Czego potrzebujemy: 600 g jabłek 20 g erytrytolu łyżeczka cynamonu łyżka soku z cytryny 170 g mąki pszennej lub orkiszowej 20 g mąki kokosowej 20 g wpc/izolatu 1 jajko 150 g naturalnego skyru 40 g erytrytolu ( do jabłek ) 15 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak zrobić: Mąki, wpc, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce, dodajemy [...]
Widziałem właśnie skład i była bodajże mąka pszenna graham 54% i mąka pszenna 27%, reszty nie pamiętam xd Wiele tego nie było ale chyba drożdże były, ujdzie taka czy nie bardzo?
Widziałem właśnie skład i była bodajże mąka pszenna graham 54% i mąka pszenna 27%, reszty nie pamiętam xd Wiele tego nie było ale chyba drożdże były, ujdzie taka czy nie bardzo? Skład dość słaby. W takiej sytuacji raczej polecam wybór innego pieczywa do stałego spożywania. Tego typu można, ale nie polecam na nim bazować. Ewentualnie spożywać [...]
ja tak samo, dla mnie jablonicky to ideal sylwetki, i szkoda, ze startowal w 'najciezszych czasach' z tych troche ciezszych to zaj**iscie podobal mi sie alex shabunia jak byl mlodszy, pozniej ta talia jednak byla nieciekawa... napisze 5 centow dla mastiego, bedzie mial co poczytac :-P poznalem go jak juz sam mozna powiedziec 'raczkowalem' po [...]
Mąka graham to mąka graham, więc pieczywo graham zawiera mąkę graham. Chyba, że w składzie jest jeszcze coś innego. Z tego też względu polecam zaznajomić się ze składem bułek, które chcesz kupić. Każdy sprzedawca powinien mieć taki skład dostępny dla klientów. Wystarczy spytać. Poza tym nikt Tobie nie każe jeść bułek graham. Jeżeli tak Tobie [...]
Już za dwa dni w Tampere/Finlandia rozpoczną się Mistrzostwa Europy w Wyciskaniu Leżąc (zawody sprzętowe).W mistrzostwach udział weźmie 273 reprezentantów z 18 krajów w tym 181 mężczyzn i 92 kobiet. Polskę będzie reprezentowało 10 zawodników. W kategorii seniorów Darek Wszoła /Śródmieście Legnica w wadze 59 kg, Mariusz Grotkowski/Wiking [...]
Skład pieczywa wygląda dobrze. Być może jest to mąka żytnia jakiegoś niższego typu. Dlatego jest trochę bardziej puszysty. Patrząc po składnikach nic nie wskazuje na to, żeby coś miało być z nim nie tak. Myślę, że śmiało może on być stałym elementem diety. Oczywiście o ile smakuje Tobie. Ciężko byłoby jeść pieczywo, które pod względem walorów [...]
ZŁOTO I REKORD ŚWIATA STANISŁAWA MENTLA Pierwszy dzień Mistrzostw Świata w Wyciskaniu Leżąc w Tampere/Finlandia za nami. Pierwszy medal i na dodatek złoty wywalczył Stanisław Mentel startujący w kategorii 105 kg w grupie weteranów 60-69 lat. Pan Stanisław nie dał żadnych szans swoim rywalom zwyciężając pewnie z nowym rekordem Świata 241 kg. W [...]
Przemawia chyba bardziej ten z familijnej zauważyliście że ten heartu w składzie ma maka żytnia typ 750 68% więc co z resztą a w familijnej nie ma dokładnie uwzględnione ile co i jak napisane maka żytnia ciężko zapewne wierzyć w dokładny opis tego się nie dowiemy
[...] zawsze jest go najwięcej. Akurat w jednym z wymienionych chlebów producent podał wartość procentową mąki, a w innym nie podał. Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. W obu mąka żytnia stanowi większość składu i nic innego dziwnego, czego nie ma w składzie, nie znajduje się w nich. Nie ma sensu zastanawiać się nad tak mało istotnymi aspektami [...]
