Aktualizacja 02 stycznia 2024 Redukcja tkanki tłuszczowej to moment, w którym dochodzi do testu naszej silnej woli trzymania diety, jak i wytrzymałości pod kątem uczęszczania na treningi, pomimo braku sił czy też chęci. Treningi wysokiej intensywności, restrykcje kaloryczne, wszelkie pokusy czyhające na nas dookoła sprawiają, że czasem trudno [...]
Jeśli powszechność nadwagi i otyłości nie odwróci swojej tendencji wzrostowej, już niedługo z zaburzeniami zdrowotnymi związanymi z masą ciała borykać może się nawet miliard ludzi na świecie. Konsekwencje tego stanu są uciążliwe nie tylko dla samych osób z problematyczną nadwagą, ale dla całego społeczeństwa, gdyż koszty opieki zdrowotnej [...]
[...] skupię się jedynie na aspekcie redukcji tkanki tłuszczowej. L-karnityna L-karnityna jest związkiem witaminopodobnym, który nasz organizm może wytwarzać sam z dwóch aminokwasów metioniny i lizyny. Możemy ją również dostarczać spożywając pokarmy pochodzenia zwierzęcego - szczególnie cenna jest tutaj wołowina. Główne zastosowanie l-karnityny w [...]
Kiedyś traktowano tłuszcze pochodzące z pokarmu jako zło. Przypisywano im wiele chorób (w tym sercowo-naczyniowe). Minęły kolejne dziesiątki lat i okazało się, iż problemem wcale nie jest spożywanie tych lub innych rodzajów tłuszczów, tylko przekarmianie ciała, przy zbyt małym wydatku energetycznym. Podsumowanie Niektórzy kulturyści mogą [...]
[...] chroniąc komórki organizmu. Poza ekstraktami roślinnymi w spalaczach można też spotkać związki zbliżone budową do najważniejszych substancji odżywczych, czy aminokwasy. L-karnityna, powstająca z aminokwasów, odgrywa rolę w dostarczaniu do aktywnych metabolicznie komórek tłuszczy, gdzie są spalane jako źródło energii. Aktywna jest [...]
Nadmierna konsumpcja pokarmów może prowadzić do wielu problemów zdrowotnych, w tym nadwagi, otyłości oraz szeregu chorób z tym związanych. Wiele osób ma trudności w kontrolowaniu apetytu i unikaniu objadania się. Jak można temu zaradzić? Czy istnieją skuteczne strategie, które pomogą Ci przestać się przejadać? Podsumowanie Przejadanie się to [...]
[...] jest do tego odpowiednia dieta oraz aktywność fizyczna. Jak spalana jest tkanka tłuszczowa? Powszechnie używane sformułowanie „spalanie” tłuszczu odnosi się do utleniania kwasów tłuszczowych w organizmie, a mówiąc jeszcze prościej, do zużywania ich na cele energetyczne. Fachowo proces ten nazywa się beta-oksydacją. Najintensywniej zachodzi ona [...]
[...] wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej (bez grama tłuszczu) i jako nieliczny jednocześnie odżywia i rekonstruuje Twoje obciążone stawy. Kulturysta potrzebuje mnóstwa aminokwasów i węgli po treningu Krytycznym momentem dla każdego kulturysty jest okres po-treningowy. Wtedy to, jak kanibal, zjadasz własne mięśnie, a poziom katabolicznych [...]
[...] minimalny przyrost tkanki tłuszczowej przy maksymalnym wzroście mięśni - okres startowy, rzeźbienie sylwetki. Na szczególną uwagę zasługuje pochodzenie niezbędnych aminokwasów i węglowodanów, tym razem identyczne w każdym Createstonie. Źródłem aminokwasów są beta-laktoglobulina czyli izolowana frakcja białek serwatkowych oraz mieszanina [...]
