Lion94 Jak mam na obiad n talerzu mięso, ziemniaki i surówkę. To to są białka, węglowodany, roślinne W rozdzielnym spożywaniu chodzi o to, by podczas jednego posiłku zjeść np. mięso z surówką, a nie ziemniakami. Ziemniaki mogą pójść w ruch za jakieś ponad 5h, jak już organizm dobrze obrobi mięso. Ale wtedy, gdy zjesz skrobię, znów warto odczekać [...]
Jedynym skutecznym, w długofalowej perspektywie czasu, sposobem na redukcję tkanki tłuszczowej jest ułożenie zindywidualizowanej diety, która uwzględnia nasze preferencje. Nie bez powodu mówi się bowiem, że jedyna skuteczna dieta to taka, którą jesteśmy w stanie utrzymać. Co więcej dieta może być tak skonstruowana, że praktycznie możemy nie [...]
Źródła białka: mięso chude, ryby, jaja kurze, ser biały. źródła tłuszczy: masła, oleje roślinne, tran, ryby tłuste, mięsa tłuste. Czytaj czytaj bo nie mówię Ci że nie wytrzymasz z tą 'dietą'
Pelnowartosciowe bialko pochodzenia zwierzecego, najlepiej mieso lub ryby. Jezeli zjesz 200g piersi z kurczaka to dostarczysz 40g bialka czyli w proporcji 1:2 z weglowodanami z worka ryzu dostarczysz 80g weglowodanow. Zrodla tluszczow zawieraja kwasy tluszczowe, ktore nalezy spozywac w w/w proporcjach. Poczytaj artykuly o tluszczach bo w kilku [...]
Teraz pare przepisow z rybkami Wszystkie przepisy z mojego domowego archiwum Dorsz pieczony w folii Składniki: świeże śledzie, dorsz, halibut, karp lub pstrąg, sok z cytryny, oliwa, sól, świeżo zmielony pieprz. Sprawioną rybę natrzeć solą i sokiem z cytryny. Posmarować kawałki folii aluminiowej oliwą i na każdym położyć rybę. Zagiąć boki z obu [...]
200. Sałatka z jajek z kalarepą 3 jajka ugotowane na twardo, 20 dag ugotowanej kalarepy, 4 łyżki zieleniny, 10 dag jabłek, 3/4 szklanki kefiru, sok z cytryny lub ocet, sól, pieprz Jajka obrać ze skorupek, drobno pokroić. Ugotowaną kalarepę pokroić w kostkę, wyłożyć na salaterkę, obłożyć dookoła jajkami, oprószyć solą i pieprzem. Kalarepę skropić [...]
Tofu - znam, jestem japo-fanem (aktualnie niepraktykującym). Z pół roku temu kupiłem jakieś saszetki - do zrobienia zupy miso. Potem doczytałem, że potrzeba tofu - i tego nie udało mi się kupić, a szukałem szczerze. Trzeba było zapytać w sklepie.. Twaróg - zjadam z 2 opakowania na tydzień - 4 porcje po 130-150g, do tego serek wiejski - z 500g, [...]
Spis treści: 1. Charakterystyka diety na masę 2. Jak komponować posiłki? 3. Skąd czerpać makroskładniki? 4. Jak oszacować kaloryczność na masie? 5. Czy korzystać z suplementów? 6. Sugerowane zmiany w przedstawionej do oceny diecie Aby zredukować czy zbudować masę mięśniową muszą współpracować ze sobą takie elementy jak dieta, trening, regeneracja [...]
"Targeted CKD - dni structure refeeds Structured refeeds Cel: Ten zabieg w głównej mierze ma wpłynąć korzystnie na nasze hormony(leptynę, ghrelinę, peptide YY itd.) i właśnie tak działa, aspekt psychologiczny również w tym przypadku ma znaczenie, ale hormony są ważniejsze. Kolejna sprawa to uzupełnienie glikogenu w mięśniach i przestawienie [...]
pieczywo chrupkie i ryżowe jest ok? mam problemy żołądkowe po jedzeniu warzyw, czy mogę je zastąpić błonnikiem w tabletkach? czy jako ostatni posiłek wędzona makrela jest ok? w ciągu dnia nie można jeść twarogu? jadam czasami na śniadanie twaróg z jogurtem naturalnym pomidorem i chrupkim chlebem lub razowcem lub ryż brązowy z twarogiem słodzikiem [...]
