Cześć, doświadczenie na siłowni jest kilkuletnie. Dieta dopięta, macro rozpisane. Cel redukcja. Aktualnie 186cm 85kg 12.5% w pasie 84cm jest już elegancko ale chciałbym zejść do 10%. Do tej pory byl if trening siłowy albo crossfit o 7 rano i jedzenie od 10 do 6. Myślałem żeby jeść od 12 do 18 by mi to ładnie pasowało z pracą i w ogóle. Nie wiem [...]
[...] dostarczać 2100kcal na redukcji jak na mój apetyt jest to strasznie mało ale cóż redukcji nadal trwa. Moja dieta jest fajna różnorodna i nie mam problemu z dostarczaniem macro składników ale chciałbym zakupić WPC smakowe żeby dodawać do posiłków dla smaku. Mam pytanie odnośnie sytości po stosowaniu takiego białka bo posiada ono około 100kcal [...]
[...] i wlasnie nie wiem do konca bo niektore kalkulatory pokazuja mi 225g bialka a przeciesz waze 73 i to i tak jem 2.5g bialka na kg masy ciala. Da sie jakos lepiej rozlozyc to macro ? ogulem mam ciezko dobijac te wegle bo w kazdych produktach ktore jem jest duzo bialka i czasami staram sie nie wbijac tego bialka bo automatycznie mi sie duzo nabija [...]
Witam! W zeszłym roku dzięki diecie i ćwiczeniom udało mi się zrzucić ponad 20 kg. Przez kilka miesięcy chudłem bardzo powoli (przez prawie 3 miesiące około 5 kg) jednak później coś ruszyło i w najlepszym momencie chudłem nawet 2.5 kg/ tydzień. Wszystko licząc jedynie kalorie, nie wiedziałem wtedy nawet o istnieniu makro. Później przyszła masa i [...]
[...] a meta-analysis”. 7. Stirban A1, Nandrean S, Götting C, Tamler R, Pop A, Negrean M, Gawlowski T, Stratmann B, Tschoepe D. “Effects of n-3 fatty acids on macro- and microvascular function in subjects with type 2 diabetes mellitus”. 8. Zhang J1, Wang C, Li L, Man Q, Meng L, Song P, Frøyland L, Du ZY. “Dietary [...]
Od wielu lat wiadomo, iż rodzaj, temperatura obróbki termicznej i przechowywanie gotowego produktu ma wpływ na skrobię zawartą w ziemniakach czy ryżu. Czy warto gotować, chłodzić i ponownie podgrzewać ryż i ziemniaki? Czy takie działanie ma jakikolwiek sens? Jak to właściwie jest? Jaki ryż jest najlepszy? Faktycznie, ugotowany, chłodzony w 4°C i [...]
[...] estimation using whole-body calorimetry and 13C isotope ratio mass spectrometry https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11303490/ Scott Howell i in. “Calories in, calories out” and macronutrient intake: the hope, hype, and science of calories https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00156.2017? Annemarthe H. C. Wijnen, Jora Steennis,1 [...]