Info organizatora Drodzy Zawodnicy i Kibice! W odpowiedzi na Wasze pytania odnośnie tego, co będzie do jedzenia w naszym Bistro w dniu zawodów i czy muszę jeść śniadanie w domu;) odpowiadam wypisując Wam menu (z grubsza): - kanapki (opcja na śniadanie) - burgery (dostępne dopiero od godz. 11tej) w wersji klasycznej - mięsnej oraz wegańskiej - [...]
ja robie tortile sam ale z maka orkiszowa:), czasami jak nagrodzisz sie normalna szamka to bedzie git:)...a sosik z jogurtu naturalnego super tez taki przepis uzywam , a jak bardzo zdrowo chcesz to pamietaj by jogurt był bez mleka w proszku:)...pozdro
[...] samo Zazwyczaj opieram dietę na następujących składnikach: Źródła białka: mięso, jajka, nabiał, whey, Źródła węglowodanów: makaron, ziemniaki, ryż, płatki owsiane, owoce, mąka ryżowa, kasza jaglana Źródła tłuszczu: olej kokosowy, orzechy, tłuszcz zawarty w mięsie, jajkach Treningi będę opisać na bieżąco. Aktualnie będzie to 4 dni w tygodniu. [...]
BB OPEN ELITE PRO MADRID 2019 Jak obiecałem tak kilka słów napiszę o ostatnim weekendzie i starcie, a raczej weekendzie(szkoła przetrwania ) :D Wylot do Madrytu miałem w piątek z rana. Szybki chcek na czczo jeszcze w domu: /SFD/2019/10/23/de91b5698aeb40ba8e7b62316619379e.jpg [...]
[...] mąki trzeba dać) i do tego łyżka pszennej, łyżka z amarantusa, 1-2 łyżki jaglanej i reszta to owsiana. Lubimy grube kluchy więc robię dosyć gęste, wlewam to na gotującą się zupę, chwilkę gotuje, dosłownie kilka minut i już :-) Jak jest rzadsze ciasto i głównie mąka pszenna to wychodzą bardziej delikatne, im gęstsze i więcej owsianej tym grubsze.
[...] pszennej, łyżka z amarantusa, 1-2 łyżki jaglanej i reszta to owsiana. Lubimy grube kluchy więc robię dosyć gęste, wlewam to na gotującą się zupę, chwilkę gotuje, dosłownie kilka minut i już :-) Jak jest rzadsze ciasto i głównie mąka pszenna to wychodzą bardziej delikatne, im gęstsze i więcej owsianej tym grubsze. dzięki, spróbuje w weekend :-)
5 jajek 50g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 50g erytrolu (choć tutaj ilość jest zależna od smakosza) Jajka rozdzielasz. Makę mieszasz z proszkiem do pieczenia. Białka ubijasz na sztywno i dodajesz małymi krokami erytrol ciągle ubijając, następnie to samo z mąką kokosową. Na koniec dodajesz żółtka. Starasz się by masa nie opadła. Tą [...]
jadłem w poniedziałek ktoregoś tego burgera ale zdecydowanie wole typowe burgery :d tylk ja miałem chyba innego bo była tam jakby prazona cebulka ;d była taka cebulka, tylko jak to te burgery z 'maka' nigdy prezentować się nie będą , tak jak na ich obrazkach ;) płaskie to i w porównaniu do dobrej burgerowni- nie ma podjazdu, jednak nie [...]
Nie wiem jak teraz te burgery z Maka, bo niezmiennie kupuję tam tylko kawę i Makflura jak wyjdzie nowy, ale jak je wprowadzili w 2017 były całkiem niezłe. /SFD/2019/10/24/0292fe03325444e0a7169047e4ccfd00.jpg Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2019-10-24 17:44:00 Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2019-10-24 17:44:31