SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

morfologia

  • PDW morfologia krwi

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Mam PDW powyżej normy. Czy to coś poważnego, zagrażającego życiu ? Czy mogę sama coś z tym zrobić, czy konieczna jest pomoc lekarza i jakiej specjalizacji ? Proszę o "łopatologiczną" odpowiedź. Co robić żeby wróciło do normy ?

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-06 17:06:06 Liczba szacunów: 1
  • morfologia niskie mpv 6,6

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    witam Moje badanie krwi wykazało niskie MPV 6.6 (norma 7.5-10) poza tym wszystkie inne wyniki są w normie. Co to może oznaczać ???

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-05-15 13:09:02 Liczba szacunów: 13
  • MORFOLOGIA

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    ma ktos opis co i jak z morfologia podwyzszone MCHC MPV P-LCR

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-11-06 20:24:19 Liczba szacunów: 1
  • Morfologia n cyklu, objawy czerwienicy

    Temat
    Doping

    1. WIEK: 25 2. WAGA: 100 3. WZROST: 185 4. WYMIARY: -biceps:46 -klatka: 120 -udo: 68 -talia: 92 5. STAŻ NA SIŁOWNI: trochę się ćwiczy 6. DIETA: aktualnie nisko węgle max 200g reszta białko i tłuszcze -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: troche tego było, aktualnie cyp 250 e3d i NPP 150 e3d 8. TRENING:

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 4146 Data: 2014-08-03 19:37:37 Liczba szacunów: 0
  • morfologia gwarancja zdrowia ?

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, czy jesli badanie morfologiczne jest ok to mozemy uznac ze nic nam nie dolega i jestesmy zdrowi? Szukam przyczyny powiekszonych wezlow chlonnych jesli tak to mozna nazwac, poprostu np. pod pacha mam zgrubienia takie jakby male guzki, ktore po nacisnieciu przeskakuja, nie bola. na Szyi wezel chlonny mam jeden powiekszony troche jest twardy i

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 2388 Data: 2007-09-13 02:25:52 Liczba szacunów: 0
  • Wyniki badan (morfologia krwi) na cyklu - potrzebne opinie

    Temat
    Doping

    Siema! Co sadzicie o moich wynikach badan ktore wczoraj mialem okazje przeprowadzic ? Dodam ze jestem ON od dluzszego czasu ,lecialo npp,prop,wins,t3,clen,enan,tren i obecnie od 12 dni jestem na cleaningu na clenie... i lece dalej z enanem wedlug wczesniejszych zalozen. Jak widac mam tylko 2 wartosci poza norma,co one oznaczaja (MCV,RDW-CV) ?

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 12378 Data: 2008-11-07 11:55:47 Liczba szacunów: 0
  • morfologia t3 t4 proszę o radę...

    Temat
    Doping

    Witam. Bardzo proszę doświadczonych o radę i opinię. Lekarza mam na urlopie przez 2 tygodnie, a jestem pełen niepokoju po zrobionych badaniach. Objawy: nadmierna potliwość, osłabienie, nerwowość, tętno na poziomie min. 105 uderzeń na minutę (w stanie spoczynku!) ciśnienie mierzone przez 2 tygodnie w normie (średnio: 130:80) Mam 187cm wzrostu, ważę

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 2417 Data: 2007-08-23 14:53:55 Liczba szacunów: 0
  • Suplementy i dieta na mase a morfologia ( Limfocyty-neutrocyty)

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam wszystkich ,. Odebrałem wyniki badań i pewna kwestia mnie mocno zmartwiła. Wszystkie wyniki sa wręcz idealne ( miałem sporo badan) jedynie Limfocyty ponad norme a neutrocyty ponizej normy . Niby nic ale przeanalizowałem sobie badania z 3 lat wstecz ( robie co rok) i systematycznie te wartosci sie pogarszały 2016 rok NEUT% 46

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1337 Data: 2018-02-12 20:55:46 Liczba szacunów: 3
  • pdw podwyższone morfologia

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    co oznacza podwyższone PDW? Co oznacza, że mam obniżone WBC, bo mam ich 3700, czy to może być związane z chorobą wegenera? Czy kwaśne pH moczy jest dobre? Czy w moczy może występować śluz? Jeśli tak to co to oznacza? Ciężar właściwy moczu wynosi 1,015g/ml czyli według skali badań laboratorium w którym robiłam badania jest go tyle , że mieści się w

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8891 Data: 2010-12-28 17:29:19 Liczba szacunów: 0
  • Morfologia- muszę przyjść na czczo:-((((.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Od jakiegoś czasu fatalnie śpię. Lekarz kazał mi zrobić morfologię. Badanie krwi mam w godzinach 7:30-8:30 i muszę przyjść na czczo. Niestety w związku z problemem mego snu czsami już o 2:00 się budzę i nie umiem zasnąć. Czyli już o 1:00 nie mogę nic jeść, a śniadanie mogę zjeść dopiero o 9:00, czyli jest to 8 godzin silnego katabolizmu, a jestem n

    Odpowiedzi: 44 Ilość wyświetleń: 7993 Data: 2005-06-14 11:35:47 Liczba szacunów: 0
  • Morfologia i TSH - proszę o pomoc

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Robiłem wczoraj badania, mam dziś wyniki - mógłby ktoś kto ma o tym pojęcie powiedzieć mi czy wszystko w normie? RBC 4.36 10^6/mm^3 HGB 12,9 g/dL HCT 36,9 % MCV 85 um^3 MCH 29,5 pg MCHC 34,8 g/dL RDW 13,2 % PLT 222 10^3/mm^3 MPV 9,1 um^3 PCT 0,202 % PDW 15,8

