[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
Olimp nie produkuje surowca. Obecnie jest rzadkością żeby odżywki białkowe miały słabą rozpuszczalność. Nigdy nie używam sitka w shakerze. 2-3 machnięcia i żadnych grudek. Oczywiście w przypadku firm renomowanych a nie krzaków.
Olimp nie produkuje surowca. Obecnie jest rzadkością żeby odżywki białkowe miały słabą rozpuszczalność. Nigdy nie używam sitka w shakerze. 2-3 machnięcia i żadnych grudek. Oczywiście w przypadku firm renomowanych a nie krzaków. No rzeczywiście, w wykazie ich produktów nie ma białka serwatki: https://olimp-labs.com/produkty Co do rozpuszczalności [...]
[...] mięcho z warzywami sobie zjeść na słono A jako dodatek do posiłku na deser zrobić sobie na przykład właśnie ten ryż większą ilość 150 g blendowane na przykład z dodatkiem odżywki białkowe i dla smaku aby jakoś to smakowało dodać nieco owoców i po prostu zjeść to w formie takiego blendowanego budyniu który gdzieś tam ułatwi wepchnięcie takiej [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] podzielenie kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] jest również podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Nie mam takiej granicy . Kupuje jedynie odżywki białkowe / kreatyne . Nie jest to duży wydatek . 1 kg max 2 kg miesięcznie i 200g kreatyny :-) Niestety taki mamy klimat i wszystko drożeje … to dopiero początek
[...] na odżywkę białkową mogli sobie pozwolić albo sportowcy którzy byli sponsorowani przez daną firmę albo tylko te osoby które gdzieś tam były zamozniejsze. Niestety nie tylko odżywki białkowe idą w górę bo Wystarczy spojrzeć jak prezentują się rachunki za prąd rachunki za gaz rachunki za transport Jeżeli ktoś siedzi w temacie transportu to widzi [...]
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Ilość tłuszczy zdziebko moim za mała, ilość białka odrobinę duża, ale nie ma tragedii. Generalnie rzecz ujmując zerknij proszę na poniższy artykuł aby obliczyć ilość kalorii potrzebnych dla Ciebie:
Ale mu chyba nie chodziło o najdroższe białko %-) %-) Wejdź do sklepu sfd i patrz na odżywki białkowe , kierując się cena . Tam masz wszystko sprawdzone.
Ale mu chyba nie chodziło o najdroższe białko %-) %-) Wejdź do sklepu sfd i patrz na odżywki białkowe , kierując się cena . Tam masz wszystko sprawdzone. Raczej każde topowe białko ma wyższa cenę xd
Cześć! Najprostszym sposobem aby to ogarnąć jest wyliczyć zapotrzebowanie na okres kiedy nie jeździsz na rowerze, a na przykład tylko trenujesz siłowo. Skorzysta z tego wzoru - http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Gdy podział już będziesz miała, sprawa wygląda następująco. Dodajesz do [...]
[...] krzyżowego, który naprawdę nie zawiera laktozy, tłuszczy trans ani dodatkowego cukru. Nie zawiera bezużytecznych ani ukrytych składników odżywczych. W smaku jest również bardzo dobre, mogę polecić z czystym sumieniem. Po inne odżywki białkowe w promocyjnych cenach zapraszam do sklepu: https://www.sfd.pl/sklep/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe-k119.html
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]