[...] każdy kolejny trening będzie wydajniejszy i intensywniejszy. Zaraz po zakończeniu treningu powinieneś sięgnąć po CREASTERON, który wyjątkowo szybko wysyca Twoje mięśnie aminokwasami, kreatyną, węglowodanami i całą masą innych odżywczych i anabolicznych składników. Tylko on zapewni mięśniom pełną regeneracje glikogenu i białek mięśniowych w [...]
Przedstawiam wam inforomacje o skladnikach odzywczcych. Mam nadzieję iż skończą się prozaiczne pytania typu: "Co to aminokwasy? Ile białka na kg. masy ciała, a ile węglowodanów, Co to za składnik w odżywce którą kupilem"? Zapraszam do czytania:) -------------------------------------------------- AMINOKWASY Aminokwasy to związki organiczne z [...]
[...] wydzielanie hormonu wzrostu CHLOROWODOREK BETAINY Pepsyna jest jednym z enzymów soku żołądkowego, który przyspiesza trawienie białek. Chlorowodorek betainy zwiększa kwasowość soku żołądkowego, co również przyspiesza procesy trawienne. DICHLOROWODOREK ETYLOWEGO ESTRU ARGININY Zwiększa przepływ krwi i zapewnia stałe zaopatrzenie w [...]
[...] są różnice w działaniu oraz w skuteczności wielu oferowanych na rynku suplementów modelujących sylwetkę. l-karnityna Jest aminokwasem endogennym, wytwarzanym w naszym organizmie z aminokwasów metioniny oraz lizyny. Przy odpowiedniej podaży w diecie żelaza, witamin C, PP, oraz B6 nasz organizm [...]
[...] wniosków do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów i jeden do prokuratury. W skład wędlin, oprócz mięsa, wchodzą: tłuszcz, woda, sól kuchenna, cukier, glutaminian sodu, kwas askorbinowy (przyspiesza utrwalanie barwy), fosforany, białko sojowe, skrobia ziemniaczana i inne. Białko sojowe może wzbogacić wędliny w aminokwasy oraz bardzo [...]
[...] Co to jest kreatyna ? Kreatyna to jeden z najczęściej używanych suplementów stosowanych w kulturystyce. Jest substancją podobną do białek, zbudowaną z trzech aminokwasów: metioniny, argininy oraz glicyny. Niewielkie ilości kreatyny przechowywane są w komórkach mięśniowych, a jej rola sprowadza się do wytwarzania i przenoszenia [...]
[...] Co to jest kreatyna ? Kreatyna to jeden z najczęściej używanych suplementów stosowanych w kulturystyce. Jest substancją podobną do białek, zbudowaną z trzech aminokwasów: metioniny, argininy oraz glicyny. Niewielkie ilości kreatyny przechowywane są w komórkach mięśniowych, a jej rola sprowadza się do wytwarzania i przenoszenia [...]
[...] Co to jest kreatyna ? Kreatyna to jeden z najczęściej używanych suplementów stosowanych w kulturystyce. Jest substancją podobną do białek, zbudowaną z trzech aminokwasów: metioniny, argininy oraz glicyny. Niewielkie ilości kreatyny przechowywane są w komórkach mięśniowych, a jej rola sprowadza się do wytwarzania i przenoszenia [...]
[...] (izolacja metodami: chromatografii jonowymiennej i filtracji krzyżowej), ultrafiltrowany WPC oraz WPH, który dostarcza organizmowi sportowca najwyższą dawkę niezbędnych aminokwasów (50%) w tym aminokwasów BCAA (25%) a w szczególności leucyny - kluczowy aminokwas w stymulacji syntezy nowych białek mięśniowych. Whey dodatkowo został wzbogacony w [...]
[...] kreatyny w mięśniach z pomocą "gór" mięsa, co pomagało im osiągać lepsze wyniki. Te praktyki prowadziły jednak często do problemów zdrowotnych, np. do podwyższonego poziomu kwasu moczowego. Z biegiem lat coraz więcej badań i testów naukowych potwierdzało skuteczne działanie kreatyny. W poszukiwaniu sensownej alternatywy niemiecka firma Hi Tec [...]