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 5697 Data: 2008-03-13 12:43:13 Liczba szacunów: 0
  • Interpretacja wyników badań - morfologia, mocz, itp.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Cześć, Jestem Kamil, lat 28, waga 68kg, wzrost 169cm, staż treningowy 15lat z przerwami. Ostatnio zwiększyłem ilość treningów i jestem jakoś lekko przemęczony, czuje jakbym miał zajechane nogi. Trenuje ogólnorozowjowo, czyli bieganie, rower, siłownia, piłka nożna, basen, średnio 5x w tygodniu co daje koło 8h treningu tygodniowo, nie licząc rozgrzew

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3253 Data: 2016-04-28 15:32:30 Liczba szacunów: 0
  • Morfologia do sprawdzenia

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Wyniki morfologii Leukocyty 5,23 (4,0-10,0) Erytrocyty 4,77 (4,2-5,7) Hemoglobina 15,9 (14,0-17,5) Hematokryt 42,4 (39,0-48,0) MCV 88,9 (80,0-96,0) MCH 33,3 (22,0-34,0) MCHC 37,5 (33,0-36,0) RDW-CV 12,1 (11,5-14,5) RDW-SD 38,8 (37,0-50,0) Płytki krwi 119 (130-400) MPV 10,5 (8,0-12,0) PDW 12,2 (9,0-16,0) P-LCR 28,4 (13,0-47,0) PCT 0,13 NEU 2,82 (1,

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1210 Data: 2012-10-13 13:34:57 Liczba szacunów: 0
  • Wyniki badań( Morfologia,Glukoza, Eletrolity)

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam jestem już po padaniach moje wyniki są następujące(MAM 16 LAT): Mam już wyniki badań wygląda to tak: Leukocyty: 7,9 (min:3,8 max:10,0) Erytrocyty: 5,6 (min:4,2 max:5,6) Hematokryt: 49 (min:35 max:49) Hemoglobina: 16,4 (min:12,1 max:16,6) MCV:88 (min:77 max:92) MCH: 30 (min:27 max:33) MCHC: 33,7 (min:32,2 max:36,4) płytki krwi:212 ( min:180 ma

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1415 Data: 2012-07-11 09:14:54 Liczba szacunów: 0
  • morfologia krwi MIX%

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    co to jest MIX% wartość 10,9 % dla normy , szukalem nie znalazlem oraz co oznacza obnizona wartosc RDW-SD 35,1 fl norma znalazlem co to jest ale nic mi to nie mowi reszta jest ok

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 8180 Data: 2008-03-17 21:37:37 Liczba szacunów: 2
  • Interpretacja wyników badań krwi (głównie morfologia)

    Temat
    Doping

    Witam wszystkich. Wstawiam zdjęcia z wynikami badań. Proszę o analizę. Najbardziej zależy mi na morfologi bo z tego nie za bardzo potrafię się wyznać. Leci Test Prop Medina 100mg e2d, od tego tyg helios 2 ml ed i T3 tiromel 50 mcg( badania były robione po 4 dniach stosowania t3, nie wiem czy nie za szybko...) W planach podniesienie dawki t3 oraz o

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1404 Data: 2018-05-22 21:07:18 Liczba szacunów: 0
  • Morfologia

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Właśnie się trochę połamałem i mam tu wyniki badań ale nic to mi nie mówi. Może ktoś to skomentować? Czy jest tu coś o alkoholu lub podwyzszonym poziomie testosteronu? morfologia: hgb 10,2 mmil/l Hct 49,7%, Leu 13,5 tys/ul, Ery 5,03 mln/ul, Plt 305 tys/ul, Na 142 mmol/l, K 4,10 mmol/l, Glukoza 5,8 mmol/l, APTT 35,8 sek.

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 6582 Data: 2005-01-03 18:23:13 Liczba szacunów: 0
  • jak odczytywac wyniki badan -morfologia

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    wbc,rbc,hgb,hct,mcv,mch,mchc,plt,rdw-sd.rdw-cv,pdw,mpv,p-lcr,pct,aso,crp,pt

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8971 Data: 2010-06-06 15:23:07 Liczba szacunów: 0
  • Morfologia

    Temat
    Doping

    Witam. Mam nadzieję, że to odpowiedni dział mimo że nic nigdy nie leciało. Jeżeli nie to proszę o przeniesienie. 24 lata, przynajmniej 4 treningi w tygodniu 3x kickboxing, 1x siłownia. Czasem jeszcze jakiś crossfit, bieganie. Ogólnie dość sportowy tryb życia. Do końca 2016 roku w miare cyklicznie oddawałem krew - praktycznie nigdy nie było problemu

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 424 Data: 2017-08-28 08:52:36 Liczba szacunów: 0
  • morfologia krwi u kolarza i niski hematokryt

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Hej Trenuję kolarstwo dość poważnie (10-15h tygodniowo), odżywanie się bardzo zdrowe, waga w porządku, zrobiłem morfologię 2 miesiące temu i wyszły słabe wyniki krwi (hematokryt 39, hemoglobina 13), przez ten czas pilem sok z buraka, jadlem czerwone mieso. niestety po dwoch miesiacach wyniki krwi nie zmienily sie ani troche. Witamine B12 i zelazo m

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 2614 Data: 2013-05-13 12:25:26 Liczba szacunów: 0