Proszę o dobranie spalacza. WIEK: 22 lata CZAS REDUKCJI: do tej pory 3 tygodnie, planuje co najmniej jeszcze 2-3 miesiące SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU - fotka POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: jak najmniejszy ZARYS DIETY I TRENINGU( obowiązkowo!! ): dieta zbilansowana, 5 posiłków. na śniadanie owsiane z mlekiem + czasem twaróg, czasem orzechy, na [...]
WIEK: 36 CZAS REDUKCJI(do tej pory i planowany termin zakończenia): zacząlem w grudniu 2012 - chciałbym schudnąć 20 kg w 4 miesiące. Obecnie ważę 115kg, chcę osiągnąć do 95kg, najwięcej tłuszczu mam na/w brzuchu SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU(fotka sylwetki): 20-25% POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: "normalny" ZARYS DIETY I TRENINGU(obowiązkowo!!): 4-5 [...]
WIEK: 36 CZAS REDUKCJI(do tej pory i planowany termin zakończenia): zacząlem w grudniu 2012 - chciałbym schudnąć 20 kg w 4 miesiące. Obecnie ważę 115kg, chcę osiągnąć do 95kg, najwięcej tłuszczu mam na/w brzuchu SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU(fotka sylwetki): 20-25% POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: "normalny" ZARYS DIETY I TRENINGU(obowiązkowo!!): 4-5 [...]
No właśnie o tłuszcz chodzi. Każde mięso jest w jakimś stopniu aterogenne i bez znaczenia z jakiej części zwierzęcia pochodzi zawiera kwasy nasycone. Najbardziej aterogenne jest mięso wołowe,wieprzowe, następnie drób, najmniej ryby. I nie rób z siebie profesora tylko weź dobry podręcznik z wstępem do żywienia. Tym bardziej nie napisałem o [...]
Mam pytanie do Morales`a czy taki rozkład makroskładników i ogólnych posiłków jest prawidłowy?? Posiłek I - Węglowodany złożone, białka , tłuszcze do 30% zapotrzebowania kcal różne kanapki (kanapka = chleb, mięso/ryba, warzywo, masło)/Śniadanie Francuskie/Śniadanie angielskie(jajecznica, bekon/szynka itp., sok, chleb). Omlety i podobne jajecznice [...]
[...] w sobie toksyny nieabsorbowane ze srodowiska a wytwarzane przez organizm. Do tego mozna dodac karpia. Tyle, ze pojawiaja sie one glownie w czasie okolo tarla czyli wtedy kiedy teoretycznie nie sa odlawiane. Brzany to pewnie nikt z Was na oczy nie widzial (mozna z malym karpiem pomylic) a jej mieso moze naprawde wywrocic czlowieka do gory nogami.
Jeśli chodzi o kwas fitynowy, najbardziej można go spotkać w mąkach pełnoziarnistych, tak samo ja kw pieczywie, czy otrębach i roślinach strączkowych(chociażby dlatego strączki się moczy). Nie jesteśmy w stanie całkowicie uniknąć środków produktów antyodżywczych, dlatego tak ważne jest urozmaicenie swojej diety. Jak lubimy np. pieczywo [...]
Tłuszcze to istotny element w naszej diecie. Dzielimy je ze względu na pochodzenie: - roślinne, np.: oliwki czarne, czy zielone, awokado, - zwierzęce, np.: mięso, twaróg, mleko. Możemy również podzielić je na: - nasycone kwasy tłuszczowe (SAFA), w tym wypadku brak podwójnych wiązań między węglami, a wszystkie atomy węgla są połączone z atomami [...]
Każde mięso jest w jakimś stopniu aterogenne co co za bzdura, myslac tak to kazdy produkt jest jakos szkodliwy, i co?? najlepiej nic nie jesc?? po za tym tu chodzi o nadmiar tluszczow, nie wiesz ze dla prawidlowego funkcjnowania tez potrzebujemy tluszczy nasyconych?? dopiero jak z tym przesadzimy moze byc to aterogenne... na 100g piers kuraka ma [...]
czyli z tego filmiku wychodzi tak... że śniadanie jemy porządne... obiadu trochę,a kolacji nie jemy... codziennie możemy jeść: ser,jogurt,olej roślinny,fasole i inne rośliny strączkowe,owoce,orzechy,warzywa,chleb,makaron,kasza i inne produkty zbożowe,ryż,ziemniaki kilka razy w tyg: jaja,drób,ryby,słodycze, kilka razy w miesiącu: mięso czerwone... [...]
Witamina B12 nazywana jest również kobalaminą. Witamina ta pełni w naszym organizmie wiele ważnych funkcji. Kobalamina uczestniczy w syntezie choliny i odpowiada za rozwój komórek układu nerwowego. Wpływa również na ilość karnityny przez co pośrednio oddziałuje na metabolizm lipidów. Wpływa również na układ kostny oraz syntezę kwasów nukleinowych. [...]
Cześć Kama, cześć Panowie. Kama zerka, ale się nie odzywa :-D Orzegów, Panteon - ostatnio widziałem gdzieś reprint "Kucharza doskonałego". To jest esencja polskiej kuchni szlacheckiej. Niestety ta kuchnia miał funkcję zbyt reprezentacyjną i np. z powodu nadmiaru przypraw bywała niejadalna dla cudzoziemców. A jedzono dużo, chętnie i często. [...]
Gdzieś przeczytałem opinie, żeby wliczać do diety tylko białka pełnowartościowe(ryby, chude mieso, nabiał, jajko itp.) Czyli wynikało by z tego że jeżeli np. makaron ma 12g białka nie należało by go wliczać. Prawda to czy fikcja specjaliści
W diecie z ograniczeniem tłuszczów, cukrów prostych i cholesterolu dozwolone są pokarmy; wszystkie rodzaje pieczywa z wyjątkiem chleba z dodatkiem miodu, pieczywa półcukierniczego i cukierniczego, wszystkie rodzaje mąki i kaszy, potrawy z mąki i kasz, gotowane, nie słodzone z dodatkiem surowego oleju lub oliwy, odtłuszczone mleko i produkty [...]
Dzięki! :) Staram się jeść różnorodnie i nie bazować jedynie na kurze z ryżem. Myślę też, że może to mieć związek z dość nieregularnym trybem jedzenia, który ostatnio mi się wdarł. Częste czity etc. i po prostu wątroba zwariowała...... Muszę teraz skupić się na uregulowaniu posiłków. Wiem, że nie mogę jeść 2x i mega dużo, bo tak też próbowałem. [...]
Sposoby utrwalania żywności są niezmiernie przydatnymi metodami, dzięki którym jesteśmy w stanie nie tylko przyrządzić mięso, rybę, jaja, ziemniaki, czy ryż, ale również utrwalić żywność, przedłużając jej możliwość do spożycia i przechować przez wiele miesięcy. Jedną z metod utrwalania żywności, jest zamrażanie. Zamrażanie jest bardzo korzystną [...]
Mięso ryb jest bardzo cennym źródłem białka oraz wielu innych ważnych składników. Jest świetnym składnikiem diety jarskiej, zalecanej jeżeli ktoś chce zrezygnować z mięsa. Białko pochodzące z ryb jest bardzo łatwo przyswajalne, a ich mięso zawiera również wiele kwasów omega-3, witamin i minerałów. Większość ryb ma co najmniej 20 gramów białka w [...]