[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! rozumiem, że presja otoczenia oraz porównywanie się do kolegów może obniżyć morale. Jednak dojrzewanie jest indywidualnym procesem, który może być uzależniony od pokarmów, które spożywasz. Jeżeli spożywasz mało białka i tłuszczów odzwierzęcych bogatych w cholesterol możesz hamować swój proces dojrzewania, ale podobny wpływ może mieć zbyt [...]
Dziękuje bardzo za odpowiedź, jeszcze chciałbym się spytać jakie ćwiczenia wykonywać a jakich najlepiej unikać, oraz jakie odżywki białkowe Pan poleca.
[...] do podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Odżywka białkowa o takim poziomie koncentracji białka nie jest warta zainteresowania, duża część to laktoza. W tej chwili odżywki białkowe już nie straszą ceną jak kiedyś i bez problemu kupisz renomowanego i znanego producenta w bardzo dobrej cenie. Porównaj ceny produktu o który pytasz z tymi produktami i sam zobaczysz, ze warto wybrać produkt i [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na [...]
Witaj. Możesz zapłacić z opcją odbioru osobistego np. na poczcie. Mozesz tez po prostu kupic w sklepie stacjonarnym ze suplami. Teraz odzywki bialkowe masz praktycznie w kazdym wiekszym markecie. Nie jest to juz problem, aby kupic bialko. No chyba, ze mieszkasz gdzies na wsi, to pozostaje opcja, o której wspomina georgu. Odzywka białkowa to [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] podzielić kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Niestety obecnie nic nie widać, ale na oko raczej nie jest dobrze określać zapotrzebowanie, ze względu na fakt, że możemy nie doszacować lub przeszacować ilość energii, którą potrzebujemy. Zachęcam do skorzystania z poniższego kalkulatora:
[...] jest czas, który upłynął po okresie przydatności do spożycia, tym ryzyko to jest większe. Czy warto ryzykować to już kwestia mocno indywidualna. Osobiście piłem kilka razy odżywki białkowe po około dwóch latach po zakończeniu okresu przydatności i nigdy nie miałem żadnych problemów. Na pewno nie podjął bym ryzyka w przypadku kwasów tłuszczowych [...]
[...] składników: a) Co jeść - węglowodany: kasze, ryże, makaron, ziemniaki, warzywa i owoce itd. - białka: chude ryby, chude mięsa, jaja, nabiał, nasiona roślin strączkowych, odżywki białkowe - tłuszcze: oliwa z oliwek, orzechy, awokado b) Czego nie jeść: - fast foody - słodkie i słone przekąski - słodycze - przetworzona żywność - słodzone [...]
[...] jako alergen powoduje wystąpienie akurat w Twoim przypadku. Nie można stwierdzić, że powodem są tylko białka serwatkowe, czy jakiekolwiek inne. Problem niestety jest bardziej złożony. Nie pozostaje nic innego, jak sprawdzić na własnym organiźmie, jak zareaguje on na określone odżywki białkowe, oraz przede wszystkim produkty spożywcze z diety.
Cześć! Jak chcesz zacząć redukcję to najlepiej oblicz swoje zapotrzebowanie korzystając z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
Cześć! Liczenie kalorii to podstawowy czynnik, który wpłynie na Twoją sylwetkę. Ile powinieneś jeść możesz obliczyć za pomocą rozmaitych wzorów. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] zapakowane, wystarczy je podgrzać i posiłek gotowy. Możesz kupić kilka czy kilkanaście i trzymać w zamrażalniku na czarną godzinę delegacji. Ostatnią deską ratunku są odżywki białkowe (WPI, WPC) lub białkowo - węglowodanowe(typu Gainer), które po wymieszaniu z wodą/mlekiem/jogurtem po dodaniu kilku rzeczy mogą spełniać rolę posiłku. Takim [...]