, olej z orzechów laskowych, masło shea, masło awokado, masło cupuacu, olej rycynowy i oliwa z oliwek. Dodałam jeszcze pasty kokosowej i złotej miki, z wierzchu posypane kwiatem czarnego bzu. Taka ze mnie czarownica :-D
[...] kurkuma, chilli, imbir wyciągamy kurczaka, jak już jest ugotowany dodajemy puree dyniowe i blendujemy całość warto doprawić jeszcze pastą curry (dałam łyżkę czerwonej pasty) oraz sosem sojowym do tego mleczko lub napój kokosowy i z łyżka serka koziego lub bielucha jeśli wyjdzie za rzadka mozna zagęścić lekko mąką owsianą super smakuje z [...]
[...] miski, bo by grill i ostatniego posiku nie liczyłam ALE zrobiłam niby "nadszacowanie" i wyszło akurat =) Jadłam czysto, mięsko kurczaka z grila i tatar wpadły i plus hummus z Izraela. Co o nim myslicie? Prawdziwy, pychota. 335 kcal/100 6.5B/12W/29T (w tym ma 3 gramy nasycone, reszta nienasycone, zrobiony z oliwy, cieciorki i pasty sezamowej).
[...] + ziemniaki + kapusta kiszona (kantyna), kanapki z hummusem i warzywami, drożdżówka Samopoczucie: @ mogło by przyjść Grzeszki: drożdżówka Lajfhak na dziś: kapary. Cudowne kuleczki smaku. Wystarczy łyżeczka na wielki gar potrawki z warzyw aby wydobyć z nich głębię smaku pasty do butów. Zmieniony przez - Raimunda w dniu 2016-12-16 15:47:39
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jem bo raz dziennie. Ten z puszki ładnie się miesza z innymi składnikami i wychodzi świetne danie na wynos :) Inne ryby też jem. Najczęściej sardynki i makrele w postaci pasty z cebula szczypiorkiem i ewentualnie serem białym. Co do znikomej ilości tłuszczy to tą proporcje wziąłem z forum. Zaraz postaram się znaleźć temat z którego wziąłem te [...]