Mnie w redukcji boli najmocniej spadek siły oraz realnie bolą stare kontuzje. Sam głód itp - mniej wkurzają. U mnie redukcja najłatwiej idzie jak dodaję interwały. Ale też ostatnio te interwały mnie strasznie niszczą fizycznie - tzn. drażnią moje dawne kontuzje, które się przy nich odzywają. Dlatego też w tym roku będę chyba robił zwyczajnie [...]
Biedronka 10 kwietnia - 13 kwietnia - winogrona różowe 5,99 zł/kg - filet z pstrąga różowego ze skórą 3,49zł/100g 10 kwietnia - 23 kwietnia - jaja klasa M 4,69zł/20 sztuk - filet z mintaja 8,75zł/450g - zestaw pojemników do żywności 5,99zł/ 3 sztuki - elektorniczna waga kuchenna, z tysiącami funkcji, między innymi pokazuje zawartość tłuszczu, [...]
To jak długo wytrzyma wcześniej przygotowany posiłek w lodówce zależy w dużej mierze od tego, czy prawidłowo przechowujemy żywość w lodówce. Świeży drób, niepoddany obróbce termicznej powinniśmy przechowywać w lodówce maksymalnie dwa, trzy dni. Ryby krócej, maksymalnie jeden, dwa dni. Nie należy więc kupować dużych ilości świeżego mięsa oraz ryb [...]
Poprawiłem trochę dietę, między innymi dodałem kalorii. Oczywiście poszczególne składniki w posiłkach będę zmieniał, żeby nie było monotonnie (tak żeby kalorie się zgadzały i makroskładniki) Na śniadanie głównie jajka, w postaci jajecznicy smażonej na oleju kokosowym lub gotowane na miękko. W posiłku drugim i trzecim białko z mięsa lub ryby. [...]
[...] tą dietę 1,5 roku temu (rygorystycznie), to nie miałam problemów z wagą. Dopiero jak odstawiłam tabletki trochę przytyłam, ale juz jest ok i mam nadzieję ze tak zostanie. Grubcia mięso z kurczaka możesz grillowac, ja też czasami jem grillowane mieso. Mozesz też dodać jakieś zioła ale lepiej nie sól (to się tyczy również wołowiny i ryby).
ciągle się pytam i uwierzyć nie mogę... gdzie ty masz ten brzuch!? naprawdę to już ostatnie co Ci napiszę bo widzę że masz w dupie wszystkie recepty tak czy siak (czyżby 7 miechów bez rezultatów nie było dowodem na to że się po prostu nie znasz?), a mi szkoda czasu na takie coś, chociaż w jakiś dziwny sposób się z tym tematem związałem więc [...]
Rady nie były bezużyteczne, bo dopóki trenowałem według swojego planu (który był konsultowany tutaj) wszystko było w miarę ok. Powoli waga spadała i czułem się dobrze, jedynym mankamentem była monotonia. To był jeden z powodów dlaczego skorzystałem z usług trenera. Podczas konsultacji u trenera na początku też było wszystko ok jednak taka dieta [...]
Jedynym skutecznym, w długofalowej perspektywie czasu, sposobem na kształtowanie sylwetkij jest ułożenie zindywidualizowanej diety, która uwzględnia nasze preferencje. Nie bez powodu mówi się bowiem, że jedyna skuteczna dieta to taka, którą jesteśmy w stanie utrzymać. Co więcej dieta może być tak skonstruowana, że praktycznie możemy nie zauważać, [...]
Długość gotowania mięsa zależy przede wszystkim od jego wielkości. Mięso pokrojone ma małe kawałki gotuje się znacznie szybciej niż mięso w jednym, większym kawałku. Różne części kurczaka wymagają również innego czasu gotowania. Najszybciej gotuje się chuda pierś kurczaka pozbawiona skóry i kości. Mięso z kością gotuje się zawsze dłużej. Całego [...]