Istnieje kilka powodów, dla których ludzie unikają albo chociaż ograniczają spożycie pszennego chleba. Do grona tych osób należą m.in. osoby chorujące na celiakię, chorobę autoimmunologiczną, w której organizm reaguje problemami trawiennymi, w odpowiedzi na spożywanie produktów zawierających gluten (takich, jak produkty na bazie pszenicy). [...]
[...] jest składnikiem krwinek czerwonych, hemoglobiny. Te funkcje żelaza i cynku w ustroju pokazują, że wspomniane pierwiastki się uzupełniają. Ponadto cynk reguluje odczuwanie smaku, zapachu i uczestniczy w procesie widzenia. W ustroju człowieka zgromadzone jest od 1,6 do 2,9 g cynku, głównie w mięśniach, wątrobie, tkance kostnej, prostacie, [...]
Czego potrzebujesz: 1 jajko 50 g mixu ulubionych mąk - u mnie orkiszowa, owsiana i ryżowa 40 g mleka przyprawy - sól, pieprz, oregano, bazylia Dodatki: 40 g szynki wieprzowej 30 g mozzarelli 30 g dzikiego ketchupu 40 g pomidorów kilka oliwek swieża bazylia przyprawy Jak wykonać: Mąkę, mleko, jajko i przyprawy miksujemy do uzyskania jednolitego [...]
Chciałęm sobie zacząć jeść mak z jogurtem naturalnym ale nie wiem jak go najpierw przyzadzić bo takiego surowego to raczej organizm nie strawi macie moze jakies pomysły? ja mysle zeby go ugotowac ale czy po gotowaniu nie straci wartosci odzywczych?
cwiczy to ktos z was? ciekaw jestem, czy sa jakiekolwiek sekcje tego w polsce... przemq ******** "the matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth."
Raz za suchy, raz za wilgotny, raz cienki placuszek bez wyrazu Metodą prób i błędów w końcu udało mi się dobrać proporcje i mąki na idealny omlet z piekarnika Składniki: 1. dwa całe jajka 2. jedno białko jajka 3. 20g odżywki 4. 25g mąki kukurydzianej + 25 mąki z tapioki (może być inna skrobiowa) 5. łyżeczka kakao 6. jedna średnia starta na [...]
W internecie nigdzie nie znalazłem odpowiedzi - omlety na śniadanie robie z mąk które niżej podam . Pytanie - jakie one mają typ? Zapewne koło 700 bo producent nie chwali się na opakowaniu ... :) Melvit: mąka orkiszowa , mąka gryczana, mąka ryżowa /SFD/Images/2015/4/9/2181f6a78b3d4871a9866194ba98ade9.jpg [...]
ile i jakie mikroelementy i inne wartości odżywcze zawiera mak, jaka jest zawartość białka, wapnia. magnezu, tłuszczu, węglowodanów, itp? Jakie to tłuszcze? Czy można utyć od jedzenia zbyt dużych ilości maku? Czy działa przeczyszczjąco?
Witam tak sobie policzyłem ostatnio błonnik w tym co jem i doszedłem do wniosku, że trochę mało go spożywam no i poszperałem w tabelach;) i pytanie jest następujące czy mak można by jeść tak z 2 razy w tygodniu z 20g w ramach urozmaicenia diety? nie mogę znaleźć nic konkretnego na ten temat
Czy bazowanie na mąkach ryżowych gryczanych, kokosowych itd.... jako główne źrodło węglowodanów w diecie, to dobry pomysł ?? Lubie różne wypieki a nie przepadam za ryżem, kaszą gryczaną itd. ale jako mąka juz jest ok. Stąd pytanie Proszę moderatorów forum, o poprawienie tematu, miało być węglowodanów Zmieniony przez - Skiperr w dniu 2018-01-01 [...]
W roku bieżącym odnotowano dwa przypadki pozytywne na obecność morfiny, której najprawdopodobniejszym źródłem pochodzenia były produkty spożywcze zawierające mak.
Jak jeść mak, taki zwykły poporostu ze sklepu? Można na łyżeczkę i do buzi czy to się jakoś moczy gotuje nie wiem, nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem w ustach?
[...] Mąka ta jest wytwarzana z miąższu kokosa jako produkt uboczny wytwarzania tak dobrze znanego oleju kokosowego, ale też mleczka kokosowego. Ma bardzo przyjemny zapach i smak kokosa. Warto nadmienić, że mąka ta nie zawiera glutenu, dlatego spokojnie może być zamiennikiem mąk glutenowych dla osób z nietolerancjami na zboża. Mąka kokosowa [...]
[...] fosfor, ale też cynk, potas, witaminy z grupy B, błonnik. Ale nasiona chia też są pełne przeciwutleniaczy, http://potreningu.pl/articles/4760/nasiona-chia---warte-uwagi mak /SFD/2016/12/12/dffe2a4891584f2dba8aaa0b23f1b69e.jpg Mak jest bogatym źródłem witamin z grupy B: B1, B2, PP, B5, B6, kwasu foliowego i witaminy E. Ponadto znajdziemy w [...]
[...] ale jest to dla mnie jak misja niemożliwa. Mam wrażenie, ze próbowałam już wszystkiego. Nie jestem w stanie wcisnąć wieceij niż 3 bardzo małe posiłki (np na obiad 30g ryżu/makaronu, kawałeczek tofu, odrobię warzyw żeby nie dobijać objętości no i oliwa). Jak tylko uda mi się zjeść 3 posiłki przed kolacja to wieczorem już mi tak niedobrze, że nie [...]