[...] i inne mieszanki, które nie maja prostego jednolitego składu! Podsumowujac jedz tylko takie produkty, których składniki są ogolno dostępne i pochodzą z naturalnego źródła. Kolejny element wspólny to jedzenie tylko tego co przynosi Ci korzyść!!! Co ma na celu zjedzenie kilograma cukru dziennie? Mozesz te kalorie lepiej wykorzystać!!! Zamiast [...]
[...] 160g węglowodanów* w 250 gramowej porcji. Zaprojektowany jako preparat potreningowy/ zamiennik posiłku, zbudowany w proporcji 3:1 jakościowych węglowodanów do białka. Dodano olej kokosowy, peptydy glutaminowe, PalatinoseTM, woskową skrobię kukurydzianą oraz sproszkowane MCT. Dla tych, którzy pomimo zwiększenia intensywności ćwiczeń na siłowni, [...]
[...] a także na stan nabłonka jelitowego. Wykazuje też działanie grzybobójcze i bakteriostatycznie. Stanowi skoncentrowane źródło energii, do mitochondriów komórkowych dostaje się bez udziału l-karnityny. Wchodzi w skład preparatów takich jak "olej MCT", a także niektórych suplementów wspomagających odporność i odżywek wysokoenergetycznych.
[...] a także na stan nabłonka jelitowego. Hamuje rozwój niektórych grzybów i bakterii. W suplementacji sportowej stosowany jako wysokoenergetyczny dodatek do odżywek i napojów. Do mitochondriów komórkowych dostaje się bez udziału l-karnityny. Wchodzi w skład preparatów takich jak "olej MCT", a także niektórych suplementów odżywczych i funkcjonalnych.
[...] jednak jest to spowodowane wzrostem przede wszystkim korzystnej frakcji HDL. W suplementacji sportowej stosowany jako wysokoenergetyczny dodatek do odżywek i napojów. Do mitochondriów komórkowych dostaje się bez udziału l-karnityny. Wchodzi w skład preparatów takich jak "olej MCT", a także niektórych suplementów odżywczych i funkcjonalnych.
[...] kokosowy i palmowy. Olej kokosowy to najbardziej nasycony tłuszcz występujący w przyrodzie, zatem najlepiej nadaje się do smażenia. Każdy inny tłuszcz jest już gorszy niż olej kokosowy, ale z kronikarskiego obowiązku wymienię jeszcze kilka. Masło klarowane (ghee, ghi) – czysty tłuszcz pozbawiony laktozy (węglowodanów) i kazeiny (białka). [...]
przeczytałem to i nie znalazłem żadnego powody dla którego olej kokosowy to trucizna tylko coś w stylu bo to tłuszcz nasycony więc jest trucizną... bez sensu "Według Michels jest on nawet gorszy od smalcu, bo zawiera prawie wyłącznie nasycone kwasy tłuszczowe, które mogą zatykać tętnice wieńcowe. Ilość kwasów nasyconych w tłuszczu można poznać po [...]
[...] się głównie z tłuszczy jednonienasyconych). Jeśli dostarczysz 60g ziaren, to będzie tam średnio 30g wielonienasyconych i jednonienasyconych. Dodatkowo, jeśli spożywasz oleje roślinne jak oliwa z oliwek, będą tam tłuszcze jednonienasycone. Weź też pod uwagę, że w rybach często też masz całkiem sporo tłuszczy wielonienasyconych EPA/DHA [...]
przeczytałem to i nie znalazłem żadnego powody dla którego olej kokosowy to trucizna tylko coś w stylu bo to tłuszcz nasycony więc jest trucizną... bez sensu "Według Michels jest on nawet gorszy od smalcu, bo zawiera prawie wyłącznie nasycone kwasy tłuszczowe, które mogą zatykać tętnice wieńcowe. Ilość kwasów nasyconych w tłuszczu można poznać po [...]
Niedawno wpadłem na ten sam świetny suplement D3 Swansona z olejem kokosowym tyle, że w wyższej dawce 5000 IU. Produkt jest chyba nowy w ofercie, bo ciężko go dostać nawet w Anglii (jedynie w USA w miarę normalnie dostępny). W PL w ogóle niedostępny. Mam nadzieję, że nie długo będzie lepiej z dostępnością, bo imo idealny balans między ilością, a [...]
[...] i obserwować jak to na mnie wpływa. Z tłuszczów możesz bez problemu wyrzucić smalec, bo to tłuszcz nasycony długołańcuchowy i najbardziej obciąża układ trawienny. Zastanawia mnie czy ty jesz w jednym posiłku karkówkę, olej lniany, olej kokosowy i majonez? :D Może i w teorii nie jest to błąd, ale ja bym nie mieszał aż tak różnych tłuszczy.
Czy smażenie na smalcu / maśle klarowanym / oleju kokosowym jest mniej zdrowe niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa. olej kokosowy i masło klarowane >>> smalec Smalec to tłuszcz nasycony długołańcuchowy - ciężkostrawny, wymaga żółci do trawienia. Dwa [...]
Mięsa tłuste na CKD: wieprzowina; boczek, łopatka, karkówka. W diecie ponoc maja przeważać nasycone tluszcze. Jeśli nie lubisz tluszczu zwierzęcego to kup olej kokosowy, to jest tluszcz nasycony i ma mnóstwo pozytywnych wlasciwosci zdrowotnych, ochudzajace tez posiada. Jest bardzo smaczny , nawet za bardzo bo mam ochote wrabac caly słoik :)
[...] odżywczy & Olej lniany uzyskuje się z siemienia lnianego. Jest żółtawy, przeźroczysty. Posiada swoisty zapach i smak o nucie orzechowej. W łyżce nieratyfikowanego oleju lnianego tłoczonego na zimno, aż połowę składu stanowi kwas tłuszczowy z rodziny Omega-3! Ponadto po ok. 20 % stanowią kwasy: jednonienasycony kwas oleinowy oraz [...]
[...] wystarczającą wiedzą z zakresu tego życiowo ważnego tematu. Prawdopodobnie za brak tej wiedzy przyjdzie nam zapłacić wysoką cenę. Zawarte w naszym pożywieniu tłuszcze i oleje zaopatrują nas nie tylko w ważne, rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, E i K lecz również tworzą podstawy do tworzenia błon komórkowych, hormonów i prostaglandyn, [...]
[...] pieniądze. Reszta leci z nasyconych, jaja, mieso, smalec(tani jak barszcz, zawiera kwas stearynowy ktory obniża poziom cholesterolu, nei zawiera tylko nasyconych tłuszczów), olej kokosowy, awokado itd. Nasycone tłuszcze wcale nie są szkodliwe, dużo bardziej szkoliwe jest bombardowanie kosmicznymi ilościami ww co w kulturystyce jest powszechne. No [...]
[...] do jednonienasyconych i do wielonienasyconych powinna wynosić 1/1/1. Jeśli chodzi o Omegę 3 i 6 to proporcja wynosi od 1:1 do 1:5, więc najlepszym rozwiązaniem będzie olej lniany lub rzepakowy. Do smażenia najlepszy będzie kokosowy, palmowy lub smalec(?) -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec. [...]
[...] też jest ważna. To, że nie potępiamy jedzenia boczku i karkówki, nie znaczy, że cały tłuszcz w misce ma być nasycony :-> O-3 z ryb, oliwa z oliwek, orzechy, awokado, olej kokosowy, oleje z orzechów (poza ziemnymi) i niedoceniany, zapomniany olej rzepakowy (oczywiście dobrej jakości)... Sięgaj po fantastyczne, ale zapomniane napoje jak [...]