Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
7
Napisanych postów
362
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38430
1. WIEK: 30
2. WAGA: 94
3. WZROST: 173
4. WYMIARY:
-biceps: 45
-klatka: 124
-udo: 66
-talia: 86
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 8 lat
6. DIETA:
-białko: 2,4g
-węglowodany: 3-4g
-tłuszcz: 1,2g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: w ostatnich latach żadnych
8. TRENING: split 3 x tydzień
9. CEL CYKLU: sucha masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: --
11. POZIOM BF%: 16%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): do tycia
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: brak
15. PPM (podstawowa przemiana materii): -
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 140
-martwy ciąg: 190
-przysiad: 130 x 10
Witam.
Wiem , że cykl bez testosteronu nie ma większego sensu, ale w tym przypadku musze rozpisac koleżce cykl bez injekcji. Celem jest budowanie suchej masy, wybór padł na turanabol , do dyspozycji mam 300tab, jak to najlepiej rozpisać?, myślałem tak:
1-7 tura 60mg/ed
albo
1-8 tura 50mg /ed
przeglądałem forum w poszukiwaniu informacji, i któryś z użytkowników, wrzucał rozpiske typu:
1-6 meta 15mg/ed
1-8 tura 60mg/ed
proszę o sugestie, jak byście widzieli taki cykl, tura solo da widoczne efekty , czy dorzucić inny oral(meta) w małej dawce, na osłone bedzie leciał heparagen. probiotyk, olej z ostropestu.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Sterydy i różnego rodzaju środki dopingujące stały się codziennością, szczególnie w grupach osób doświadczonych i trenujących już latami na siłowni. Również spotykany jest często w profesjonalnym sporcie.
Jednym z popularnych środków dopingujących jest pochodna testosteronu, czyli turanabol. Różnica jego polega na tym, że została zmieniona struktura związku, dzięki czemu ma on bardzo niski poziom androgenny. Powstanie jego związane było z leczeniem objawów AIDS w latach 60. Ta zmodyfikowana wersja testosteronu ogranicza ryzyko aromatyzacji, dzięki czemu ograniczamy możliwość powstania skutków ubocznych w postaci ginekomastii.
Plusem tego związku jest również brak występowania retencji wody w organizmie. Dzięki temu budować można dobrej jakości suchą masę mięśniową. Jednak z tego też powodu nie można zbudować na nim dużej masy.
Stosowane powszechnie ilości to od 15 do 50 mg dziennie. Zazwyczaj maksymalnie 6-8 tygodni.
Jak każdy środek dopingujący turanabol ma również skutki uboczne. Zaliczyć tutaj można:
Szacuny
7
Napisanych postów
362
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38430
Tury jest 300tab więc w dawce 60mg starczy na 50dni(7 tygodni), myślisz , że odczuje ten środek przy takiej dawce ? tura jest firmy vermodje, podobno daje rade. Z libido spodziewam sie , że może być lipa, provi będzie pod ręką. Czyli nie dorzucać już tej metki, chociaż 10mg, dla zwiększenia efektu?
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
Jak dobry turinabol to odczujesz , ja bym jednajk, poleciał 8-9 tygodni kosztem dawki 50mg , oczywiście jak tura będzie na dobrym poziomie. Możesz , zastosować system ,oszczędnościowy dni nie treningowe 30mg dni treningowe 60-80mg.
Szacuny
7
Napisanych postów
362
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38430
ok, więc będzie stała dawka 50mg/ed przez 60 dni. tura jest tak samo hepatosyczna jak meta ? 2 tab/ed heparagenu bedzie ok? co do odbloku to jest ile ma zjesc 10 czy 20? hcg tez jest pod reką , tylko nie wiem czy jest potrzeba po takim mini cyklu
Szacuny
29
Napisanych postów
798
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
13221
Pany. Wtrącam się, ale sporo w necie info że wino oraz meta brane powyżej 6-8 tygodni może znacznie przyczynić się do przerostu serca. Ostatnio czytałem, że z turą jest tak samo. Tzn wiadomo że serce sportowca to normalna rzecz nawet u naturali, ale te 3 środki jakby były bardziej ryzykowne.
Autorze-zapewne sam wbijasz, nie możesz raz na 5 dni zrobić kumplowi zastrzyku z cypka/enana? To raptem sześć iniekcji na miesiąc.
Szacuny
7
Napisanych postów
362
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38430
Dzieki za odpowiedzi. Sam unikam orali, najwyżej daje na max 6 tygodni jeden raz w roku, cykl opieram na środkach inj., macie racje , szkoda flaków na tabsy, no ale niektórych sie nie przekona mimo wszystko, więc chociaż chciałem rozpisać to z głową. pozdrawiam