[...] rejonie, to na razie ustaw bilans zerowy, bez nadwyżki, żeby się go pozbyć. Z rozbudową ciała raczej nie będzie łatwo, z uwago na ograniczenia ruchowe, ale to już do omówienia w innym dziale - trening dla początkujących. Polecam Ci tam zasięgnąć porady, co się da zrobić, żeby był jak najlepszy efekt... Spróbuj coś na początek ułożyć i wrzuć.
1. palmowy ,kokosowy, smalec ktory najlepszy do smazenia 2. czy moge zamienic oliwe z oliwek na olej lniany 3. i czy mozna cwiczyc po sniadaniu? z gory dziekuje
A kto tu mowi o smazeniu?:) Ja pije lyche po kazdym posilku. Do smazenia sie nie nadaje. Juz lepiej na smalcu tak jak mowisz ale jak dla mnie najlepszy jest normalny rzepakowy olej.
Dzięki moer za odp. Posiłki sa rozłożone dobrze w 1szej czy 2giej wersji ? (1sza kilka postó wyżej, jakbym mógł Cie prosic o zerknięcie to będę b. wdzięczny). Czyli do smażenia olej kokosowy rozumiem, że bezspornie będzie najlepszy, tak ? Polecacie szczególnie jakiegoś konkretnego producenta ? I jesli tak to gdzie mogę zakupić. (dzisiaj zakupy)
do posiłków używaj oliwe z oliwek do smażenia krótkotrwałego (jajecznica) to oliwa z oliwek oraz może być masło do smażenia dłuższego najlepszy jest olej kokosowy wiadomo ze smażenie nie jest za zdrowe i o wiele lepiej gotować/parzyć/lub smażyć bez tłuszczowo na teflonie
Oliwa najlepsza do smażenia? -Poczytaj proszę: http://potreningu.pl/diety/artykuly/950/jaki-rodzaj-tluszczu-jest-najlepszy-do-salatek Smażyć możesz na oliwie jedynie krótko-do dłuższego smażenia masło/smalec Poza tym,olej słonecznikowy nie powinien być dla nikogo źródłem tłuszczów w diecie,ze względu na dużą przewagę o6 Zmieniony przez - [...]
Do smażenia najlepszy jest chyba olej rzepakowy, ponieważ jest odporny na wysokie temperatury oraz posiada dużo zdrowych kwasów tłuszczowych. Ale musi to być rafinowana wersja, ponieważ tłoczony na zimno posiada małą odporność na temperaturę. Ogólnie najzdrowsze są chyba te tłoczone na zimno, ale one nie nadają się do smażenia ze względu niski [...]
3,4,5 i 6 Daj jak możesz różne źródła na zimno tłoczone nie rafinowane olej rzepakowy (najlepszy do smażenia), słonecznikowy (super w smaku jeśli lubisz słonecznik), lniany, oliwna z oliwek
http://www.alleceny.pl/static/images/Aleceny_Model_Promotion_Table/big/chleb-7-ziaren_842c79c0b58fcce745dc79359471f1f7.jpg ktory z tych dwoch jest lepszy z biedry? Olej kokosowy rafinowany 100% (biedra) najlepszy do smazenia? Majonez (winiary) straszne zło?
[...] to go ogranicz od 1-3 tygodniowo. Na forum każdy Ci będzie radził stawiać na świeże/mrożone ryby/wędzona makrela(raz czy dwa w tygodniu). Tuna w puszce dzień w dzień to nie najlepszy wybór. Smażenie jest na ostatnim miejscu ze wszystkich obróbek termicznych, najlepiej jest kupić dobrą patelnię teflonową i smażyć bez tłuszczu (bądź na minimalnej [...]
[...] dotyczące smażenia, wiadomo, ze lepiej unikac smazenia ale jesli juz smazymy to jaki olej bys do tego proponowal?? Od jakiegos czasu uzywam oleju z pestek winogron ale wyczytalem, ze jednak nie jest to najlepszy wybor i oliwa z oliwek byla by lepsza, I co myslisz o oleju kokosowym? Pozdrawiam Zmieniony przez - matikte w dniu 2013-07-25 00:52:16